LIGA ENDESA 2016-17

22/07/2019

Una temporada de tant nivell guardava per al final la major sorpresa de totes. L'equip aconseguix refer-se del gran pal de l'Eurocup i encara el PlayOff amb el tercer lloc final en Lliga Regular. Una dura eliminatòria de quarts de final ens el Barça Lassa es resoldrà en els últims segons del tercer i definitiu en la Fonteta. El passe a semifinals era un fet, les quartes consecutives.

Esperava Baskonia en semifinals amb l'avantatge de camp en contra. Un primer partit patit a Vitòria aconseguix avançar als taronja amb un sensacional San Emeterio. A pesar que els locals igualarien a un en el segon, la Fonteta es fa gran i aconseguix que els dos partits com a local es queden a casa davant del deliri local. Bojan Dubljevic agafa el micròfon en la celebració en pista, València Basket tornava a la final de la Lliga Endesa 14 anys després. Per si fóra poc, paral·lelament, Real Madrid s'imposa a Unicaja, atorgant la plaça Eurolliga per a la temporada 17-18 al València Basket.

I va arribar la final, amb dos partits inicials a Madrid tremendament igualats. Els locals s'avançarien en el primer, però en el segon, València Basket es portaria un partit que serà recordat per una acrobàtica cistella de Bojan Dubljevic que resultaria definitiva en la sort de la final. La sèrie va viatjar a València amb 1-1 i amb dos partits per a somiar. En el tercer, després de sobreposar-se a un mal inici, Valencia Basket va realitzar una gran segona part imposant-se per 17 punts. Tot estava preparat per a un dia marcat en el calendari, el 16 de juny de 2017, quart partit de la final. En una Fonteta on no cabia una ànima, el segon quart va marcar el camí, aconseguint rendes superiors als 20 punts. A pesar de l'espenta madridista, València Basket tanca el partit i la lliga, i comença la gran celebració, invasió de pista i festa fins a altes hores de la matinada per a celebrar el dia més important en 30 anys d'història del club.