La defensa i Dubljevic guien a la tercera en la Lliga Endesa (86-67)

28/10/2018

Valencia Basket va aconseguir la tercera victòria en la Liga Endesa en imposar-se al Montakit Fuenlabrada per 86-67. Encara que va anar pràcticament tot el partit per davant, l'equip taronja no va poder sentenciar l’encontre fins a l'inici de l'últim quart gràcies a l'encert en el triple de Sam Van Rossom (17 punts). Les dobles figures de Bojan Dubljevic (21 punts i 10 rebots) i l'encert de Matt Thomas (15 punts) van ser el principal sustent ofensiu de l'equip taronja fins a eixe moment.

Jaume Ponsarnau va començar el partit amb el quintet format per Sam Van Rossom, Matt Thomas, Aaron Doornekamp, Will Thomas i Bojan Dubljevic. Un ganxo del pivot montenegrí i un 3+1 de Matt Thomas van replicar el triple inicial de Popovic. I un triple de Dubi i una acció personal de Will Thomas van ampliar el parcial a un 11-0 i van portar a Néstor García a parar el partit després de tres minuts i mig de primer quart. Popovic va tallar el parcial amb una safata i va activar l'ofensiva de l'equip madrileny, que es va posar a quatre amb un 2+0 de Clark. Després d'un intercanvi d'errors, dues cistelles d'O’Leary van empatar el partit a 13 abans que San Emeterio es fabricara la cistella per a acabar amb la sequera taronja. Un mat de Labeyrie després d'una bona jugada col·lectiva deixava el marcador en 17-13 al final del primer quart.

Dos tirs lliures de Abalde van obrir el segon acte, però Rupnik amb una safata, un robatori perquè anotara González i un triple li va donar la volta al partit per a posar a dalt als madrilenys abans d'un triple de Labeyrie (22-20 min.12). Dos tirs lliures després d'un robatori i un triple de Dubljevic van millorar l'atac taronja però dos mats d'O’Leary i Clark mantenien a un al Montakit Fuenlabrada en arribar a la meitat del segon quart. Els tirs lliures de Dubljevic, Matt i Labeyrie van posar el 32-26 i malgrat la cistella de Eyenga, Abalde mantenia l'avantatge en sis. Zanna i Dubljevic van canviar punts i els tirs lliures de Abalde i Matt i els dos últims de Popovic ho deixaven en 39-32 en arribar al descans.

Una safata de Van Rossom va obrir la segona meitat però Marc García va ficar el triple després de rebot ofensiu. Will en acció personal va trobar la resposta de Marc García, però un triple de Dubljevic i una anella passada de Will Thomas van posar per primera vegada la renda per sobre de la desena (48-37 min.23) i van portar a Néstor García a gastar un temps mort. Will Thomas va seguir fent-se gran en el pal baix però Pako Cruz va trencar el parcial taronja amb una safata i Clark va anotar en transició per al 50-41 en arribar a l'equador del tercer acte. Els següents dos minuts van ser un intercanvi d'errors del que va eixir primer Valencia Basket gràcies a cinc punts seguits de Bojan Dubljevic però un 2+1 de Eyenga i dos tirs lliures de Popovic tornaven a baixar de la desena la renda local i un triple de Bellas posava el 55-49 amb el qual es va arribar amb deu minuts per jugar.

Una acció individual de Matt Thomas i un triple des de la cantonada de Van Rossom van tornar a allargar l'avantatge taronja i malgrat la cistella de Chema González, el segon triple del belga mantenia el bon inici ofensiu dels taronja. I després d'una bona defensa, una tècnica a Bellas va acabar amb una jugada de quatre punts de Matt Thomas per a posar el 67-51 a set minuts per a acabar. Dos tirs lliures de Marc García van ser replicats per un mat de Tobey i un triple de Sam Van Rossom posaven el 72-53 amb cinc minuts per jugar. Marc García s'obstinava a retallar amb tres cistelles seguides i la intensitat de Chema González, però Matt Thomas i Labeyrie anotaven el suficient per a Montakit Fuenlabrada no inquietara la primera victòria com a local del Valencia Basket en la Liga Endesa. Els triples finals de l'equip madrileny i el descar de Sergi García van deixar el marcador final en 86-67.