La defensa impulsa a Valencia Basket per a prendre la pista de Olympiacos Piraeus (56-63)

15/12/2023

L'equip taronja es va reposar a un parcial de 12-0 des de la defensa i va canviar el ritme del partit amb l'entrada en pista de Jovic i Davies, que li van donar la volta al marcador. L'equip taronja va continuar estrenyent en defensa per a baixar l'eficàcia local i va aconseguir una renda quan va trobar encert amb Inglis i Puerto per a anar-se nou a dalt al descans. Valencia Basket va continuar apretant darrere per a defensar el seu avantatge en el tercer quart i va entrar per davant en els últims cinc minuts, però l'equip grec va trobar en eixe moment clau l'encert en el triple que no havia tingut en tot el xoc per a apretar el final. Però l'equip taronja va apretar les dents darrere i amb un triple de Claver i una acció individual de Jones va certificar el tercer triomf consecutiu en Eurolliga.

L'entrenador Álex Mumbrú va començar el partit amb el quintet format per Chris Jones, Kassius Robertson, Víctor Claver, Nate Reuvers i Bouba Touré. El base taronja va anotar la primera cistella del partit i després d'un parell de bones defenses, Robertson va traure una falta de tres tirs que no va desaprofitar. Canaan va ficar els primers punts del quadre local però l'equip taronja no va trobar encert en el tir i el Olympiacos el va aprofitar amb un parcial per a posar el 12-5 en arribar a la meitat del primer quart. Encara que no aconseguia anotar, almenys va aconseguir deixar d'encaixar i Davies des de la mitjana distància va trencar la sequera ofensiva. Dues safates en transició de Jovic i Jones van retallar a un abans d'un triple de Papanikolaou però Jovic se’l va retornar per a arribar amb 15-14 al final del primer quart.

Davies li va donar la volta al marcador amb el seu tir marca registrada per dues vegades i Hermannsson va convertir també des de la mitjana distància per a portar a Bartzokas a parar el partit. Un triple de Larentzakis tallava el parcial en 1-9 per al 19-20 però Jovic es va inventar un 2+1 abans de prendre's un descans després de despertar l'ofensiva taronja. Un triple de Puerto i un encert en acció individual de Inglis ampliaven l'avantatge taronja a nou abans que Bradzeikis col·locara el 21-28 a quatre minuts per al descans. Robertson va trobar a Touré per al mat i Reuvers va convertir des de la mitjana distància però el quadre local retornava els colps. Un triple de Inglis col·locava la renda per primera vegada en la desena però Sikma manava el partit al descans amb 26-35.

Jovic va anotar la primera de la segona meitat i malgrat un 2+1 de Fall, Jones va convertir primer des de la mitjana distància i després es va escórrer a l’anella per a la safata. Hermannsson va trobar a Claver perquè anotara en la pintura però un triple i una cistella després de pèrdua de Walkup posaven el 36-43 a tres minuts per a acabar el tercer acte. Jovic va convertir després d'un bon esforç col·lectiu per al rebot ofensiu i una bona pissarra va acabar amb Puerto només per al mat però un palmeig de Milutinov ho deixava en 38-47 amb deu minuts per jugar.

Una antiesportiva sobre Inglis es va quedar en una jugada de dos punts i una altra sobre Milutinov en una acció d'un punt però el serbi treia viatges al tir lliure i convertia després de rebot ofensiu per a posar el 42-49 a set minuts per al final. Hermannsson es va fabricar la cistella des de la mitjana distància per a entrar nou a dalt en els últims cinc minuts i una altra cistella de Jones després d'una bona defensa portava a Bartzokas a parar el partit. Dos triples seguits de Canaan i Walkup posaven el 48-53 però Reuvers es va fabricar un ganxo en el pal baix i McKissic no va perdonar des del tir lliure. Després d'una falta en atac de Canaan, Claver va clavar el triple i Papanikolaou se’l va retornar. Jones va apurar la possessió per a anotar sobre la botzina de possessió i la defensa taronja va provocar la pèrdua per a entrar amb renda a l'últim minut. Un altre triple de Papanikolaou posava el 56-60 però l'equip taronja va esgotar els últims segons i amb un triple final va tancar el triomf per 56-63.