Valencia Basket colpeja primer (68-62) i posa el 1-0

28/03/2017

L'entrenador Pedro Martínez va començar el partit posant en pista el quintet format per Sam Van Rossom, Rafa Martínez, Romain Sato, Luke Sikma i Bojan Dubljevic. Rafa Martínez i Sikma van equilibrar el triple inicial de Waczynski i Van Rossom i Omic van intercanviar cistelles fins que una estirada de Nedovic va posar cinc a dalt als seus. Un triple de Brooks i una cistella baix l’anella de Omic van posar el 7-15 al pas per l'equador del primer quart. Després que Brooks posara la màxima en deu punts, dos triples seguits de Joan Sastre i dos tirs lliures de Sikma després d'un robatori del propi Sastre van posar el 15-17 abans d'un triple d'Alberto Díaz. Dubljevic i una espectacular esmaixada sense deixar caure el rebot ofensiu de Will Thomas van empatar el partit a 20, resultat amb el qual s'arribaria al final del primer quart.

El quadre malagueny va aprofitar les dificultats per a anotar del Valencia Basket en l'inici del segon quart per a tornar a marxar-se huit a dalt, un parcial que va trencar Rafa Martínez amb una cistella de dos que li convertia en el màxim anotador de la història de l'Eurocup, superant a Marko Popovic. San Emeterio ho va baixar fins al 24-28, i encara que Unicaja castigava els errors taronja per a tornar a anar-se nou per damunt amb un triple de Fogg, Dubljevic amb una acció individual i Sastre amb un triple i una safata després de robatori acabaven amb la falta d'encert i contenien l'estirada malaguenya per a un parcial que Dubljevic va ampliar fins a un 9-0 per a manar el partit al descans amb 35-35.

Brooks va impulsar a un Unicaja que va eixir millor després del descans aprofitant la falta d'encert taronja, però San Emeterio i Guillem Vives amb un triple van ficar a l'equip en la segona meitat. L'equip taronja va aguantar amb bones defenses la seua falta d'anotació i Thomas va tornar a empatar el partit (44-44 min.27). Un triple de Romain Sato va posar per davant a l'equip taronja i un altre de Thomas va posar quatre a dalt a Valencia Basket abans que una cistella de Suárez ho deixara en 50-48 amb deu minuts per jugar.

L'equip malagueny va trobar a Okouo baix l’anella per a tornar a empatar el partit abans que un triple de Sam Van Rossom i un 2+1 d'Oriola posaren sis a dalt a Valencia Basket a set minuts del final. Will Thomas culminava el bon treball defensiu tancant el rebot i una safata d'Oriola portava a Joan Plaza a parar el partit amb 60-52. Díez va castigar un error taronja amb un triple encara que Sato va contestar amb una cistella de dos i Dubljevic amb un triple va replicar un palmeig de Omic (65-57 min.37). Fogg va anotar el triple ràpid, San Emeterio no va poder anotar però tampoc ho va fer Smith. San Emeterio no va trobar l’anella ni la falta i Brooks ficava el partit en l'últim minut amb 65-62. Un triple des de la cantonada de Dubljevic posava el 68-62 amb 31 segons per jugar. Unicaja no va aconseguir anotar en cap de les opcions de les quals va disposar en el següent atac i Valencia Basket va amagar la pilota perquè la trobada acabara amb 68-62