UCAM s'avança 0-1 a la Fonteta i obliga a guanyar a Múrcia (86-96)

18/05/2024

València Basket necessitarà traure el triomf en el Palacio de los Deportes de Múrcia el dimecres a les 20.30 hores per a mantindre's viu en la temporada després de caure en el primer partit de la seua sèrie de quarts de final de la Liga Endesa davant el UCAM Múrcia per 86-96 en un partit en el qual l'equip taronja va anar sempre per darrere des d'un parcial inicial de 0-12 del conjunt universitari. Espentat per l'energia de la Fonteta, Valencia Basket va apretar diverses vegades per a recompondre's i retallar un desavantatge que va arribar a ser de 21 punts en el segon quart quan Jones i Ojeleye van trobar un poc d'encert. Però mai va arribar a tornar a posar-se per davant encara que en la recta final va ser Jovic el que va protagonitzar un arreón per a col·locar-se a tres punts, però la falta d'encert exterior (6/28 en triples) es va ajuntar en la recta decisiva amb dos triples seguits de Rodions Kurucs que van evitar la remuntada local i els punts de Radebaugh li van donar la punta final al partit.

L'entrenador Xavi Albert va començar el partit amb el quintet format per Chris Jones, Xabi López-Arostegui, Semi Ojeleye, Víctor Claver i Damien Inglis. Un mat després de rebot ofensiu de Semi va obrir el marcador però el UCAM Murcia va optar d'eixida per una defensa en zona que va frenar l'ofensiva local i Sleva amb huit punts va ser el protagonista d'un parcial que portava a Xavi Albert a parar el partit amb 2-12. Inglis després de rebot ofensiu va acabar amb la sequera taronja però Hakanson i Diagne van fer créixer la renda visitant per damunt de la desena per a arribar amb 4-16 a la meitat del primer quart. Jones va ficar el primer triple taronja i després de la cistella visitant, Anderson el segon. L'equip taronja va pujar línies aprofitant que no tenia bonus per a retallar a cinc però l'equip murcià va tornar a estirar el seu avantatge per a arribar amb 13-21 al final del primer quart.

Sleva i dos triples seguits de Radebaugh van posar un màxim desavantatge de catorze amb el 15-29 encara que Davies aconseguia anotar un poc després de rebot ofensiu i Pradilla va convertir després d'una acció individual. Radebaugh mantenia estable la renda visitant i un mat de Flores posava el 19-35 en arribar a la meitat del segon acte. L'equip taronja no trobava l’anella i un nou triple de Radebaugh posava el desavantatge en 21 punts abans d'una cistella de Pradilla i un triple de Ojeleye. València Basket va poder córrer per a trobar algun avantatge i anotar de la mà de Jones i Ojeleye però Ennis també va encertar en accions individuals per a no deixar a l'equip taronja retallar massa, encara que quatre punts seguits de Xabi manaven el partit al descans amb 38-48.

Un palmeig de Davies va ser la primera cistella de la segona meitat i després d'encadenar un parell de bones defenses, Pradilla va convertir un rebot en atac en un 2+0. Diagne va ficar els primers punts dels murcians i un triple de Sleva va obrir un parcial visitant que col·locava el 42-57 al pas pel minut 25. Després del temps mort, Ojeleye va ficar el quart triple taronja després de 21 intents, Jones va convertir des de la mitjana distància i una passada del base taronja va ser convertit per Semi en una cistella amb addicional. I després d'una bona defensa que va acabar en una pèrdua, Jones es va traure del barret un altre 2+1. Radebaugh va tallar el parcial en 10-1 i encara que UCAM Murcia va tornar a estirar un poc el seu avantatge, Inglis en la pintura i Xabi des del tir lliure ho apretaven i Sleva ho deixava en 57-65 amb deu minuts per jugar.

Un triple de Jovic i dues cistelles de Inglis van trobar rèplica visitant en els primers compassos de l'últim acte, una antiesportiva sobre Jovic es va quedar en un punt i Pradilla va convertir des de la mitjana distància. Però el conjunt universitari trobava als seus jugadors importants per a mantindre's amb el 67-75 a sis minuts del final. Jovic va tornar al partit per a inventar-se una safata i després d'una recuperació, traure un 2+1 que continuava menjant-se el desavantatge taronja i deixar-lo en tres, encara que dos triples seguits de Kurucs posava el 72-81 ficats en els últims cinc minuts. L'equip murcià va jugar amb intel·ligència per a mantindre estable el seu avantatge i Radebaugh li va donar la punta definitiva a l'equip taronja en un partit que va acabar amb el resultat de 86-96.