1992-93

00/00/0000

Comença la segona temporada del tècnic vitoriano Manu Moreno al capdavant de la primera plantilla, una temporada que significarà un important canvi generacional. Des de l'equip filial ascendixen fins a tres jugadors, Víctor Luengo,Cèsar Alonso i JJ Llamas, encara que la seua participació en el grup no suposa un impacte immediat. A més, es produïx un canvi en la denominació, passant a jugar sota la denominació de València Basket.

El canvi estructural en la plantilla ve condicionat per l'arribada del tercer extracomunitari als equips de l'ACB. Açò, i la nacionalització de Brad Branson, en la seua quinta temporada vestint els colors valencians, permet l'arribada de jugadors importants al club. El tercer nord-americà en les plantilles permet començar a veure jugadors nord-americans exteriors en la lliga.

Entra llavors en escena Eric Johnson, base-escorta nascut en Brooklyn, germà del conegut \"microones\" Vinny Johnson dels Pistons i que iniciaria la primera de les seues tres etapes a València. Johnson va ser contractat durant la Lliga d'Estiu d'Alcoi, per a la que va vindre a prova després de no quallar la seua opció NBA a Utah. Les lligues d'estiu eren competicions impulsades des del propi club en què es donaven oportunitats als jugadors menys utilitzats i als que vindrien a prova.

La mencionada nacionalització de Branson va concedir la possibilitat de l'arribada d'un altre nord-americà, i el triat per al lloc seria Conner Henry. L'aler californià, excel·lent llançador, es va adaptar prompte a la vida valenciana dominant l'idioma. Com a curiositat, la seua fama d'excel·lent triplista es veia plasmat en un curiós tatuatge en forma de cowboy armat amb una pistola que llançava això sí, una pilota de basquetbol. Grans vesprades de triples com els seus 8 llançaments convertits davant de Lleó ho testifiquen. Durant la temporada, seria momentàniament substituït durant un mes per Andy Kennedy per lesió.

La temporada va tindre un gran contratemps amb la greu lesió patida en el taló per José Luis \"Indi\" Díaz, el lloc del qual en l'equip seria esmenat amb la participació del propi Johnson i d'un jove Víctor Luengo, que des del seu debut en la Jornada 14, a cada dia comptava amb un poc més de protagonisme. No va córrer la mateixa sort Cèsar Alonso, que a pesar de ser el primer dels tres jóvens a debutar, seria cedit a Gandia a la recerca d'oportunitats. A més, Juan Carlos Barros ajudava en la posició d'aler i Pedro Rodríguez, rocós pívot, ajudava en l'interior.

València Basket arriba minvat als PlayOffs, on compta amb avantatge de camp davant de CAI Saragossa. La participació de Conner Henry és més que dubtosa i açò llosa a l'equip en tres dur xocs. Curiosament, l'equip visitant gana en els 3 envits, primer CAI en la Fonteta, en un partit de mal record, després València Basket a Saragossa, amb una antològica actuació d'Eric Johnson amb 28 punts en absència de Conner Henry. En l'últim partit en la Fonteta, s'escapa de nou l'oportunitat europea en un partit en què Henry només disputaria 4 minuts.

L'esquelet de l'equip, format durant anys pel mateix Branson i per altres jugadors com Larry Micheaux, \"Indi\" Díaz i Salva Díez, va viure la seua última temporada en el club, ja que els últims 3 citats abandonarien l'equip a final de la temporada acabant una etapa.  

 

N

Nom

Posició

-

Manu Moreno

Ent

-

Fernando Jiménez

2ºEnt

4

José Luis Indio Díaz

E

5

César Alonso

B

6

Víctor Luengo

E

7

Salva Díez

B

8

Brad Branson

P

9

Larry Micheaux

P

10

Conner Henry

A

11

Javi Viguer

A

12

Juan Carlos Barros

AP

12

JJ Llamas

P

14

Pedro Rodríguez

P

15

Eric Johnson

B-E

També van estar

10

Andy Kennedy

A

 


TAGS:

Notícies relacionades

1991-92

1989-90