L'últim quart decanta l'eliminatòria cap a Múrcia (77-84)

25/05/2024

Valencia Basket va caure en el tercer partit de la seua sèrie de quarts de final davant el UCAM Múrcia per 77-84 en un partit en el qual l'equip taronja va aguantar bé l'eixida visitant i va anar manant amb distàncies curtes en el segon i el tercer quart, però en el qual va ser superat per un equip visitant que va aconseguir imposar el seu joc en els últims deu minuts. Valencia Basket va aguantar la bona eixida ofensiva del seu rival de la mà de Ennis i Sleva amb els punts de Davies i tres triples de Justin Anderson i en el qual va saber mantindre's per damunt amb rendes molt curtes en un segon acte on els dos entrenadors van ficar més ciment a les seues defenses. L'encert exterior de Davies li va donar al València Basket una xicoteta finestra que li va permetre seguir per davant quan Kurucs va liderar la reacció visitant per a deixar-ho tot per decidir en l'últim quart. En l'inici de l'últim acte va aparéixer Radebaugh per a posar per damunt al conjunt universitari i en el moment decisiu, l'equip taronja no va trobar encert i el quadre visitant va aprofitar els errors d'ansietat del València Basket per a alçar un màxim avantatge de deu punts que va saber protegir castigant els errors d'un equip local que el va intentar malgrat tots els condicionants però no va trobar la manera intentant tot, però amb més cor que cap.

L'entrenador Xavi Albert va començar el partit amb el quintet format per Stefan Jovic, Xabi López-Arostegui, Semi Ojeleye, Jaime Pradilla i Brandon Davies. Una safata del base serbi va replicar a la cistella inicial de Sleva i dos tirs lliures de Davies a la de Caupain. L'interior taronja retornava els punts de l'equip visitant però els triples de Sleva i Ennis mantenien per damunt a l'equip murcià amb el 6-10 en arribar a la meitat del primer quart. Un 2+1 de Davies va ser replicat per un altre triple de Ennis i encara que Pradilla es va penjar amb contundència després d'una passada preciosa de Jovic, el propi Ennis va repetir amb el seu tercer triple, encara que Semi li ho va retornar i el base serbi va trobar a Pradilla baix l’anella per a empatar-ho. Un triple d'Anderson va replicar a una cistella amb addicional de Sleva i Davies es va anar fins als 9 punts per a empatar-ho de nou abans de prendre's un descans. Anderson va retornar el triple de Radebaugh i tot i el palmeig del extaronja, va posar per primera vegada per davant al Valencia Basket amb el seu tercer triple per a tancar el primer quart amb 27-26.

Inglis es va estrenar des de la mitjana distància i Jones va fer el mateix des de la seua distància fetitxe. L'ala-pivot francés va assumir el protagonisme ofensiu en l'inici del segon acte però l'equip universitari també trobava l’anella el suficient per a mantindre el partit empatat a 34 a cinc minuts per al descans. Els tirs lliures de Davies i Harper i una pilota penjada de Xabi va convertir en dos punts mantenien per damunt al quadre taronja abans que el partit entrara en una fase d'intercanvi de tirs lliures que l'equip murcià va aprofitar per a continuar equilibrant-lo. Inglis es va fabricar la cistella en la pintura i un tir lliure de Diagne ho deixava en 44-43 en arribar l'intermedi.

Un triple de Davies va replicar a una bona cistella de Sleva que va obrir la segona meitat i després d'una estratègia de fons, Ojeleye va repetir des de darrere de l'arc encara que Kurucs li ho va retornar. Davies va tornar a anotar de tres i va recuperar una pilota per a penjar-se en transició i portar a Sito Alonso a parar el partit al pas pel minut 24. Tot i l'aturada, una altra recuperació va acabar amb una safata de Jones però Kurucs amb un altre triple va tallar el parcial en 7-0 per al 57-51. Semi va rebotejar el seu propi llançament per a anotar en la pintura abans de danyar-se l'esquena en una acció posterior i haver d'abandonar el partit. Kurucs i Diagne no deixaven créixer l'avantatge valencià però després de dos tirs lliures de Puerto, una antiesportiva xiulada a Josep Puerto li va donar l'oportunitat a l'equip murcià d'acostar-se a dos. Anderson va convertir des de la mitjana distància i Morin va convertir sobre la botzina del tercer acte per a deixar-ho en 63-61 amb deu minuts per jugar.

Malgrat la cistella inicial de Harper, nou punts seguits de Radebaugh col·locaven el 65-70 amb un poc menys de huit minuts per jugar. Un tir lliure de Pradilla va tallar el parcial però UCAM Murcia trobava l’anella per a estirar el seu avantatge a sis abans d'un encert des de la mitjana distància de Davies i un tir lliure de Xabi, però un mat de Morin col·locava el 69-74. Jovic es va inventar una safata però Kurucs li va retornar l'encert en la pintura i una transició de Ennis i un triple de Radebaugh posaven el 71-81 amb tres minuts i mig per jugar. Durant els següents dos minuts ningú va anotar ja que Valencia Basket va cometre pèrdues derivades de la precipitació associada el desig de tractar de ficar-se en el partit i l'equip murcià va jugar amb intel·ligència fins que un triple de Radebaugh li va posar el clau definitiu al ataud a un partit que va acabar amb 77-84.