Valencia Basket colpeja primer en la final de LF Endesa (48-67)

09/05/2024

Valencia Basket s'apunta el primer punt en la final de la LF Endesa. El combinat taronja dominó i es va emportar el primer partit en Würzburg davant Perfumerías Avenida, sabent patir per a traure un valuosíssim triomf. L'equip, guiat per la defensa i liderat un dia més per una estratosfèrica Alina Iagupova, li roba el factor pista a Salamanca i tindrà l'oportunitat d'aconseguir el triplet i revalidar el títol de LF Endesa aquest diumenge a la Fonteta davant l'afició taronja.

El conjunt de Rubén Burgos va saltar a Würzburg amb Leticia Romero, Queralt Casas, Alina Iagupova, Nadia Fingall i Merritt Hempe. L'eixida va ser imperial. Amb encert, movent bé la pilota i en defensa tancant el rebot i arribant bé a les ajudes Valencia Basket feia un 7-0 que provocava el primer temps mort local. Ho tallava Carter poc després des del triple. Perfumerías Avenida va ajustar en defensa i ara costava més arribar al cércol. Elles arribaven a fer un 6-1 per a reduir a 2 i, per fortuna, després de diversos minuts sense anotar, el combinat taronja feia un 6-0 des del triple. Delaere tractava de parar-ho de dos, però hi havia nova envestida de Valencia Basket que, ara amb un 5-0, tancava el primer quart amb 11 punts d'avantatge.

L'inici del segon període va transcórrer amb un intercanvi de canastres que començava a afavorir a les de Salamanca, quan Prince es va començar a endollar. Un 5-0 de la jugadora local reduïa la diferència a 5 punts. Rubén Burgos parava el partit, però Perfumerías Avenida ampliava a 8-0 el parcial i es posaven a 3. Apareixia en eixe moment Buenavida per a anotar una canastra que donava oxigen, però les charras ja s'havien ficat en el partit. Van trobar a Hatar en la pintura i Valencia Basket tenia bones alternatives ofensives, però no aconseguia enlairar-se de nou. Hempe i Iagupova es van tirar a l'esquena l'atac de l'equip. Un 5-0, que finalitzava Casas, retornava un xicotet matalàs de 7 punts al descans (28-35).

Romero estrenava el marcador després del descans. Perfumeries Avinguda feia un 4-0, tractant de retallar al màxim, però Iagupova es tirava un triple de 8 metres que silenciava al Würzburg. Les cames començaven a pesar i això es va notar en el rebot i en les ajudes en defensa. Koné va colpejar per a reduir a 3 punts. El partit estava molt intens. Valencia Basket a base d'esforç aconseguia fer un 10-2 per a estirar el xiclet a 11 punts. En eixe moment es feia un món. Rodríguez ho reduïa a 9 al final del tercer quart.

Els punts estaven molt cars en l'inici de l'últim quart. Cap equip anotava, però Valencia Basket estava especialment bé ara en defensa, per la qual cosa mantenia els 9 punts d'avantatge. Transcorreguts 3 minuts, Fingall ficava una canastra en rebot ofensiu i Ouviña l'acompanyava per a pujar la renda a 13 punts. El tècnic local el parava, però el conjunt taronja no va tindre pietat. El parcial va ascendir a 15-0 amb un avantatge de 24 punts i la màxima continuava pujant. A Perfumeries Avinguda ja no li entrava res i Valencia Basket continuava colpejant. Després de triple de Casas, l'entrenador del Salamanca el parava. Rodríguez frenava la sagnia, però el partit era a la mà del combinat de Rubén Burgos. A un minut i mig el final la pista la inundaven les joves. La final s'anava a la Fonteta amb opció de títol per a Valencia Basket.