La #CalderaTaronja decidirà el bitllet per a la Final (79-66)

17/03/2017

València Basket va caure derrotat en el segon partit de les semifinals de la 7DAYS Eurocup en la pista del Hapoel Bank Yahav Jerusalem (79-66) en un encontre en el que va entrar guanyant als últims deu minuts i on l'encert en el triple en l'últim quart va decantar la balança a favor del conjunt local. De res van servir els 22 punts del capità Rafa Martínez. El dimecres 22 de març, a les 20:30 hores, l'eliminatòria torna per a decidir-se a València, on la #CalderaTaronja dictarà sentència.

L'entrenador Pedro Martínez va començar el partit posant en pista el quintet format per Sam Van Rossom, Joan Sastre, Fernando San Emeterio, Luke Sikma i Bojan Dubljevic. Esperonat per una afició que abarrotava el Pais Arena, l'equip israelià va eixir en tromba i es va posar amb un avantatge de 9-0 fins que Fernando San Emeterio va aconseguir els primers punts de l'equip taronja amb una acció individual. La segona personal d'un Kinsey que estava sent el millor dels seus li va manar a la banqueta i una cistella de Thomas i un triple del capità Rafa Martínez van activar l'atac taronja, encara que l'entrada de Timor i Eliyahu en partit van ampliar la renda local (19-8) i després dels tirs lliures de Rafa Martínez i Sato, un triple de Halperin i una cistella des de la mitja distància de Rafa Martínez deixaven el marcador en 24-14 al final del primer quart.

L'equip israelià va seguir fent mal carregant el rebot ofensiu i amb els punts de Bar Timor, encara que Oriola i Sikma van enganxar tres cistelles seguides per a baixar el desavantatge de la desena i posar el 28-22. Davant la falta d'encert exterior, Pierre Oriola es va convertir en la referència ofensiva en els minuts centrals del segon quart i l'equip el va trobar per a anotar altres dues cistelles seguides que baixaven el desavantatge a quatre i portaven a Pianigiani a parar el partit. L'equip israelià va apretar les dents amb Stoudemire protegint l’anella, però una cistella de Dubljevic i un triple del capità Rafa Martínez mantenien a tres punts al Valencia Basket. Un nou triple de Rafa donava resposta als primers tres punts de Dyson, i una cistella de San Emeterio al triple de Peterson per a manar el partit al descans amb 41-37.

Oriola va anotar baix l’anella les dues primeres cistelles de la segona meitat i va empatar el partit a 41. I una nova acció individual de l'ala-pivot de Tàrrega sobre Stoudemire va posar per primera vegada per davant a Valencia Basket (41-43 min.22). Hapoel va equilibrar el marcador de la mà de Peterson i es va posar una altra vegada a dalt amb una canastra de Stoudemire, encara que una acció individual de San Emeterio empatava de nou el partit, en este cas a 47. Kinsey i Rafa Martínez van intercanviar cistelles i amb un punt a dalt per a l'equip de casa, el partit va entrar en una dinàmica d'intercanvi d'errors, encara que els tirs lliures de Dubljevic i Sastre bastaven per a posar un a dalt de nou a l'equip taronja. Un palmeig de Thomas i un triple de Rafa Martínez posaven el 53-57 amb deu minuts per jugar.

Jerrells va anotar un triple des de la cantonada per a posar els primers punts de l'últim quart, i encara que Rafa va anotar de dos, Halperin va anotar el triple per a empatar el partit. Thomas es va generar la cistella, però Halperin va anotar el triple i Rafa Martínez una safata per a deixar el marcador en 62-63 abans d'un nou triple de l'equip local, en este cas obra de Jerrells. Kinsey va posar quatre a dalt als seus i encara que Oriola va trobar a Thomas baix l’anella per a l’esmaixada, Kinsey es va inventar una jugada individual per a ficar el triple i posar el 70-65. Kinsey i Jerrells, amb sengles accions individuals van ampliar l'avantatge local fins als huit punts. L'equip taronja no va trobar encert en les accions següents, la qual cosa Jerrells va aprofitar per a fer la ferida més gran i matar definitivament el partit a favor de l'equip local. Els últims compassos només van servir per a vore el debut amb Valencia Basket del base Luis Ferrando i per a deixar el marcador final en 79-66.