Miki, Rafa i a la Copa del Rei en un fi d'any de somni (100-55)

29/12/2016

La festa de Cap d'Any va ser perfecta en la Fonteta. A l'emotiu reconeixement a la figura de Miki Vukovic i al rècord del capità Rafa Martínez, que es va convertir en este partit en el màxim anotador de la història del Club superant a Rodilla amb 4.660 punts, es va unir una victòria davant el ICL Manresa que va certificar el bitllet de l'equip per a la Copa del Rei de Vitòria (100-55). L'equip taronja va dominar des del principi i va trencar el partit amb un parcial de 23-5 en el tercer quart. En la nit de Rafa i Miki, San Emeterio va ser el millor amb 17 punts.

L'entrenador Pedro Martínez va començar el partit posant en pista el quintet format per Antoine Diot, Joan Sastre, Fernando San Emeterio, Luke Sikma i Pierre Oriola. Dos triples i una safata de San Emeterio van suposar un ràpid avantatge taronja en els primers tres minuts (8-2). ICL Manresa es va posar a un de la mà de Machado i Tomàs, però Oriola i Sikma van contindre la reacció manresana i el tercer triple de San Emeterio va posar el 15-7 al pas per l'equador del primer quart. Machado i Tomàs s'obstinaven a agarrar al partit als seus però Rafa Martínez i una cistella des de la mitja distància de Luke Sikma ampliaven la renda malgrat els esforços d'un Pere Tomàs que anotava el seu tercer triple. Sato i els tirs lliures de Dubljevic deixaven el marcador en 24-20 al final del primer quart.

Thomas amb una cistella baix l’anella i un triple ha ampliat a nou l'avantatge local, i malgrat que Cvetkovic va assumir el protagonisme ofensiu dels seus, un triple de Sato i quatre punts consecutius de Will Thomas van posar per primera vegada la desena d'avantatge (36-25 min.15). Un triple de Diot va replicar al de Machado i una jugada de fantasia culminada per Sikma van posar el +13, però de nou ICL Manresa es negava a allunyar-se massa amb punts de Trapani i Aranitovic. Kravtsov va començar a imposar el seu físic en la pintura dels dos costats, la qual cosa unida a un triple de Sastre manava el partit al descans amb 47-35.

Dues accions positives de San Emeterio i Rafa Martínez i un triple en la cantonada de Luke Sikma disparaven l'avantatge taronja fins que una safata en transició de Rafa Martínez que posava el 56-37 i suposava el seu setè punt del partit convertia al capità taronja en el màxim anotador de la història del Valencia Basket, superant a Nacho Rodilla, amb 4.657 punts en eixe moment. Van Rossom es va unir a la festa del capi amb cinc punts consecutius i un triple de Rafa Martínez des de la cantonada disparava la renda taronja fins al 66-40 a quatre minuts del final del tercer acte. L'equip taronja no va alçar el peu de l'accelerador i Dubljevic i San Emeterio en transició posaven el +30 amb el 70-40 en un parcial de 23-5. La connexió entre San Emeterio i Dubljevic va seguir produint davant un rival que només trobava l'energia del jove Sakho, que tenia problemes per a contindre a un Dubljevic que es va ensenyorir de la pintura i al que es va unir l'encert exterior de Van Rossom i un alley-oop baixat per Thomas col·locava el 79-42 amb deu minuts per jugar.

Amb les emocions encara a flor de pell pel reconeixement a Miki Vukovic, l'equip taronja volia seguir apretant baix la direcció de Antoine Diot i amb els punts d'Oriola i Sato, encara que Pere Tomàs va traure l'orgull per a seguir sent el millor dels seus. Oriola, Thomas i una cistella després de rebot ofensiu de Sastre van posar el +42 abans d'entrar en uns compassos finals que només van servir per a deixar el marcador final en 100-55.