Titànic esforç sense recompensa en la pista del Real Madrid (96-86)

11/01/2024

València Basket va caure en la pista del Real Madrid en un partit en el qual va forçar la pròrroga amb un triple de Harper però en el qual va acabar cedint en el temps extra. L'equip taronja va anar per davant durant tota la primera meitat gràcies al seu encert inicial en el triple i que quan va baixar la seua eficàcia per l'augment de la intensitat defensiva local, va saber protegir-la des de darrere per a anar-se cinc per davant en arribar al descans. Després de l'intermedi, el Real Madrid va trobar encert en el triple per a equilibrar-ho i la recta final del tercer quart de Campazzo els va posar per damunt. Un moment de Davies i Puerto col·locava una altra vegada a dalt a Valencia Basket, l'equip blanc ho va empatar i després de cinc punts seguits de Jones, Rodríguez i Llull donaven un mínim avantatge a l'equip local a minut i mig del final. Inglis ho va empatar ja ficats en l'últim minut i encara que un triple de Campazzo semblava sentenciar-ho, Harper va anotar un altre sobre la botzina final per a manar el partit a la pròrroga. L'equip blanc va jugar millor el temps extra per a acabar mantenint la imbatibilitat del Wizink Center en l'Eurolliga.

L'entrenador Álex Mumbrú va començar el partit amb el quintet format per Chris Jones, Jared Harper, Justin Anderson, Nate Reuvers i Bouba Touré. Harper va ficar la primera cistella del partit i després de tres punts de l'equip blanc, Anderson va anotar en transició i Jones des de la mitjana distància per a retornar els colps del conjunt local. Un triple després de recuperació de Jones va ser replicat per un altre de Campazzo per al 8-9 en arribar a la meitat del primer quart. Anderson també va encertar des de darrere de l'arc i Jones amb una acció individual va retornar els tirs lliures de Musa, la qual cosa unida a un encert des de la mitjana distància de Davies donava una xicoteta renda a l'equip taronja. Amb Valencia Basket en bonus i cap falta assenyalada al conjunt blanc, el Real Madrid anava traient viatges al tir lliure però un triple de Davies i una safata de Inglis estiraven la renda a la desena. Davies va repetir des de darrere de l'arc però Llull també va encertar de tres per a deixar-ho en 16-24 al final del primer quart.

El segon acte va començar amb una cistella de Inglis i després Jovic va trobar el camí a l’anella per a la safata. Hezonja i un triple de Abalde van activar l'ofensiva blanca i encara que Jovic continuava trobant els seus avantatges, Ndiaye posava el 23-30. Reuvers es va penjar a passada de Jovic i Pradilla va palmejar dins una fallada del nord-americà per a portar a Mateo a parar el partit al pas pel minut 14. Tavares i Llull col·locaven el 27-34 en arribar a la meitat del segon acte. Després de diversos bons tirs que no van entrar, Pradilla va defensar la renda convertint des de la mitjana distància però dos encerts de Campazzo i Musa continuaven menjant-se l'avantatge taronja. Harper des del tir lliure i una cistella sobre la botzina del descans de Pradilla ho deixaven en 35-40 en arribar a l'intermedi.

Després d'un llarg descans per una fallada en els rellotges de possessió, la segona meitat va començar amb un triple de Campazzo al qual Jones va contestar amb un altre. Causeur també va ficar des de darrere de l'arc i Musa amb cinc punts consecutius per a posar el 46-43 col·locava per damunt a l'equip blanc per primera vegada a punt d'arribar a la meitat del tercer acte. Una gran esmaixada sobre Tavares d'Anderson va tallar la sequera taronja i un tir lliure de Harper i una safata de Jovic després de recuperació anotaven abans que Yabusele tornara a empatar-ho i amb un triple posara el 51-48. Jovic també va convertir des de darrere de l'arc i Anderson va retornar des de la mitjana distància els tirs lliures de Campazzo però un altre triple del base argentí i un tir lliure de Tavares mantenia per damunt al quadre local. Puerto va convertir una pilota solta en dos punts per a deixar-ho en 58-55 amb deu minuts per jugar.

Davies va convertir des de la mitjana distància per a obrir l'últim acte i després es va fabricar el corredor a l’anella per a anotar malgrat la presència de Tavares encara que un triple de Llull mantenia per damunt als locals. Jovic va convertir la safata i Puerto va convertir primer trepitjant la línia de tres des de la cantonada i després es va penjar amb potència després d'una recuperació per a portar a Mateo a parar el partit. Un triple de Rodríguez posava el 64-65 però Davies es va fabricar la cistella en el pal baix i després d'una bona defensa, va convertir un triple que va ser respost per un 3+1 de Hezonja per a entrar en els últims quatre minuts amb 68-70. Tavares ho va empatar en la següent acció però després del temps mort, Jones va convertir el triple i Tavares va anotar a taula per al 72-73 dins ja dels últims dos minuts i mig. Jones no va perdonar des de la línia de personal i Rodríguez va trobar el camí a l’anella per a la safata. Després d'una recuperació, un triple de Llull posava el 77-75 amb minut i mig per jugar. Inglis es va fabricar la cistella en la pintura per a empatar-ho de nou però Campazzo va clavar el triple i Davies ho va fallar. Tavares no va aconseguir anotar després de diversos rebots ofensius i una falta va evitar que Jones buscara el triple per a empatar. No va perdonar el base taronja des del tir lliure i després de la falta ràpida, tampoc Hezonja, deixant una última bala a l'equip taronja amb tres a baix i tres segons per jugar. Jared Harper va assumir la responsabilitat i va convertir un triple a taula per a manar el partit a la pròrroga amb empat a 82.

El temps extra va començar amb un triple de Llull però Davies li va contestar des de la mitjana distància. De la mateixa manera que un palmeig de Inglis va retornar els punts d'una safata de l'escorta blanc. Valencia Basket no va trobar l’anella en les següents accions i el Real Madrid va anar traient viatges al tir lliure per a anar fent créixer una ferida que va acabar per acabar amb la resistència taronja en el cinqué partit en nou dies dels dos equips.