Pedro Martínez: “És fàcil respectar al Herbalife Gran Canaria, però el nostre objectiu és guanyar-lo

15/02/2017

L'entrenador de Valencia Basket, Pedro Martínez, ha comparegut davant els mitjans de comunicació després de l'últim entrenament en la Fonteta abans que l'equip viatge esta vesprada fins a Vitòria per a participar en la Copa del Rei Vitòria-Gasteiz 2017, en la qual el conjunt taronja es mesurarà al Herbalife Gran Canària en els quarts de final (divendres 17, 19:00 hores, Fernando Buesa Arena, #0). El preparador taronja espera davant els grocs “un partit igualat, com ho han sigut els dos referents que hem tingut contra ells enguany. Herbalife Gran Canaria és un equip que sempre torna, tenen un magnífic esperit, una cosa que no em sorprèn amb jugadors com Eulis Báez o Albert Oliver, que són jugadors que conec perquè els he entrenat, més el que veus dels altres jugadors que són d'un tall similar. Jugadors amb mentalitat guanyadora, que tenen una història molt gran com Hendrix o McCalebb, jugadors com Rabaseda o Planinic. Els pots traure huit punts i saps que van a tornar, ens ho han fet a nosaltres, tenen molt bona mentalitat i hem de preparar-nos per a un partit molt dur que sabem que fàcil no va a ser”.

 

Preguntat sobre els problemes físics que arrossega el conjunt insular, el tècnic taronja recorda que “l'última referència oficial que tenim d'ells és el partit que van jugar a Tenerife l'altre dia i allí estaven tots els jugadors, inclòs el jugador que han de descartar per motius esportius perquè tenen una plantilla de 13. Si tenen algun tocat els va molt bé per a no haver de prendre una decisió que sempre és dolorosa. Baixes no he sentit que tinguen cap, el dissabte passat estaven tots i creiem que estaran els tretze. És normal que no vullguen ser favorits, ningú vol ser favorit en la Copa perquè està demostrat que anar de favorit és una càrrega i fa que siga molt complicat. Nosaltres hem d'anar sabent que podem guanyar i que podem perdre, com ells i com tots els equips que participen en la Copa. Si guanyem ens posarem molt contents i si perdem ens entristirà i seguirem el nostre camí”.

 

Martínez deixa clar que “nosaltres tampoc volem ser favorits, hi ha qui ho verbalitza més i qui ho verbalitza menys” però deixa clar que en la seua opinió Valencia Basket “té opcions de guanyar la Copa, com crec que les té el Gran Canària. I crec que tenim opcions de perdre el primer partit, com crec que també les té el Gran Canària. Anem a la Copa en pla realista, no victimista. No crec que siguem l'equip que més opcions té, però açò és esport i nosaltres aspirem a lo màxim. La nostra ambició és anar a Vitòria amb la idea de guanyar. Si ho anem a aconseguir o no es va a saber en pocs dies. Hi ha moltes possibilitats que no perquè hi ha molt bons equips, començant pel propi Herbalife Gran Canaria. No tenim por, li tenim molt respecte al Gran Canaria perquè és un equip que s’ho ha guanyat i personalment s’ho tinc perquè els conec i sé de la pasta que estan fets. Per a mi i per a l'equip és fàcil respectar-los, però el nostre objectiu és pensar que anem a guanyar”.

 

Per a finalitzar, l'entrenador de Valencia Basket va destacar com una virtut que “no siga fàcil triar un MVP dins de la nostra plantilla. Juguem en equip i si aconseguim fer-ho al màxim nivell eixe és el camí. Però no per a la Copa, és el camí sempre. Potser perdem la Copa i si perseverem després ja guanyarem, perquè eixe és l'objectiu que hem de tindre i eixa és la mentalitat que l'equip té i que ha de seguir tenint passe el que passe este cap de setmana. La vida contínua, no s'acaba en este cap de setmana. Encara queda molta temporada, tant si es guanya com si es perd i caldrà seguir fent les coses amb bona mentalitat”.


TAGS: