Valencia Basket dona un bon primer colp a Saragossa (53-80)

02/05/2024

Valencia Basket dona un seriós colp en el Príncipe Felipe en el partit d'anada de les semifinals de la LF Endesa amb una renda de +27. El conjunt taronja, en una excelsa primera part, va poder agafar un bon avantatge que li va permetre aguantar en la segona meitat l'empenyiment de la graderia i la reacció local. Les de Rubén Burgos buscaran el passe a la final a la Fonteta diumenge que ve, on l'afició taronja tractarà de ser determinant.

El conjunt taronja va saltar a l'a pista amb Leticia Romero, Queralt Casas, Alina Iagupova, Nadia Fingall i Merritt Hempe. El partit arrancava molt intens, però amb poc encert. Casas estrenava el marcador amb un bonic cércol passat i poc després Diallo la responia. Valencia Basket estava jugant seriós i el quintet funcionava, però als cinc minuts Rubén Burgos ténia que començar a moure peces per les dues faltes de Hempe. Amb un xicotet 6-2 protagonitzat per Iagupova, l'equip es posava amb un +3, que Casademont Zaragoza donava la volta amb un 4-0. Arribava llavors un gran període del combinat taronja, molt seriós en defensa i compartint la pilota en atac per a fer un 7-0 i posar-se +6. Cantero demanava temps mort, però Ouviña ampliava el parcial i la renda a continuació amb un triple que donava el +9. Encara que Gulbe ho responia també des del 6,75, un triple de 8 metres a taula de Torrens recuperava la màxima al final del primer quart.

Fiebich anotava de tres per a tractar de retallar en l'inici del segon període. Per fortuna, entre una Torrens i una Gülich excelses, Valencia Basket arremetia de nou amb un 8-0 que pujava l'avantatge a 15 punts. Holesinska ho tallava de dos, però Ginzo ho contestava. Cantero demanava temps mort per a tractar de frenar la imparable anotació taronja. Es produïa llavors un intercanvi de canastres en el qual el conjunt taronja arribava a posar-se amb un +16. No obstant això, hi havia un 4-0 local, amb una falta sobre Atkinson inclosa després de la qual es retirava de pista i provocava que el Príncipe Felipe estrenyera encara més. Rubén Burgos parava el partit per a posar calma. Fiebich anotava i es posaven a 10. Un palmeo sobre la botzina de Romero estirava el xiclet al descans (27-39).

Casademont Zaragoza es posava en zona després del pas pels vestuaris, però això no anava a frenar a Iagupova, que no tardava a endollar un triple. Malgrat tot, les aragoneses van començar a ficar-se en el partit amb les faltes i el públic. Amb un 4-0 reduïen a 9 punts, que Romero tallava a temps. Un altre 4-0 local que deixava la diferència en només 7 obligava a Rubén Burgos a parar el partit. Valencia Basket no aconseguia ficar. Fins al més fàcil. L'equip s'havia bloquejat. Fiebich va reduir a 5. Els nervis s'instal·laven en el cos. Hempe anotava un triple per a desembossar, però Gervasini va colpejar amb contundència. 6-0 particular i ara l'avantatge era de només 2 punts. El conjunt taronja no es va ensorrar malgrat tot, amb un 5-0 entre Hempe i Ginzo per a pujar a un +7. Gervasini ho deixava en 5 al final del tercer.

El partit seguia en un puny. Els nervis es notaven en tots dos equips i les imprecisions se succeïen. Valencia Basket començava a agafar un poc d'oxigen amb un parcial d'eixida 7-2 que posava el +10 en el marcador. Cantero demanava temps mort. Calia anar per més. Diallo frenava el parcial des del tir lliure i l'encert de Hempe, tant dins com fora, tornava a aparéixer. Iagupova se li unia per a fer un 9-0 i pujar la màxima a +17. Holesinsja ho frenava des del tir lliure. Insuficient per a les seues, ja que arribava un nou parcial de 7-0 amb una nova màxima de 23 punts a menys de 2 minuts del final, amb Iagupova i Romero de protagonistes. A menys d'un minut Iagupova sentenciava amb un triple implacable.