Ple en la gira amb una remuntada de cor a Màlaga (76-82)

30/09/2023

Valencia Basket va tancar la seua duríssima gira prèvia a l'inici de l'Eurolliga amb una treballadíssima victòria en la pista de l'Unicaja per 76-82 en un partit en el qual es va recompondre d'una mala eixida de partit i de l'encert en el triple del quadre malagueny en el primer quart per a equilibrar el xoc en el segon acte des de la millora defensiva, però sense encert ofensiu com per a arribar a posar-se per damunt. Encara que Unicaja va tornar a estirar-se de la mà de l'encert de Perry en l'inici del tercer acte, deu punts seguits de Ojeleye (que es va estrenar com taronja amb 19 punts, 4 rebots i 29 de valoració) van equilibrar el partit i després va trobar el talent de Jones per a entrar guanyant a l'últim quart. Va castigar l'equip taronja amb dos dels seus sis triples anotats en l'inici d'eixe acte final i després no es va deixar remuntar encara que els malaguenys ho van intentar tot i es van arribar a col·locar a dos. Però l'esforç de Perry i Djedjovic es va topar amb els punts de Harper i Jones per a assegurar la victòria a Màlaga.

L'entrenador Álex Mumbrú va començar el partit amb el quintet format per Chris Jones, Kassius Robertson, Josep Puerto, Damien Inglis i Brandon Davies. L'aler d'Almussafes va ficar la primera cistella taronja després d'un parcial d'eixida dels locals, encara que una antiesportiva xiulada a Inglis col·locava el 9-2 després de consumir-se els primers tres minuts. Davies i Inglis van activar un poc l'ofensiva taronja però un error en el rebot que va ser castigat amb un triple de Kalinoski portava a Mumbrú a parar el partit amb 14-6. Encara que Inglis va convertir després de rebot ofensiu, Osetkowski i Taylor ampliaven a deu l'avantatge local abans de dos tirs lliures de Robertson i el primer triple taronja, obra de Ojeleye. Huit punts seguits, amb dos triples llunyans, de Perry van estirar de nou la renda malaguenya però Valencia Basket no deixava créixer més el desavantatge de la mà de Harper i Touré per a arribar amb 26-21 al final del primer acte.

Pradilla després de rebot ofensiu i una safata de Jovic continuaven llimant el desavantatge fins que Touré des del tir lliure va equilibrar l’encontre. L'ala-pivot aragonés continuava anotant en la pintura i després va assistir a Davies per a la cistella en la pintura, però l'Unicaja es mantenia per damunt per la mínima en arribar a la meitat del segon acte amb 32-30. L'equip taronja treia benefici de les segones opcions que aconseguia i el partit va entrar en un moment d'intercanvi d'errors en el tir de tres i pèrdues del qual el va traure una antiesportiva xiulada a Davies que es va quedar en dos punts. Precisament el pivot taronja va anotar des de la mitjana distància per a trencar la sequera valenciana i una safata en transició de Jones va retallar a un, però va cometre falta ofensiva en la mateixa acció i li van donar dos tirs lliures a Unicaja. El mateix Jones va anotar en acció individual sobre la botzina del descans per a manar el partit a l'intermedi amb 38-37.

L'entrada de Perry va reactivar l'encert malagueny en l'inici de la segona meitat per a tornar a estirar l'avantatge local amb dos triples seguits que posaven el 49-39 quan només s'havien consumit tres minuts del tercer quart. Mumbrú va moure a l'equip ficant en la pista a Pradilla i a Jones per a acompanyar a Jovic, després del que un triple i un 2+1 de Ojeleye van tallar el parcial en 9-0. L'aler amb passaport nigerià va continuar produint des del tir lliure o després de rebot ofensiu per a retornar ell només el parcial i equilibrar el partit de nou abans d'una antiesportiva xiulada a Touré que va suposar tres punts per als malaguenys. Robertson va convertir el seu primer triple del partit i Puerto des del tir lliure va posar per primera vegada per damunt al quadre valencià. Jones va allargar el parcial valencià amb una safata i malgrat els tirs lliures de Osetkowski, el mateix Jones va recuperar la pilota i va convertir en dos punts l'última possessió del tercer acte per a deixar-ho en 55-58 amb deu minuts per jugar.

Unicaja va apretar en l'inici de l'últim acte però Valencia Basket va trobar una miqueta d'encert per a castigar les pèrdues per precipitació del seu rival amb dos triples lliurats, un des de cada cantonada, el primer de Puerto i el segon de Jones, que portaven a Ibon Navarro a parar el partit amb nou a dalt per al quadre valencià. Perry i Djedovic van anotar per a tallar el parcial taronja i posar el 59-64 abans que Ojeleye convertira des de la mitjana distància. Perry era l'únic que trobava encert en el triple i es va tornar a combinar amb Djedovic per a posar el 64-66 a cinc minuts per al final del partit. Un triple de Harper i una acció individual de Inglis en el pal baix van donar un poc d'oxigen al Valencia Basket i després d'una bona defensa, Ojeleye es va traure de la cistella un 2+0 carregat de potència física per a tornar a posar el màxim avantatge valencià. Un triple de Djedovic ficava el partit en els últims tres minuts amb 67-73 i Taylor continuava retallant per a baixar a quatre l'avantatge taronja abans de dos tirs lliures de Ojeleye, que després va defensar amb un tap l'u contra un davant Perry, la qual cosa li va donar a Harper tres viatges a la línia del tir lliure en l'altre costat per a tornar a estirar l'avantatge valencià. Perry des del tir lliure posava el 71-78 però Unicaja no va traure profit a la pilota recuperada i Jones no va perdonar des del tir lliure. Perry continuava assumint el protagonisme ofensiu dels seus i va continuar mossegant en defensa fins al final per a provocar pèrdues, però no va aconseguir acostar-se en el marcador davant un Valencia Basket que no perdonava des de la línia de personal i que sumava un valuós segon triomf en la Liga Endesa en emportar-se el triomf del Carpena per 76-82.