1993-94

00/00/0000

S'inicia una temporada important pels canvis que es produïxen en la plantilla. És la tercera temporada de Manu Moreno al front un grup en què no estaran jugadors com a Salva Díez, base durant quatre temporades, que fitxa pel FC Barcelona, a José Luis "Indi" Díaz, i al pívot Larry Micheaux. Tampoc JJ Llamas, que jugarà eixe any a Gandia.

Continuava en plantilla Brad Branson, en la que serà la seua última temporada en la plantilla valenciana. En l'exterior, guanyarà més protagonisme la figura d'Eric Johnson, fitxat l'any anterior, i per a pal·liar la baixa de Díez i ajudar a Johnson en la direcció, es contractarà Joaquín Ruíz-Llorente, procedent del CAI Saragossa i a Jesús "Chus" Bueno, base que tornava d'una cessió a Llíria. Durant gran part de la temporada, la ruptura del lligament creuat de llorente va deixar el lloc de base en mans de Bueno i Johnson.

En la confecció inciial, el referent en l'exterior tornaria a ser l'aler californià Conner Henry, autor de grans anotacions la temporada anterior. La seua temporada de nou va ser explosiva fins a la jornada 16, on per lesió era substituït per Tim Breaux, un explosiu anotador exterior que després del seu pas per València s'alçaria amb l'anell de campió de la NBA en les files dels Houston Rockets.

Si hi ha una incorporació significativa enguany, és la de John Michael Smith, ala-pívot de New York que va arribar al club amb un gran caché. Va ser triat en la posició 13 de Draft de 1989 pels Boston Celtics, on va jugar durant un parell de temporades. Ja en les files de Pamesa València, Smith va ser capaç d'establir marques anotadores que perduren en l'actualitat, com els espectaculars 50 punts que aconseguiria davant del CAI Saragossa el 22 de gener de 1994, i que hui en dia continua sent la màxima anotació individual de la història valenciana.

El joc interior es completaria amb l'activa presència de Pedro Rodríguez, en la seua segona temporada en el club. Juan Carlos Barros, ajudaria de nou en les labors d'aler i ala-pívot en el seu quart any en la plantilla valenciana.

Durant la temporada, les proves de càrrega dutes a terme en la Fonteta per a la seua remodelació posterior, porten a l'equip a abandonar-la durant dos partits i anar-se a jugar al Pla de l'Arc de Llíria davant de DKV Joventut i Elmar Lleó, dos victòries que servixen a Breaux per a mostrar-se en el seu debut com a jugador valencià, i en els que dóna una gran impressió.

De la pedrera puja al primer equip un nou jugador, Jesús Fernández, que disposarà dels seus primers minuts durant l'any. Un altre jugador eixit de la pedrera, com a Víctor Luengo, continuarà guanyant protagonisme en l'equip.

No obstant això, la irregular temporada porta a l'equip a encreuar-se davant de Càceres en els Play-Offs a 3 partits amb l'avantatge de camp en contra. No obstant això, Pamesa València aconseguix el més difícil, i venç a Extremadura en el primer partit amb una canastra final del recuperat Ruiz-Llorente. No obstant això, no remata en la tornada, i perd en la Fonteta el segon partit per un estret 77-79. El tercer, de nou a Càceres, impedix de nou aconseguir el somni europeu.


N

Nom

Posició

-

Manu Moreno

Ent

-

Fernando Jiménez

2ºEnt

4

Michael John Smith

AP

5

Jesús Fernández

AP

8

Brad Branson

P

9

Jesús Bueno

B

10

Tim Breaux

A

11

Joaquín Ruiz-Llorente

B

11

Javi Viguer

A

12

JJ Llamas

P

12

Juan Carlos Barros

AP

14

Pedro Rodríguez

P

14

Carlos Dicenta

B

15

Eric Johnson

B-E

També van estar

10

Conner Henry

A


TAGS:

Notícies relacionades

1991-92

1992-93