Amb victòria als playoffs, on IDK Euskotren espera en quarts (60-74)

20/04/2024

Valencia Basket finalitza la fase regular de la LF Endesa amb una valuosa victòria a domicili enfront de Cadi La Seu. En una jornada en la qual ja estava decidida la segona posició de la lliga, Rubén Burgos va aprofitar per a donar minuts a la nova incorporació Paula Ginzo, que va anotar els seus primers punts, reintroduir a Gülich després de la seua lesió i provar diferents quintets de cara als playoffs. Gran actuació de Iagupova per a liderar a l'equip amb els seus 20 punts. El conjunt valencià s'enfrontarà en quarts a IDK Euskotren.

El combinat taronja va saltar a la pista amb Leticia Romero, Alina Iagupova, María Eraunzetamurgil, Nadia Fingall i Merritt Hempe. El partit arrancava amb imprecisions que es van reflectir en diverses pèrdues i excés de llançament de tres punts sense encert. El combinat local feia un 5-0, que Fingall pal·liava per a estrenar a Valencia Basket. Després d'un triple rival, les de Rubén Burgos despertaven i arremetien sense pietat de la mà de Iagupova i Romero des de la línia de tres punts, liderant un parcial de 13-0 que posava el primer avantatge en 10 punts. Remenarova ho tallava, però l'equip continuava colpejant. Casas pujava l'avantatge a 12 punts, però una Remenarova que estava sostenint al seu equip el reduïa a 8 al final del primer quart.

L'eixida en el segon període va ser molt seriosa a Valencia Basket. Iagupova, amb la confiança pels núvols, no parava d'endollar des de lluny. Les taronja feien un 12-3 que elevava l'avantatge a 17 punts, doblegant a Cadi La Seu en el marcador i provocant el temps mort de Téllez. Les catalanes van ajustar el seu defensa i durant un parell de minuts Valencia Basket no va trobar el cércol. Remenarova sí que ho va fer i Rubén Burgos no va deixar que iniciara un parcial local, per la qual cosa va demanar temps mort per a reordenar. Hempe es tirava l'anotació de l'equip a l'esquena en eixos minuts i va pujar la renda fins a 19. Remenarova feia un 5-0, estrenyent la distància. Casas ho contestava de la mateixa manera per a recuperar la màxima al descans i deixant bones sensacions (26-45).

Poc després de tornar del descans Valencia Basket col·locava el +20, encara que s'estava produint un intercanvi de canastres amb anotació massa fàcil de Cadi La Seu. Amb la defensa zonal del rival, ara les taronja van començar a trobar dificultats per a anotar i no podien parar-les a elles, que reduïen a 16 punts. Hi havia una nova reacció del combinat de Rubén Burgos que, amb un 5-2, retornava el +19. No obstant això, les de Téllez van estrényer en la recta final del quart per a fer un 6-0 i deixar la diferència en només 13 punts.

Encara que Iagupova estrenava l'últim amb canastra, les catalanes no s'havien donat per vençudes. Fent gala d'una gran defensa van colpejar amb un 7-0 per a retallar la distància a només 8 punts. Rubén Burgos demanava temps mort. No obstant això, Soler ampliava el parcial local i reduïa a 6. Apareixia en eixe moment Iagupova per a anotar un triple i començar a liderar a l'equip de nou i evitar la remuntada rival. Valencia Basket recuperava un +9 que durant diversos minuts en els quals va haver-hi un intercanvi de punts, li estava fins i tot beneficiant. En l'equador del quart arribava un 7-0 de les de Rubén Burgos, que recuperaven un matalàs de 14 punts i que donava pur oxigen. Téllez ho parava. Valencia Basket va saber aguantar els minuts finals i emportar-se el triomf per a arribar a playoffs amb bon peu.