1990-91

00/00/0000

L'ascens de l'equip a la A1 implica una nova remodelació, creixen les estructures del club i creix l'ambició, perquè calia estar preparats per a jugar en la major de les divisions del basquetbol espanyol. La A1 incita a una major inversió a reforçar la plantilla, entrenada per segon any per l'entrenador basc José Antonio Figueroa. 

Quant a l'estructura de la plantilla, es produïx un important canvi quant a l'elecció dels americans, apostant per Larry Micheaux, un pívot dels més destacats en l'ACB, procedent de Taugrés i que arribava amb l'anell de pívot dominant. Micheaux va arribar en compte de Johnny Rogers, que tornaria a València poc tiemo després a substituir a Brad Branson durant quatre partits, cas semblant al de Howard Wood, que ocuparia la plaça de Branson durant 2 partits. Des de molt prompte es va notar l'aportació de Micheaux, i es va convertir, en les tres temporades que va estar a València, en un dels jugadors més importants en la història del València Basket. Encara hui, les seues estadístiques continuen sent referència, i és que tres temporades li van bastar per a ser el tercer millor rebotejador final de la història del club amb 1.039 captures.

Micheaux va formar part del joc interior junt amb Brad Branson, en la tercera temporada en el club, una parella de garanties per a este primer any en el màxim nivell. No serien les úniques incorporacions, arribava Juan Carlos Barrosprocedent de Collado Villalba, un jugador que ajudaria des de la banqueta en les posicions d'aler i ala-pívot i que marcaria empremta en els 5 anys d'estada a València. Procedent de la lliga universitària nord-americana arribava Carlos Dicenta, base que vindria per a ajudar en la direcció a l'indiscutible Salva Díez, i que ocuparia el buit deixat per Roberto Íñiguez.

En les posicions exteriors, el rol de titular seguia en mans de José Luis \"Indi\" Díaz i de Sergio Coterón, importantíssims en l'ascens. Per a ajudar en estes tasques torna Joan Morales, que donarà descans als dos, a més de les aportacions de Barros. En l'interior, a la dupla Branson-Micheaux se'ls unix Javier González, pívot procedent d'Albacete que arriba per a donar minuts de descans als nord-americans.

En el pavelló, l'afluència dels espectadors continuava creixent, i la possibilitat de veure a Pamesa València amb els equips més famosos i potents de la lliga, va fer a poc a poc créixer la massa social. Taugrés, Montigalá Joventut, CAI Saragossa, FCBarcelona, Real Madrid Otaysa eren noms de clubs que pertanyien a una altra lliga... fins a eixe moment. Es produïxen victòries de molt de mèrit, com l'aconseguida per 80-62 davant del Barça dels Galilea, Montero, Trumbo, Piculín Ortiz o Audie Norris i entrenat per Boza Maljkovic, en una Fonteta amb 7.000 persones. 

No obstant això, la marxa de l'equip no és tot com s'espera de bona, i mediada la temporada José Antonio Figueroa és cessat del càrrec. En el seu lloc, Fernando Jiménez, entrenador ajudant, es fa càrrec de la nau. El repte d'acabar en llocs europeus haurà d'esperar, i l'equip acaba en la novena posició de l'ACB.


N

Nom

Posició

-

Fernando Jiménez

Ent

4

José Luis Indio Díaz

E

6

Javier González

P

7

Salva Díez

B

8

Brad Branson

P

9

Larry Micheaux

P

10

Sergio Coterón

A

11

Carlos Gallent

A

12

Juan Carlos Barros

AP

13

Juan Morales

E

14

Carlos Dicenta

B

També van estar

José Antonio Figueroa

Ent

Fernando Jiménez

2ºEnt

10

Howard Wood

P

15

Johnny Rogers

AP


TAGS:

Notícies relacionades

1988-89

1987-88