La ratxa acaba en la pista del Baxi Manresa (98-96)

28/04/2024

Valencia Basket va vore com s'acabava la seua bona ratxa en la Liga Endesa en caure en la pista del Baxi Manresa per 98-96 en un partit en el qual es va alçar diverses vegades per a tornar a ficar-se, incloent-hi una remuntada d'onze punts en l'últim quart per a empatar el xoc a dos minuts del final. En el cara o creu final, un encert de Robinson i una fallada en el tir de Jones que haguera forçat la pròrroga deixa el balanç taronja en 19-12 amb tres partits per jugar. L'equip taronja va començar perdent però l'entrada en partit de Justin Anderson va enxufar l'ofensiva per a arribar amb empat a 28 al final del primer quart. No trobàrem l’anella en els primers cinc minuts del segon acte, la qual cosa va suposar en parcial de 12-0 que mantenia per darrere al Valencia Basket encara que l'aparició de Davies i Jones no va deixar créixer més el desavantatge per a arribar nou a baix a l'intermedi. Després del descans, l'equip taronja va trobar encert exterior per a arribar a acostar-se a tres però Badio i les segones opcions que Robinson convertia en cistelles que mantenien per damunt a l'equip local, que va tornar a estirar l'avantatge en l'inici de l'últim quart amb els triples de Steinbergs. Ens vam agarrar al partit amb un parcial de 0-9 per a empatar-ho però en la recta final el triomf es va quedar a Manresa.

L'entrenador Xavi Albert va començar el partit amb el quintet format per Chris Jones, Xabi López-Arostegui, Semi Ojeleye, Jaime Pradilla i Brandon Davies. Una cistella amb addicional de Semi va obrir el marcador però els punts de Geben van posar per damunt al quadre manresà. Brandon i Ojeleye van equilibrar el marcador abans de dos encerts seguits de Robinson i un triple de Taylor per al 14-7 després dels primers quatre minuts. Tot i el temps mort de Xavi Albert una cistella de Badio va ampliar el parcial local a 9-0 abans que Pradilla el tallara des del tir lliure. Un 2+1 de Davies va replicar al triple de Sagnia i una altra cistella amb addicional de Inglis i una cistella en la pintura d'Anderson van retallar el desavantatge però l'equip català continuava encertant des de darrere de l'arc. Claver des de la mitjana distància i un triple d'Anderson van retallar i l'aler estatunidenc va traure una falta de tres tirs sobre la botzina del descans per a deixar-ho amb empat a 28 al final del primer quart.

Robinson va aprofitar els problemes per a anotar de l'equip taronja en l'inici del segon acte per a tornar a estirar l'avantatge local. A més de no aconseguir anotar, l'equip taronja es va carregar de personals i dos triples de Badio i Geben col·locaven el 40-28 amb cinc minuts per a arribar al descans. Ojeleye en carrera va anotar la primera cistella del quadre taronja en la segona meitat i això va alçar una tapa per la qual també va entrar un triple de Davies al qual va replicar Badio amb un altre. Jones va anotar des de la mitjana distància però Pérez i Geben van posar un màxim desavantatge de tretze punts abans que Davies repetira des de darrere de l'arc i Jones convertira després de recuperació. Pradilla des del tir lliure i un triple d'Anderson van retallar un poc però una cistella de Williams ho deixava en 54-45 en arribar al descans.

La segona meitat va començar amb el tercer triple de Davies però el Baxi Manresa aconseguia córrer el camp per a protegir el seu avantatge recolçant-se en Robinson. Anderson va convertir el seu tercer triple des de la cantonada i Xabi i Semi també van anotar des de darrere de l'arc però l'equip del Bages trobava a Badio per a retornar tots els colps i posar el 67-59 en arribar a la meitat del tercer quart. Davies va assistir a Xabi per a la cistella però dos rebots ofensius de Robinson li permetien tornar a estirar la renda local a la desena. Un triple de Jones, un 2+0 de Pradilla i una cistella després de rebot ofensiu de Ojeleye van permetre a l'equip taronja acostar-se a tres i encara que el quadre local va encadenar dos encerts, una cistella amb addicional i un triple de Pradilla tornaven a acostar abans que Williams ho deixara en 78-74 amb deu minuts per jugar.

Baxi Manresa va començar amb encert en l'últim acte i va tornar a posar-se per damunt de la desena d'avantatge amb un triple de Steinbergs que posava el 87-76. Harper des de la mitjana distància i un 2+1 de Jovic van trobar la resposta d'un altre triple de Steinbergs. Una antiesportiva xiulada a Inglis es va quedar en un punt i Davies va recuperar la pilota per a anotar en transició però Taylor posava el 94-85 amb sis minuts per jugar. El partit es jugava a tota velocitat però l'intercanvi de canastres i d'errors afavoria a l'equip que anava per davant. L'equip taronja va aconseguir tancar la seua anella amb un parell de bones defenses i amb un mat en rebot ofensiu de Davies i un triple de Pradilla apretava el marcador amb tres minuts i mig per jugar. Anderson va aprofitar dos dels tres tirs lliures d'una falta sobre el seu llançament i Jones va convertir des de la mitjana distància per a empatar el partit. Robinson posava el 98-96 dins dels últims dos minuts i els dos equips van intercanviar errors amb dos rebots ofensius de l'equip local fins que Jones forçara una lluita que li donava una última bala al Valencia Basket. Chris Jones va intentar convertir la cistella que haguera manat el partit a la pròrroga, però el tir no va entrar i la victòria es va quedar a Manresa