El semifinalista es decidirà en Gernika (54-66)

14/04/2019

Valencia Basket no va poder liquidar el passe a les semifinals de la Lliga Dia i va caure en una Fonteta repleta que amb 4700 persones va firmar la millor entrada de la temporada en el segon partit dels quarts de final del playoff. Lointek Gernika va estar més encertat en el segon assalt i tot es decidirà en el tercer partit de la sèrie.

 

Meiya va obrir el marcador, però una Roundtree molt intensa es convertiria prompte en el primer perill per a les taronja i donaria els primers avantatges a les visitants. Valencia Basket ho intentava, i els 4 primers punts de Jori Davis van igualar el marcador a pesar dels encerts d'una Berezhynska que s'encabotava a mantindre a les seues per davant. No obstant això va ser un triple de Naiara Díez el que va provocar el primer temps mort local. Joy i Jori liderarien la reacció després de la pissarra, deixant les valencianes a 4 punts (17-21).

 

Naiara Díez de nou, s'encarregava de demostrar en l'inici del segon, que Lointek Gernika s'havia recuperat bé del primer partit. Pareixia que les de Mario López estiraven el marcador, però Anna Gómez es va encarregar de remeiar-ho, triple, gran direcció de joc i intensitat per a mantindre a les seues, amb l'ajuda de Joy Adams. Quan pareixia que millor estava Valencia Basket, va aparéixer Courtney Williams sobre la botzina amb un dolorós triple que deixava el +8 en el marcador abans del descans (31- 39).

 

No va assimilar bé eixa cistella l'equip en el pas per vestuaris, i en la represa ho van aprofitar les Roundtree, Williams i Nacickaite per a castigar amb un parcial de 0-13 inicial, que trencaria Anna Gómez. Pareixia que s'escapava el partit, però Tinara Moore donava algo d'esperança. Dos bones accions seues, reduïen la diferència. No obstant això el marge era ampli, i les basques seguien encertades. Nacickaite i Williams controlaven el marcador (45-59).

 

I poc va canviar en l'últim parcial. Ho va intentar Valencia Basket, amb Jori Davis, amb Pina, amb Abalde i amb l'espenta del públic en la Fonteta, però Williams sempre responia, i els 10 punts van ser una barrera insuperable per a les taronja. Tot es decidirà perquè en el tercer partit, en terres basques, on Valencia Basket ja sap el que és guanyar.


TAGS: