Sòlid triomf davant Casademont Zaragoza a Terol (61-87)

06/09/2023

Valencia Basket es va emportar el triomf al seu quart amistós de pretemporada en imposar-se al Casademont Zaragoza per 61-87 en la tercera edició del Memorial Pepe Lanzuela en categoria masculina. L'equip taronja es va activar després d'un mal inici de partit en el qual va començar encaixant un 11-0 de la mà de Puerto (13 punts) i va pujar les seues prestacions defensives per a donar-li la volta al marcador amb un parcial de 0-17 amb protagonisme per a Reuvers (10 punts) i especialment Touré per a arribar manant per quatre al descans. En l'última acció de la primera part, Jared Harper es va danyar el turmell esquerre i no va jugar en la segona meitat per precaució. En el tercer acte, la recta final de Jones (14 punts) i Davies va permetre aconseguir un important avantatge que un moment d'inspiració de Inglis va allargar fins a la vintena. Amb un Touré que tornava a finalitzar el bon joc col·lectiu per a acabar amb 18 punts i Pradilla molt actiu en la recta final, l'avantatge va continuar pujant per a culminar amb una sòlida victòria taronja

L'entrenador Álex Mumbrú va començar el partit amb el quintet format per Martin Hermannsson, Kassius Robertson, Semi Ojeleye, Jaime Pradilla i Bouba Touré. Kravic va convertir les dues primeres cistelles del partit d'un equip saragossà que castigava les pèrdues per a un parcial d'eixida que Puertoava a Mumbrú a canviar el quintet complet després de dos minuts de joc. Malgrat moure les peces, l'equip taronja no trobava l’anella i el Casademont Zaragoza va ampliar el seu avantatge fins al 11-0 abans d'un triple de Puerto que va ser la primera anotació valenciana. Davies en la pintura i Jones amb un triple després d'un tap del pivot taronja van activar l'ofensiva per a un parcial que va allargar Harper des del tir lliure a un 0-7 abans que anotara Emegano. Un altre triple i una safata a passada de Jones de Puerto retallaven a un abans d'un triple de Yusta i malgrat la primera canastra de Reuvers, l'equip aragonés continuava convertint des de darrere de l'arc amb dos triples de Smith, encara que un encert des de la mitjana distància de Hermannsson ho deixava en 25-19 al final del primer quart.

Pradilla va ficar la primera del segon acte i després d'una recuperació, Harper va clavar el triple per a tornar a retallar a un. L'equip valencià va millorar arrere i encara que li costava anotar, un 2+0 de Touré li mantenia a prop. De nou l'encert exterior dels aragonesos els permetia estirar el seu avantatge a sis encara que Bouba Touré es feia gran en la pintura per a convertir-se en l'únic manteniment ofensiu del conjunt valencià amb set punts seguits fins que un triple de Reuvers va empatar el partit i Inglis va posar a l'equip taronja per damunt per primera vegada i Reuvers va allargar el parcial a un 0-10 amb un mat que deixava el marcador en 34-38 en arribar a l'intermedi després de quatre minuts sense rebre punts.

Amb Hermannson en pista al comandament de les operacions després de donar l'esglai d'emportar-se un fort colp en el genoll dret, va habilitar el alley-oop a Touré i després d'una recuperació, Puerto va continuar fent gran el parcial des del tir lliure. La defensa seguia sense permetre anotar als locals i un 2+1 de Touré ho allargava fins a un 0-17 fins que Smith va tallar un poc menys de sis minuts de sequera saragossana. Encara que Touré continuava anotant en la pintura, l'equip aragonés es va activar en atac per a retallar fins al 43-49 en arribar a la meitat del tercer acte. L'aparició ofensiva de Davies i la tornada al partit de Jones amb set punts seguits estiraven de nou la renda valenciana per a arribar amb 45-61.

Jones va continuar estirant el seu moment anotador fins als onze punts seguits fins que Inglis li va agafar el testimoni en l'aportació ofensiva amb altres set per a posar per primera vegada l'avantatge en la vintena malgrat que Casademont Zaragoza retornava algun dels colps per a posar el 55-74 en arribar a la meitat de l'últim acte. L'energia de Jaime Pradilla i uns bons minuts finals de Reuvers van ser el més significatiu d'un Valencia Basket que no va alçar el peu de l'accelerador per a acabar emportant-se el partit amb un resultat de 61-87.