Remuntada final i victòria en la pista del Delteco GBC (66-67)

02/03/2019

Valencia Basket es va portar la victòria de la pista del Delteco GBC (66-67) amb una reacció final liderada per Fernando San Emeterio (nou punts en la remuntada taronja, incloent la cistella guanyadora) i la millora defensiva en els últims cinc minuts. En eixa última part del partit, l'equip taronja va recuperar un desavantatge de deu punts, incloent un parcial final de 0-7 fruit d'un mat de Labeyrie (que va acabar amb 12 punts), un triple de Van Rossom i l'encert definitiu de San Emeterio. Durant la resta del partit va ser el pivot Mike Tobey (13 punts i 8 rebots per a 18 de valoració) el principal manteniment ofensiu de l'equip en un dia marcat per la falta d'encert.

Jaume Ponsarnau va començar el partit amb el quintet format per Sam Van Rossom, Rafa Martínez, Fernando San Emeterio, Louis Labeyrie i Will Thomas. Un triple de Labeyrie va ser la primera anotació taronja per a replicar a l'encert inicial de Pérez, i una cistella amb addicional fallat del propi ala-pivot francés va manar al base donostiarra a la banqueta amb dos personals. Labeyrie va continuar acaparant el protagonisme ofensiu mentre Salvó i el nouvingut Rebec mantenien el partit igualat en arribar a la meitat del primer quart. La velocitat de Rebec i l'eficàcia prop de l’anella de Bobrov van posar per davant a l'equip local (11-7 min.7) abans que Antoine Diot saltara a la pista després d'haver-se perdut els últims cinc partits de l'equip taronja per lesió. Després del temps mort de Ponsarnau, Valencia Basket va millorar en la seua activitat defensiva i Tobey baix l’anella després d'una bona jugada col·lectiva i un 2+1 en transició de Sastre van posar per damunt a l'equip taronja. Un ganxo de Tobey va allargar el parcial a un 0-7 i un triple després de rebot ofensiu de Zeisloft deixava el marcador en empat a 14 al final del primer quart.

El nou tirador de l'equip donostiarra els tornava a posar per damunt i Sekulic des del tir lliure posava el 19-14 abans que un triple de Vives tallara el parcial en contra i un altre triple de Tobey li donara de nou la volta al marcador. Una antiesportiva de Rebec sobre Vives va suposar una jugada de tres punts i un parcial de 0-9 per al 19-23 que va tallar el tercer triple de Zeisloft. Tobey després de rebot ofensiu i dos triples seguits de Doornekamp i Rafa Martínez van tornar a obrir un altre parcial que va portar a Valdeolmillos a parar el partit amb 22-31. Bobrov i un nou triple de Zeisloft van retallar el desavantatge local a dos punts encara que un mat a una esmaixada de Van Rossom manava el partit al descans amb 29-33.

Un triple de Doornekamp va obrir la segona meitat però Salvó va castigar una pèrdua taronja amb un mat en transició. San Emeterio, també en carrera, Burjanadze des del tir lliure i una safata de Dani Pérez anotaven en un començament de segona meitat amb més ritme ofensiu en el qual Salvó baix l’anella va posar el 37-38. Nevels va tornar a posar per davant al Delteco GBC abans d'un triple de Guillem Vives i una altra cistella del propi Nevels per a l'empat a 41 al pas per la meitat del tercer quart. Burjanadze, dos tirs lliures de Matt Thomas, altres dos de Bobrov i una cistella després de rebot ofensiu de Labeyrie mantenien el partit igualat. Nevels i Salvó en transició van donar una renda de quatre punts al Delteco GBC abans d'una tècnica a Will Thomas per al 50-45. Una falta amb addicional de Van Rossom i una safata de Rebec ho deixaven en 52-48 amb deu minuts per jugar.

Rebec i Nevels van posar huit a dalt a l'equip local abans d'un 2+1 de Mike Tobey que va vindre després d'un tap del propi jugador nord-americà. Sekulic va anotar des de la mitjana distància i un palmeig de Salvó va posar el 60-51 amb set minuts per jugar. L'equip taronja trobava bons tirs però no els convertia, ni tan sols Tobey des del tir lliure, que era l'únic que trobava el cércol en este inici de l'últim quart. Bobrov sobre la botzina de possessió va posar una màxima de deu punts a cinc i mig per a acabar. San Emeterio va ficar els seus dos tirs lliures i després de la fallada donostiarra, l'aler càntabre es va inventar un 2+1 per a baixar a cinc el desavantatge taronja. Després d'una altra bona defensa, Labeyrie va traure falta però només va aprofitar un dels llançaments lliures i després de diversos errors dels dos costats, Nevels va ficar des de la mitjana distància i San Emeterio va ficar la safata per a entrar 64-60 en els últims tres minuts. Burjanadze va aprofitar els seus dos tirs lliures, el tir de Labeyrie es va passejar per l’anella sense entrar però els errors locals mantenien viu a un Valencia Basket que si va anotar amb el mat de Labeyrie i un triple de Van Rossom després de robatori de Will Thomas per a posar-se a un en arribar a l'últim minut. La defensa taronja va provocar una infracció de passos de Burjanadze i en l'altre costat San Emeterio va anotar des de la mitjana distància per a posar un a dalt al Valencia Basket. El Delteco GBC va dibuixar la jugada per al tir final de Nevels, però el llançament no va entrar i Will Thomas va assegurar el rebot i la victòria per un marcador de 66-67.