Valencia Basket es retroba amb la victòria en EuroLeague Women a Lublin (60-87)

13/12/2023

Valencia Basket torna a la senda de la victòria en EuroLeague Women passant per damunt del AZS UMCS Lublin a domicili, després de quatre derrotes consecutives en la màxima competició europea. El combinat taronja va desplegar un gran joc coral -amb la millor actuación de Buenavida al club-, que li va permetre obtindre una bona renda al descans, que va saber aguantar en la segona part. L'equip de Rubén Burgos queda amb un 4-5 i continua lluitant per ficar-se en els llocs de playoff.

El conjunt taronja va saltar a la pista amb Cristina Ouviña, Queralt Casas, Alba Torrens, Raquel Carrera i Marie Gúlich. Estrenava el partit Shook per a les locals, però Valencia Basket contestava amb un 5-0. Elles ho paraven amb un triple, però Carrera responia. Bon encert en els primers minuts que es va anar esvaint en els següents. Lublin estava anotant bastant fàcil, sobretot des de la pintura, i agafaven un primer avantatge de 4 punts. Fingall i Torrens tallaven la sequera des del triple per a donar-li la volta al marcador. L'encert estava sent més alt de fora que de dins. Això sí, des de la línia de 6,75 les taronja estaven quasi infal·libles i també estaven tancant millor el seu cércol. Amb un 5-0 particular de Buenavida, les de Rubén Burgos es posaven +8, que Burton reduïa amb un triple molt llunyà sobre la botzina. 6/10 en triples.

Les poloneses reduïen a 3 en l'inici del segon, però un nou 5-0 de València Basket, que finalitzava un triple de Buenavida, provocava el seu temps mort. Elles reaccionaven amb un bon parcial que tornava a retallar a només 3 punts i, de nou, les taronja no deixaven que eixe parcial anara a més. Un altre 5-0 que retornava el +8 al marcador. Això sí, el combinat valencià estava tenint dificultats per a ampliar eixe matalàs. Lublin sempre responia amb Shook fent mal en la pintura. I llavors arribava el vendaval taronja, que va arrasar amb tot. Començant des d'una fèrria defensa, un parcial de 18-0 amb dos 2+1 i quatre triples, amb anotació repartida, posava terra pel mig amb un +24 al descans (30-54).

Shook tallava la sagnia després del descans, però Valencia Basket no havia llevat el peu de l'accelerador i feia ara un 11-0 liderat per la capitana Casas, que pujava la renda fins als 33 punts. El tècnic local parava el partit. Lublin només aconseguia retallar mínimament des del tir lliure, perquè la defensa taronja estava tancant amb contundència el cércol i les rèpliques en atac estaven sent sagnants. Valencia Basket continuava augmentant el seu avantatge. Amb un 2+1 Gülich la deixava en 35, encara que en eixe moment Ziemborska responia des del triple, però els intents de rèplica local no eren suficients. L'equip taronja s'anava a l'últim quart amb 32 punts de renda.

L'inici del període no era l'esperat per part de Rubén Burgos. Després d'un parcial de les poloneses, que reduïa a 28 punts, el tècnic demanava temps mort amb només 2 minuts de joc. Per desgràcia, ara Valencia Basket tenia dificultats per a anotar i Lublin estava creixent en confiança i, de la mateixa manera, el seu parcial, que arribava a 11-0, retallant a 21 punts. Durs minuts per a l'atac taronja, davant un rival que havia ajustat el seu defensa, i que finalment Romero desembossava des del triple per a donar oxigen. Malgrat el poc temps que quedava, elles van continuar lluitant i arribaven a reduir a 19. Ara apareixia Hempe des del triple i, amb un minut per davant, la victòria estava més que segellada.