Un palmeig de Webb per a tombar al Fenerbahçe Beko Istanbul i agarrar-se a la lluita (82-80)

16/03/2023

Valencia Basket va tornar a sumar a la Fonteta en la Turkish Airlines EuroLeague en imposar-se al Fenerbahçe Beko Istanbul per 82-80 en un partit en el qual va anar per davant la major part del temps gràcies a la seua energia en la lluita baix els taulers capitanejada per Dubljevic (18 punts i 7 rebots) però en el qual l'encert de Guduric i Biberovic li va ficar en un final apretat que es va decidir amb un palmeig a 4 dècims del final d'un James Webb III que tancava un partit pletòric d'energia (8 punts, 7 rebots i 4 recuperacions) i permet a Valencia Basket mantindre's en la lluita per les posicions de Playoff. Martin Hermannsson va tornar a jugar enfront del seu públic després de nou mesos de recuperació de la seua lesió en el genoll esquerre, anotant 7 punts i sent important per a ajudar a l'equip en el seu moment més delicat en el tercer quart.

L'entrenador Álex Mumbrú va començar el partit amb el quintet format per Chris Jones, Jonah Radebaugh, Josep Puerto, James Webb III i Bojan Dubljevic. L'escorta taronja va ficar la primera cistella del partit i malgrat un mat de Motley, un triple i una anella passada de Webb donaven una xicoteta renda al quadre taronja. Malgrat un 2+0 de Calathes, un triple de Dubljevic portava a Itoudis a parar el partit quan no s'havien consumit els tres primers minuts de l’encontre amb 10-4. Motley i Wilbekin van castigar els errors per a retallar a un abans d'una safata de Puerto però Booker i Motley ho deixaven en 12-13 en arribar a la meitat del primer quart. Un triple de Radebaugh, una acció individual de Jones i dues cistelles de Rivero defensaven i fins i tot estiraven de nou l'avantatge local, però l'equip taronja es deixava alguns tirs lliures per a fer més gran la ferida i encara que una antiesportiva xiulada sobre l'intent de triple de Dorsey es quedava en tres punts, un triple final de l'internacional grec deixava el marcador en 22-21 al final del primer quart.

Un triple i una cistella en la pintura de Dubljevic van obrir el segon acte però Guduric i Dorsey van retornar eixos cinc punts i van portar a Mumbrú a demanar temps mort amb 27-26 a sis i mig per al descans. Dos tirs lliures d'Evans i un triple de Harper colpejaven però Dorsey continuava sustentant l'ofensiva del seu equip i els tirs lliures d'una falta amb tècnica a Guduric ho empataven a 32 a quatre i mig per a l'intermedi. Webb i Harper amb cinc punts seguits mantenien per damunt al quadre taronja però Hayes-Davis posava el 38-34. Una acció individual de Jones i un triple de Dubljevic replicaven a Motley i Guduric però Wilbekin manava el partit al descans amb 43-42.

Guduric i Motley van posar per damunt al quadre turc en l'inici de la segona meitat i malgrat la cistella de Dubljevic, el Fenerbahçe Beko Istanbul castigava els errors per a posar el 45-51 al pas pel minut 23. Radebaugh i un triple de Dubljevic després de rebot ofensiu espavilaven l'ofensiva taronja i una safata de Jones després de recuperació continuava retallant. Martin Hermannsson va tornar a jugar a la Fonteta després de la seua greu lesió en el genoll esquerre i es va estrenar anotant des de la mitjana distància per a tornar a posar per damunt al quadre taronja però Hayes-Davis posava el 54-55 abans de dos tirs lliures de Harper. Un triple de Hermannsson, contestat per Guduric, i dos tirs lliures de Claver ho deixaven en 61-60 amb deu minuts per jugar.

Un triple de Claver va obrir l'últim acte i després de provocar la pèrdua, Xabi també va castigar des de darrere de l'arc. Després d'una altra bona defensa, Hermannsson es va anar a l’anella per a la safata abans de retirar-se amb una gran ovació de la Fonteta però Hayes-Davis va tallar el parcial en 8-0 i posava el 69-63. La defensa turca va pujar d'intensitat i va tancar el seu cércol en les següents accions i Motley col·locava el 69-67 a cinc minuts del final. Harper convertia dos tirs lliures i encara que Biberovic ficava el triple que col·locava a un als turcs, Harper se’l va retornar. Jones es va deixar un tir lliure però la defensa amb Webb i Claver junts no va encaixar en les següents accions fins que Hayes-Davis va anotar la safata per al 75-74. Dubljevic va lluitar per a anotar en la pintura a la segona malgrat tindre tota l'oposició del món i després d'una bona defensa Jones no va anotar i Biberovic ho va empatar a 77 amb un triple per a entrar en l'últim minut. Després d'una bona circulació, Jones va convertir des de la mitjana distancia i després del temps mort, Radebaugh va recuperar la pilota i va rebre una personal però es va deixar un dels llançaments lliures i Guduric ho va empatar a 80 amb un triple a 11 segons del final. Harper va amagar la pilota i encara que el seu tir no va entrar, Webb va palmejar dins la 14a victòria en l'Eurolliga per a seguir en la lluita per les posicions de Playoff.