Sòlid triomf coral davant Lenovo Tenerife per a pujar a la quarta plaça (98-73)

21/04/2024

Valencia Basket es va ajudar a pujar fins a la quarta posició de la Liga Endesa amb un sòlid triomf coral davant un rival directe com el Lenovo Tenerife per 98-73 en un partit en el qual l'equip taronja va anar per davant en tot moment impulsat primer per un excel·lent primer quart de Ojeleye (15 punts) i en el segon va contindre l'aparició ofensiva de Guy i Hortes amb el talent de Jones i set punts consecutius de Pradilla per a anar-se manant per deu al descans. Després de l'aturada, l'equip taronja li va donar un colp definitiu al partit en el tercer acte i encara que el rival va tractar de complicar l'ofensiva taronja amb una defensa en zona, va trobar al final l'encert en el triple per a fins i tot ampliar el seu avantatge. Els primers punts de Sergio De Larrea com a professional van permetre als dotze jugadors anotar i van ser el colofó al triomf taronja.

L'entrenador Xavi Albert va començar el partit amb el quintet format per Chris Jones, Justin Anderson, Semi Ojeleye, Jaime Pradilla i Brandon Davies. Un encert des de la mitjana distància de Semi va obrir el marcador i després de l'encert de Huertas, Jones va trobar a Pradilla en la pintura i Anderson a Ojeleye per al triple però el quadre laguner retornava els colps. Un mat de Davies després d'associar-se amb Jones va ser contestat per Guerra, però un 2+1 de Ojeleye després de recuperació i un tir lliure de Davies després d'altra recuperació donaven un xicotet avantatge al quadre taronja abans del primer triple aurinegre, obra de Guy, per al 13-11. Xabi va convertir una pilota penjada en dos punts i Ojeleye va rebotejar en atac per a obtindre una altra cistella amb addicional per a anar-se a la banqueta amb 11 punts però la tornada de Huertas al partit va activar l'ofensiva aurinegra i un tir lliure de Puerto ho deixava en 19-15 al final del primer quart.

Kaba va afonar en l’anella una pilota solta i Inglis va córrer bé el camp per a trobar el corredor per a la safata que portava a Vidorreta a parar el partit amb 23-17 a un poc menys de huit minuts per al descans. Puerto va convertir després d'un poderós rebot ofensiu i Jones es va fabricar la safata en dues accions individuals però Diop i Guy col·locaven el 30-22 en arribar a la meitat del segon acte. Sergio De Larrea es va estrenar en acb en la temporada i dues bones accions defensives de Claver protegien l’anella malgrat la falta d'encert que va tallar Harper amb el segon triple taronja per a posar l'avantatge per primera vegada per damunt de la desena. La màgia de Huertas va permetre al Lenovo Tenerife retallar però una cistella amb addicional, una safata i un mat de Pradilla protegien l'avantatge i una acció individual de Harper sobre la botzina del descans ho deixava en 43-33 en arribar a l'intermedi.

Una recuperació d'Anderson li va permetre penjar-se de l’anella per a obrir la segona meitat i una altra pilota recuperada de l'aler taronja va permetre a Pradilla traure una personal i anar al tir lliure. Ojeleye va anotar trepitjant la línia de tres i Jones des de la mitjana distància van allargar el parcial d'eixida a 8-0 abans d'un triple de Vicedo. Jones va trobar a Pradilla en la pintura i encara que el Lenovo Tenerife va començar a tindre encert en el tir de tres, l'ala-pivot aragonés es va fabricar la cistella en la pintura i Jones va habilitar a Ojeleye per al mat, amb l'aler repetint en la pintura per a portar a Vidorreta a parar el partit amb 60-39 en arribar a la meitat del tercer acte. Després de l'aturada, l'equip laguner va reaccionar per a trobar a Shermadini i traure viatges al tir lliure i li va complicar la vida a l'ofensiva taronja amb una defensa en zona, però una bona circulació va acabar amb Inglis anotant en la pintura i Davies va recuperar una pilota per a traure un 2+1. Una antiesportiva sobre Sastre es va quedar en dos punts i Brandon va assumir el protagonisme ofensiu en la recta final del tercer acte per a arribar amb 68-49 amb deu minuts per jugar.

Lenovo Tenerife va començar el quart anotant de la mà de Guy però Claver va convertir des de la mitjana distància i una recuperació va permetre a l'equip taronja córrer abans que es formara la zona aurinegra i Xabi López-Arostegui va traure un 2+0. Una altra bona circulació va permetre a Xabi ficar el tercer triple taronja i encara que Abromaitis va encertar des de darrere de l'arc, Harper va ficar el quart. Inglis va trobar encert des de la mitjana distància per a continuar convertint però Guy anotava per al 82-63 a cinc minuts del final. En un partit en el qual només li estava faltant encert en el triple a l'equip taronja, el van trobar Harper i Inglis per a defensar l'avantatge i fins i tot ampliar-la a 25 punts en entrar en els últims tres minuts. De Larrea va tornar al partit per a la recta final, anotant els seus primers punts com a professional des de la mitjana distància, igual que Kaba, que va posar el seu segon tap de la vesprada