El repte de tornar a guanyar en la fortalesa murciana

20/05/2024

El primer equip masculí del Valencia Basket ha tornat este matí als entrenaments per a començar a preparar el segon partit de la seua eliminatòria de quarts de final davant el UCAM Múrcia que es disputarà el dimecres 22 a les 20:30 hores després que l'equip universitari aconseguira l'avantatge de camp en emportar-se el primer partit de la sèrie per 86-96. Per a estendre la seua temporada i retornar l'eliminatòria a la Fonteta, l'equip taronja necessitarà tornar a guanyar en la pista d'un rival que esta temporada té un 91,6% de triomfs com a local i que no ha caigut a casa en el que portem de 2024. Només el mateix Valencia Basket i l'Unicaja en Liga Endesa van traure la victòria del Palacio de los Deportes de Múrcia, de manera consecutiva el mes de desembre de 2023. Els homes de Xavi Albert buscaran desequilibrar a favor de l'equip taronja l'històric en les eliminatòries de quarts en les quals va començar perdent el primer partit a casa.

 

Un UCAM Múrcia fortíssim com a local

El xoc del dimecres serà el partit número 25 que el UCAM Múrcia dispute esta temporada en el Palacio de los Deportes entre Liga Endesa i Basketball Champions League. I dels 24 partits disputats fins al moment com a local, el conjunt universitari ha guanyat en 22. Valencia Basket va ser el primer a fer-ho quan després d'una pròrroga es va imposar per 77-85 el 10 de desembre de 2023. L'Unicaja també es va emportar el triomf en véncer per 65-88 el 22 de desembre. Des d’eixe moment, el conjunt dirigit per Sito Alonso només ha brindat triomfs a la seua afició.

 

En els 15 triomfs que ha aconseguit en Liga Endesa en la seua pista, el UCAM Múrcia ha guanyat per una mitjana de 13,8 punts de mitjana, anotant 87,4 punts i rebent només 73,5. En la Basketball Champions League, l'equip universitari va guanyar els seus set partits per una renda mitjana major, de 18 punts per partit, anotant encara més (91,4) i amb una xifra defensiva molt semblant (73,4 punts).

 

Equilibri en l'historial taronja amb 0-1 en quarts

El partit del dimecres serà la cinquena vegada en la qual Valencia Basket afronte un segon partit d'una eliminatòria de quarts de final del Playoff acb al millor de tres després d'haver perdut el primer punt de la sèrie com a local. Fins ara hi ha un equilibri en els precedents: en dues ocasions la seua temporada es va acabar fora de casa i en altres dues va aconseguir véncer com a visitant per a retornar la sèrie a la Fonteta.

 

En la temporada 2009-10, l'equip taronja va perdre amb Unicaja en el primer partit per 82-83 i el curs es va acabar amb una derrota a Màlaga per 85-76. La història es va repetir el curs següent davant el Bilbao Basket. Valencia Basket va perdre el primer partit per 72-79 a la Fonteta i després es va acabar la temporada en caure en Miribilla per 79-75.

 

En els dos últims precedents, Valencia Basket va aconseguir retornar l'eliminatòria a la Fonteta. En la temporada 2018-19, després de caure davant Unicaja per 78-85 a casa, va traure el segon punt de la sèrie a Màlaga amb una victòria per 69-76 i després va segellar el seu bitllet per a semifinals en el tercer partit. En el curs 2021-22, l'equip taronja va començar la seua sèrie caient per 79-80 davant el Baskonia, però va aconseguir tornar a casa després de guanyar el segon partit per 82-89.


TAGS: