Héctor Cabrera inspira amb el seu exemple als 100 participants del Campus Bankia de l'Esforç

24/07/2018

L'atleta paralímpic Héctor Cabrera ha sigut el conferenciant triat per a dirigir una xarrada motivacional als participants de la quarta edició del Campus Bankia de l'Esforç de Valencia Basket que des d'ahir es celebra en les instal·lacions del Iale Calvestra de Requena, València. El centenar de xics i xiques participants en el Campus han canviat per un matí d'escenari i han ocupat els seients de la graderia en la pista central de L’Alqueria del Basket per a aprendre sobre la superació i l'esforç a través de l'experiència personal d'Héctor com a llançador de javelina olímpic i medallista mundial i europeu en categoria F12.

 

L'atleta, component de l'equipe Elit del projecte FER, ha explicat als joves la seua capacitat d'adaptació una vegada que li va ser diagnósticada una deficiència visual als nou anys i els ha mostrat a través d'un documental com és vore el món a través dels seus ulls. Després de comptar com van ser els seus començaments en l'atletisme, Héctor Cabrera ha explicat als participants en el Campus Bankia de l'Esforç quins són els pilars en els quals s'assenta el seu dia a dia i com gràcies a ells aconseguix afrontar la realitat amb l'actitud adequada per a convertir les adversitats en oportunitats

 

En acabar la seua intervenció, Héctor va assenyalar que fer una xarrada per als joves “és una cosa molt especial, que et tinguen com a exemple és una cosa increïble. La meua intenció era que veren que sempre hi ha opcions després de qualsevol situació. He posat l'exemple d'una cosa suposadament dolenta com era la meua situació i com la vaig transformar en una oportunitat. Crec que els ha quedat clar i molts xiquets m'han transmès que els ha agradat el bon rotllo i que siga feliç i que una adversitat així m'haja fet arribar on estic ara”.

 

Preguntat per la iniciativa del Campus Bankia de l'Esforç, Héctor va lloar este projecte: “Premiar a la gent que aposta pels valors de l'estudi i que s'aposte per recompensar a la gent que ha estat treballant durant tot l'any crec que va a fer que molts més joves s'esforcen per a vindre a este Campus”

 

Este instructiu acte ha acabat amb una foto de família en el centre de la pista central de L’Alqueria del Basket de tots els joves participants i entrenadors en el Campus Bankia de l'Esforç. Una imatge que serà transformada en un pòster que els xics i xiques rebran com un record del seu pas per esta experiència.

 

Héctor Cabrera ha agafat el relleu com a orador d'altres grans atletes com Sugoi Uriarte, Ruth Aguilar o David Casinos, encarregats de dirigir-se als participants en les tres primeres edicions del Campus Bankia de l'Esforç. Els campistes gaudixen dels primers dies d'esta inoblidable experiència, que acabarà este diumenge 29 de juliol quan abandonen les instal·lacions de Calvestra per a tornar a la Fonteta, el que va ser punt d'inici d'esta tercera experiència del Campus Bankia de l'Esforç de Valencia Basket.

 

Un dels punts fonamentals del Campus Bankia de l'Esforç és la formació dels joves no només en l'esport del bàsquet, sinó la transmissió de valors positius i útils per al desenvolupament personal dels campistes. És per açò que sempre es guarda un espai dins de l'activitat esportiva perquè els participants puguen escoltar i aprendre amb exemples directes i des de l'experiència d'uns altres com l'esforç, el treball i el sacrifici poden tombar qualsevol dificultat, valors que ens permeten superar barreres que semblaven insalvables.

 

Héctor Cabrera

Nascut a Oliva fa 24 anys, Cabrera forma part del grup d'esportistes elit del Projecte FER com a llançador de javelina en la categoria F12 per a esportistes amb discapacitat visual greu. Héctor compta en el seu palmarès amb una medalla de bronze en el Campionat del món de Londres en 2017, un or i una plata en els campionats d'Europa de 2014 i 2016 i sengles diplomes en els Jocs Olímpics de Riu en 2016 en llançament de javelina i de pes. En l'apartat acadèmic, Héctor està cursant un grau de Grau en Ciències de l'Activitat Física i de l'Esport.


TAGS: