Victòria davant Casademont Zaragoza i directes a la final de la Supercopa LF Endesa (57-74)

30/09/2023

Valencia Basket aconsegueix la victòria en la semifinal de la Supercopa LF Endesa després d'un duro partit contra Casademont Zaragoza, que va resoldre en una bona segona part. Sota el lideratge de Carrera i Gülich, l'equip de Rubén Burgos va continuar treballant i creient en els moments difícils per a obtindre el bitllet per a la final i optar al cinqué títol de la seua història. El conjunt valencià es mesurarà demà per la Supercopa davant el vencedor de l'eliminatòria entre l'amfitrió Spar Gran Canaria i Perfumerías Avenida a les 18:00h.

El conjunt taronja va saltar a la pista amb Cristina Ouviña, Queralt Casas, Alba Torrens, Raquel Carrera i Merritt Hempe. Estrenava el partit Carrera i responia Diallo. Primers atacs movent bé la pilota i amb decisió contra el cércol, però Saragossa també estava encertat i amb un 5-0 es posava amb 4 d'avantatge. Les de Rubén Burgos no tardaven a tornar a igualar-ho, encara que hi havia problemes per a frenar a algunes jugadores com Diallo sota el cércol. Valencia Basket no estava trobant bones passades davant la pressió de les aragoneses i, a més, es va carregar més ràpid de faltes, portant als seus rivals a la línia de tirs lliures. Es posaven amb 7 a dalt després de canastra de Gulbe. Contell frenava el parcial amb un magnífic moviment de peus, però calia tallar l'anotació rival. Bones accions de Gülich per a reduir a 5 al final del primer quart.

Carrera li va prendre el testimoni a l'alemanya en l'inici del segon. Amb un 6-0 particular col·locava a l'equip amb un punt d'avantatge. No obstant això, Casademont Zaragoza ho retornava amb un 4-0 que obligava a Rubén Burgos a demanar temps mort. La reacció arribava amb un 5-0 liderat per Carrera, que elles tornaven a respondre. Una altra vegada Carrera era la que es tirava a l'esquena els punts de l'equip per a empatar el marcador. Torrens col·locava el +4, però els 2+1 concedits a les aragoneses estava fent molt mal, provocant que s'anaren per davant al descans (38-36).

Gülich va eixir en manera imparable després del descans i protagonitzava un parcial de 7-2, que donava un +3 a Valencia Basket. Torrens tancava el 10-2 amb un +6, la màxima taronja fins al moment, provocant el temps mort de Cantero. El seu equip no va poder reaccionar i Carrera s'unia a la festa de triples, arribant al +9. En aqueix moment Ortiz tallava el 13-2 i poc després Burgos canviava quasi per complet el quintet. L'equip havia crescut en confiança i estava millor en defensa i en rebot. Casas elevava la renda a 10 punts, però Casademont Zaragoza seguia en partit. Oma reduïa a 7 i, afortunadament, un bon parcial final taronja de 4-0 permetia afrontar l'últim període amb un matalàs d'11 punts.

Fingall inaugurava l'últim amb una canastra que pujava l'avantatge a 13 punts. No obstant això, en uns moments on l'encert no acompanye, les aragoneses no van deixar perdre l'oportunitat per a fer un 8-1 i estrényer les coses a 7 punts de diferència. Rubén Burgos demanava temps mort. Després de diversos minuts de sequera, Torrens anotava des del tir lliure i Gülich sota el cércol per a donar oxigen, retornar el +10 i, en aquesta ocasió, el tècnic de Casademont Zaragoza parava el partit. Encara quedaven més de 4 minuts i calia jugar amb cap des de la defensa i compartint la pilota. Així ho va fer l'equip. 5-0 i mancant 3 minuts l'avantatge era de 13. Valencia Basket tenia la victòria en la butxaca i la renda va continuar augmentant. Gülich la pujava a 17 i el bitllet per a la final era taronja.