La Fonteta tomba al Real Madrid i acosta l'avantatge de camp (99-93)

10/05/2024

Valencia Basket va trencar la seua ratxa negativa de derrotes davant el Real Madrid en Lliga Regular acb i es va agarrar a la lluita pel factor pista en el Playoff de la acb en imposar-se per 99-93 en un partit que es va jugar de poder a poder en tot moment amb canvis permanents en el comandament del partit excepte els dos parcials inicials i en el qual l'encert en el triple primer d'Anderson (22 punts) per a obrir una primera bretxa en l'últim quart i després en el moment clau de Chris Jones (21 punts) i Jaime Pradilla van segellar el triomf local.

L'entrenador Xavi Albert va començar el partit amb el quintet format per Chris Jones, James Anderson, Semi Ojeleye, Jaime Pradilla i Alpha Kaba. L'equip blanc va eixir encertat amb un parcial de 0-6 que van tallar un triple i una safata després de recuperació de Jones. Encara que el quadre visitant va donar una altra estirada, un triple de Ojeleye i dos tirs lliures de Kaba empataven l’encontre. Un triple de Jones des de la cantonada col·locava per damunt per primera vegada al quadre taronja i un mat després de recuperació d'Anderson allargava el parcial a 10-0 i portava a Chus Mateo a parar el partit. Dos triples seguits de Llull van tallar el parcial taronja i van canviar el comandament del partit per a posar el 15-16 abans de tres tirs lliures de Jones que es va prendre un primer respir amb 11 punts en el seu caseller. Inglis des de la mitjana distància i dos triples seguits d'Anderson i el propi Inglis mantenien per damunt al quadre taronja i encara que el quadre blanc retornava tots els colps, Inglis va repetir i un triple de Deck ho deixava en 28-27 després del primer quart.

Els tirs lliures de Xabi van equilibrar l'aparició ofensiva de Abalde però Poirier i Rudy van tornar a posar per damunt al conjunt blanc. Jones va enviar una pilota penjada que Pradilla va convertir en dos punts i Ojeleye primer va convertir trepitjant la línia de tres i després li va retornar el triple a Rudy abans que Anderson empatara el partit a 41 a tres minuts d'arribar al descans. Jones va habilitar a Inglis per a la cistella i Ojeleye va completar una transició per a la safata. Jones des del tir lliure va allargar el parcial taronja però dos triples seguits de l'equip blanc ho deixaven en 47-49 en arribar a l'intermedi.

Un triple d'Anderson va ser la primera cistella de la segona meitat i un palmeig de Kaba va retornar la cistella de Tavares en un partit que va estar en el gronxador fins que l'equip taronja encadenava tres encerts amb tirs lliures de Jones, una safata d'Anderson i un triple de Ojeleye. Hezonja va traure la seua qualitat individual per a anotar i posar el 59-61 en arribar a la meitat del tercer quart. Un palmeig de Pradilla i un encert des de la mitjana distància de Inglis van ser replicats pels punts de Musa però el quadre taronja va encadenar un triple de Jovic i una cistella de Inglis que també van ser replicats per Musa per a tornar a empatar el partit. Puerto va anotar des de darrere de l'arc i encara que Tavares i Deck van replicar, l'equip taronja trobava punts en la mitjana distància per a deixar-ho en 75-72 amb deu minuts per jugar.

L'equip blanc va pujar la intensitat defensiva en l'inici de l'acte final i va dificultar l'ofensiva taronja fins a un 2+1 de Ojeleye després de rebot ofensiu però el Valencia Basket almenys tancava la seua anella però es va ficar ràpid en bonus. Yabusele va empatar el partit a 78 a sis minuts del final. Dos triples d'Anderson i un alley-oop baixat per Kaba van estirar la renda taronja a set amb un poc més de quatre minuts per jugar. Un triple de Rudy i un 2+0 posava el 86-84 un minut després però Jones va retornar el triple i encara que Tavares es va deixar un des del tir lliure, una recuperació de Campazzo va habilitar al mat de Yabusele per al 89-87. Un triple de Pradilla, una bona defensa i un altre triple, en este cas obra de Jones, van tornar a estirar l'avantatge taronja. Després del temps mort, l'equip blanc va fallar els seus dos intents triples i l'equip taronja va controlar el rebot. Amb la pressió agressiva del Real Madrid i l'intercanvi de tirs lliures en els últims segons, el partit es va acabar amb 99-93.