2000-01

00/00/0000

La temporada 2000-01 s'iniciava amb canvis sonats. Pamesa València canviava radicalment el seu uniforme de joc, passant del blanc i roig al taronja, i passant a denominar-se a poc a poc i en la consciència social, equip "taronja". No era l'únic canvi important a assenyalar, ja que en les banquetes, Miki Vukovic deixava el seu lloc a Luis Casimiro, entrenador manxec vencedor d'una lliga ACB amb el sorprenent TDK Manresa i que arribava a València procedent de Càceres.

Dos canvis importants en un gros de plantilla que mantenia a la majoria de peces dels últims anys. De nou, igual que l'any anterior, les posicions a canviar eren les de pívot i les d'aler. En la posició de pívot, Tanoka Beard deixa el seu lloc aDerrick Alston, un elegant jugador en atac i contundent en defensa, guanyador junt amb Casimiro de lliga en TDK i que arribava procedent del Futbol Club Barcelona. Alston compartiria pintura enguany i el següent junt amb Bernard Hopkins, en el seu tercer any en el club. El joc interior de nou es completava amb el jugador de Torrent, Alfons Albert, i amb Rubén Burgos com última rotació. Una vegada va avançar la temporada, una lesió d'Albert va portar de forma temporal a l'alemany Axel Pleuger.

En la posició d'aler, el triat per a formar part de la plantilla va ser el francésHugues Occansey, aler internacional en més de 100 ocasions amb França, que va haver de ser tallat als 11 partits degut a problemes cardíacs. El seu substitut en la plantilla va ser Pat Durham, corpulent aler nord-americà amb passaport francés, que va ocupar el lloc fins a final de temporada. Completava la rotació exterior la parella formada per Víctor Luengo i José Luis Maluenda en la posició d'escorta i Berni Álvarez en la labor d'aler en què seria la seua sexta i última temporada en l'equip.

En la posició de base, a la parella formada per Nacho Rodilla i Cèsar Alonso, se sumava esta vegada un nou fitxatge, el de Jordi Millera, amb experiència ACB a Granollers, TAU i TDK i que acabaria ocupant el lloc de segon base després de Rodilla.

La temporada comença amb 5 victòries consecutives i rondant el lideratge, i l'equip es classifica de forma folgada per a la Copa del Rei, en la que venç a Adecco Estudiants en quarts de final, com a revenja de l'any anterior. No obstant això, en semifinals, el cicló FCBarcelona, liderat per un explosiu Pau Gasol, va deixar sense cap opció a l'equip d'aconseguir el passe a la final. Aquell Gasol conquistaria el seu primer MVP volant en la final davant de Real Madrid.

La temporada europea presenta una possibilitat de lluitar de nou per la Copa Saporta, i no obstant això, l'equip entropessa en les semifinals davant de l'equip francés de l'Elan Chalon negre quedant-se a les portes del seu segona final continental. Un mal partit en l'anada en la Fonteta deixa els valencians a mercé d'allò que s'ha ocorregut a França, on es perd una bona oportunitat.

En la Lliga Regular, el quint lloc obliga de nou a disputar els Quarts de Final amb l'avantatge de camp en contra, esta vegada contra Unicaja. Pamesa València dóna la bestiesa i arranca la victòria en el segon partit de la sèrie davant de l'equip de Bossa Maljkovic. No obstant això, la Fonteta s'entravessa i Pamesa València acaba caient 3-1 en la sèrie.

TAGS:

Notícies relacionades

1999-00

1998-99