00/00/0000

Una vegada superat l'any necessari d'adaptació a la nova categoria, Pamesa València torna a apostar fort per realitzar un equip millor i aconseguir l'ascens a la A1, on estan ja els millors equips de l'ACB.

Per a això, el club realitza un gran esforç, ja que a les figures importants de l'any anterior, afig jugadors amb molt caché en el basquetbol de llavors. Brad Bransoncontínua en l'equip, i junt amb ell s'incorpora un altre fitxatge de campanetes procedent del Real Madrid, l'ala-pívot nord-americana Johnny Rogers, que poc de temps abans conquistava la Recopa d'Europa en el club blanc junt amb dos llegendes com Fernando Martín i Drazen Petrovic. Amb el pas dels anys, Rogers es convertiria en un dels jugadors més importants de la història del club.

Junt amb Rogers, s'incorporen dos jugadors més de molta importància per al bloc:Salva Díez i José Luis “Indi” Díaz. Salva Díez arribava procedent de CajaCanarias, on s'havia guanyat ser un dels bases més incipients de la lliga, i on ja es va apreciar que arribaria a ser un dels millors bases espanyols de la seua època. “Indi” arribava procedent del CAI Saragossa amb el caché de ser un escorta solvent en l'ACB.

La quarta incorporació arriba en la banqueta. Toni Ferrer canvia les banquetes pels despatxos i per al lloc arriba José Antonio Figueroa, entrenador basc a què se li encomanaria la missió d'ascendir a l'equip a la A1.

A pesar de començar amb dos derrotes consecutives, prompte el bloc va començar a sentir-se còmode, amb una base formada per Salva Díez, Indi Díez, Sergio Coterón, Johnny Rogers, Miguel Ángel Pou i Brad Branson, i amb una rotació més aïna curta, l'equip va encadenar prompte victòries, i tot pareixia indicar que se n'anava en la direcció correcta.

La inversió realitzada tenia un fidel reflex en la grada, on cada vegada més gent s'acostava a veure basquetbol. La Fonteta seguia les seues contínues remodelacions, i la zona de preferent coneixia unes cadires més còmodes. Per la Fonteta van desfilar jugadors de la qualitat de per exemple, Arvydas Sabonis, que arribava amb el Forum de Valladolid.

El repte de l'ascens a la A1 es plantejava davant del Pamesa València amb un últim escull, l'equip basc del CajaBilbao, encapçalament pel carismàtic Juan Manuel López Iturriaga. L'eliminatòria va resultar un èxit per als valencians, que es van imposar amb un 3-0 contundent. El pavelló de La Casilla va ser testimoni de l'històric ascens a la categoria dels grans de veritat, al límit de les divisions del basquetbol espanyol. El 10 de maig de 1990, Pamesa València accedia, al fi, a la A1. L'últim partit, a més, suposava la retirada d'Iturriaga del bàsquet en actiu.


N

Nom

Posició

-

José Antonio Figueroa

Ent

-

Fernando Jiménez

2ºEnt

4

José Luis Indio Díaz

E

5

Roberto Íñiguez

B

7

Salva Díez

B

8

Brad Branson

P

9

Eduardo Clavero

A

10

Sergio Coterón

A

11

Javier Jerry Herranz

A-P

11

Carlos Gallent

A

14

Johnny Rogers

AP

15

Miquel Àngel Pou

P

També van estar

10

Howard Wood

P


TAGS:

Notícies relacionades

1990-91

1988-89