Valencia Basket empata la seua sèrie en la pista de UCAM Murcia i la Fonteta decidirà (72-83)

22/05/2024

Valencia Basket va forçar el tercer partit de la seua eliminatòria de quarts de final del Playoff davant UCAM Murcia en imposar-se per 72-83 en el Palacio de los Deportes en una victòria de caràcter en la qual es va sobreposar als problemes físics i a la reacció en l'inici de la segona meitat d'un equip local esperonat pel seu públic. L'equip taronja va ser per davant durant la primera meitat amb una bona actuació de Pradilla i l'encert exterior de Jovic i en el qual va sobreviure a l'eixida després del descans del quadre murcià que va tornar a col·locar per damunt als locals i a la lesió d'esquena que va deixar fora del partit a Ojeleye trobant els punts de Harper. El partit es va decidir en un últim quart en el qual els punts de Davies i la pressió taronja que va recuperar dues pilotes importantíssimes li va donar una renda de dotze punts que els homes de Xavi Albert van saber protegir fins al final.

L'entrenador Xavi Albert va començar el partit amb el quintet format per Stefan Jovic, Xabi López-Arostegui, Semi Ojeleye, Jaime Pradilla i Brandon Davies. Dos tirs lliures del pivot taronja van obrir el marcador però un triple de Ennis i una cistella de Sant-Roos van posar per davant al quadre local. Un mat de Pradilla va trobar la rèplica d'un triple de Sant-Roos, però Semi se’l va retornar i Brandon va habilitar a Pradilla per a un altre mat. Un triple de Jovic va col·locar de nou per damunt al quadre taronja i el base serbi va trobar amb una passada picada a Ojeleye, que es va penjar de l’anella. Un altre encert en la pintura de Semi va portar a Sito Alonso a parar el partit i una antiesportiva sobre Ennis li va donar l'oportunitat a l'equip murcià de tallar el parcial en 0-9 i posar el 12-16 al pas pel minut 7. Un triple de Jones i una anella passada i una cistella de Inglis van posar per primera vegada la renda taronja per damunt de la desena però un palmeig de Radovic ho deixava en 14-23 al final del primer quart.

Un triple de Caupain va ser replicat per Inglis des de la mitjana distància i encara que el base de l'equip murcià va assumir el protagonisme ofensiu, Damien li donava resposta des del pal alt. Radovic va aparéixer per a posar el 23-27 i Xavi Albert va parar el partit per a una jugada de pissarra que va acabar amb un triple de Pradilla. Després d'una recuperació, Jovic va pastar la pilota i va convertir un altre triple que portava a Sito Alonso a ser el que gastara el temps mort. Un mat de Morin posava el 25-33 a cinc minuts per al descans però Jovic va anotar el seu tercer triple i Pradilla es va inventar la cistella amb una safata en extensió. Quatre punts seguits de Davies protegien la renda taronja tot i el triple de Sleva, encara que el propi ala-pivot murcià i un palmeig de Kurucs manaven el partit al descans amb 36-43.

L'equip universitari va eixir en tromba després del descans amb un parcial de 6-0 que va reduir l'avantatge taronja a un punt. Encara que Davies va anotar després de rebot ofensiu, Ojeleye va haver d'abandonar el partit pels seus problemes d'esquena i Davies es va carregar amb la tercera falta personal. Un triple de Sleva li donava la volta al marcador i posava el 47-45 quan s'havien consumit un poc més de tres minuts de la segona meitat. Un triple de Harper va tallar la sequera ofensiva taronja i després d'una bona transició, Inglis va anotar a cércol passat. Un triple de Ennis empatava el partit a 50 abans d'una safata en transició de Jovic i un triple de Claver. Tot i el temps mort, Harper va convertir des de la mitjana distància abans que Sleva tallara el parcial en 0-7. Anderson també va anotar de tres, en este cas des de la cantonada, però l'equip universitari va castigar els errors per a deixar-ho en 58-61 amb deu minuts per jugar.

L'últim acte va començar amb un 2+1 de Davies que va haver d'asseure's després de cometre la quarta personal i Puerto va retornar la cistella de Radebaugh. Amb els quatre nacionals i Jovic en la pista, Claver es va deixar un tir lliure i Diagne no va perdonar des de la personal per a posar el 62-67 a cinc minuts per al final. Una anella passada de Pradilla després de rebot ofensiu va ser replicada per un altra de Kurucs i els tirs lliures de Jovic per un triple de Hakanson. Davies va tornar al partit per a traure un viatge a la línia de personal que no va desaprofitar i després d'una bona defensa, Anderson va trobar a Pradilla perquè convertira en la pintura. Després del temps mort i una recuperació, Davies va anotar des de la mitjana distància, la defensa va recuperar la següent pilota i Davies de palomero va anotar a taula per a entrar amb dotze d'avantatge als últims dos minuts i mig. El quadre local es va ocupar a fons per a estrényer els últims compassos i Inglis es va danyar en el genoll esquerre en una acció amb Kurucs abans que un mat de Harper posara la sentència definitiva al partit