Caps de sèrie malgrat la duríssima derrota a Andorra (99-71)

12/05/2024

Valencia Basket serà cap de sèrie en el Playoff de la Liga Endesa i s'enfrontarà en quarts amb avantatge de camp al UCAM Múrcia tot i el sever correctiu que ha rebut en la vesprada de hui en la pista del MoraBanc Andorra en la qual va caure per 99-71. L'equip taronja va començar dominant però l'entrada de Jean Montero (35 punts i 47 de valoració) va canviar el partit. Primer per a posar per davant al seu equip en el primer quart i després per a trencar-ho definitivament amb un parcial de 14-0 amb protagonisme absolut del dominicà que va desconnectar a Valencia Basket. L'apagada taronja va portar a créixer la renda local per damunt dels 40 punts encara que en els últims compassos, Puerto, Claver i Anderson van maquillar un poc l'avantatge andorrà.

L'entrenador Xavi Albert va començar el partit amb el quintet format per Chris Jones, Xabi López-Arostegui, Semi Ojeleye, Jaime Pradilla i Alpha Kaba. Una safata de l'aler basc va ser la primera cistella del partit i malgrat els punts de Jones, els triples de l'equip local li posaven per damunt. El base taronja va trobar a Kaba per al mat i Xabi a Semi en la pintura però Okoye col·locava el 8-9 al pas pel minut 4. Els tirs lliures de López-Arostegui i un 2+1 de Ojeleye mantenien per davant al quadre taronja en arribar a la meitat del primer quart però l'entrada de Montero va activar l'ofensiva andorrana per a posar el 17-14. Cinc punts seguits de Andric van portar a Xavi Albert a parar el partit però l'encert exterior del qual va anar sobrat el divendres el quadre taronja no apareixia i el quadre local va fer créixer el seu avantatge fins als nou punts, encara que Inglis ho deixava en 24-17 al final del primer quart.

Un Montero infal·lible en l'inici va fer créixer l'avantatge local per damunt de la desena en el començament del segon quart i un triple de Andric col·locava el 32-17 abans que el primer triple taronja després de sis errors, obra de Pangos, tallara el parcial en 22-3. El base canadenc, que tornava després de la seua lesió, va assistir a Kaba per dues vegades per a sengles cistelles en la pintura i Xabi va anotar el tir lliure d'una tècnica per a ficar algo més en la caldera ofensiva taronja. Valencia Basket va millorar darrere però no aconseguia anotar ni en situacions còmodes i un triple de Luz tornava a estirar la renda taronja per damunt de la desena. Ojeleye va irrompre en el partit amb un tap i va protagonitzar la reacció taronja anotant el segon triple del Valencia Basket i convertint quatre vegades des del tir lliure, però Montero manava el partit al descans amb 41-33.

La qualitat d'un Montero encés va tornar a disparar l'avantatge local en l'inici de la segona meitat amb un parcial de 13-0 d'eixida on ell va anotar dotze punts i que va obligar a Xavi Albert a parar el partit després de tres minuts. Llovet posava el 55-33 abans que Jones tallara el parcial. Montero continuava fent gran la ferida (va arribar a tindre 40 de valoració en 15 minuts en la pista) davant un equip taronja desarborat i a sobre de mals, Pradilla es va danyar el turmell esquerre i va haver d'abandonar el partit. Un triple de Harding va posar l'avantatge local per damunt de la trentena i malgrat un altre triple de Harper, Pérez ho deixava en 72-41 amb deu minuts per jugar.

En els primers minuts de l'últim acte, l'equip taronja només va trobar un triple de Puerto i el MoraBanc Andorra es recolzava en Pérez per a fer créixer encara més el seu avantatge. Xabi també va encertar des de darrere de l'arc i encara que Montero va tornar al partit per a continuar anotant des de fora, Harper i Puerto van trobar un poc d'encert exterior per al 85-53 a cinc minuts del final. Un nou triple de Montero i Maric van fer créixer la renda local per damunt dels 40 punts però Puerto i Claver van trobar un poc d'encert en la recta final i Anderson va convertir en els últims compassos per a maquillar un poc el resultat i deixar el marcador final en 99-71.