Valencia Basket aguanta la reacció final del C. C. Breogán i es classifica per al Playoff (83-82)

04/05/2019

Valencia Basket va certificar la seua presència en el Playoff de la Liga Endesa per 13a temporada consecutiva allargant la seua ratxa de triomfs a cinc en imposar-se al Cafés Candelas Breogán per 83-82. L'equip taronja va dominar el partit des d'un parcial de 13-0 en el primer quart i va arribar a manar per més de vint, però va haver de suar per a controlar la reacció d'un rival que va arribar a empatar el partit en la recta final amb els triples de Redivo i McCallum i ho va portar a un final a cara o creu en el qual l'equip gallec va tindre dos tirs per a guanyar. Bojan Dubljevic amb 20 punts (8/9 en tirs de camp) i un Joan Sastre que va haver d'ajudar en la posició de base per les quatre absències en la rotació exterior (9 punts i 7 rebots per a 16 de valoració), van ser els millors.

Jaume Ponsarnau va començar el partit amb el quintet format per Guillem Vives, Rafa Martínez, Aaron Doornekamp, Will Thomas i Bojan Dubljevic. El pivot montenegrí va inaugurar el marcador ficant les dues primeres cistelles de l'equip taronja, encara que el quadre gallec replicava de la mà de Gerun per a posar-se per damunt després dels primers dos minuts. Rafa Martínez es va fabricar la safata per a empatar-ho i Will Thomas li donava la volta anotant a taula en un inici de molt d'encert en els dos costats. Vives i Dubljevic van encadenar dos encerts i la defensa taronja va millorar sobre els interiors del quadre de Lugo. Joan Sastre va eixir per a exercir de base davant les absències i Will des del tir lliure va posar el 14-8 en superar la meitat del primer quart. La defensa taronja i la falta d'encert van mantindre el partit ancorat en eixe marcador fins que una safata per elevació de Sastre portava a Tito Díaz a parar el partit amb +8 per a l'equip local. Un triple i un mat de Labeyrie van fer més gran la ferida (21-8) abans que Dragicevic des del tir lliure deixara el parcial en 13-0. Dos tirs lliures de Vives deixaven el marcador en 23-10 al final del primer quart.

Un triple de Dragicevic i una cistella des de la mitjana distància de Redivo van donar un poc d'aire a l'equip gallec però Tobey va replicar amb un altre triple i Dubljevic amb un ganxo per a recuperar la renda. I un triple de Dubljevic portava a Tito Díaz a parar-ho amb 31-15 a set minuts per al descans. Gerun va tallar el parcial en 8-0 però Will sobre la botzina de possessió i Rafa van ampliar l'avantatge (35-17) abans que Quintela i un triple de Brown activaren l'ofensiva gallega. Un 2+1 de Dubljevic i un triple a taula de Doornekamp defensaven l'avantatge local sense Vives en la pista i pese al triple de Cvetkovic, Dubi en el pal baix ho deixava en 43-27. McCallum i Lofberg en transició van retallar abans d'un alley-oop baixat per Labeyrie. Però els bases de l'equip gallec havien entrat en ebullició i dues cistelles amb addicional seguides, una de Cvetkovic i una altra de Brown, que suposaven la segona i la tercera falta de Vives, acostaven a huit al Cafés Candelan Breogán abans que dos tirs lliures de Dubljevic (18 punts al descans) ho deixara en 47-37 en arribar a l'intermedi.

Brown des de la mitjana distància va mantindre el bon moment ofensiu dels gallecs pese al pas pels vestuaris, però Will a anella passada i un triple de Doornekamp tornaven a estirar a tretze l'avantatge taronja. McCallum va assumir el protagonisme ofensiu dels seus amb dos encerts seguits, però Doornekamp a passada de Dubi i Will des del tir lliure la protegien i un triple de Rafa ampliava l'avantatge (59-43 min.24). Brown va contestar amb un altre triple des de la cantonada i McCallum amb la safata en transició però Dubljevic amb un ganxo després d'anar-se per línia de fons i Doornekamp, furtant la pilota i corrent per a ficar el triple a l'altre costat van retornar els colps. Després del temps mort, un triple de Sastre i Tobey anotant a taula van posar per primera vegada la renda per damunt de la vintena (69-48) abans d'un triple de Lofberg. Redivo va ficar va encadenar dos triples seguits per a baixar el desavantatge gallec a dotze però Tobey va traure personal en el rebot ofensiu i no va perdonar des de la personal. Redivo també va encistellar des del tir lliure i Sastre es va fabricar la safata per a deixar-lo en 73-59 amb deu minuts per jugar.

Un 2+1 de San Emeterio va replicar la cistella de Dragicevic i Tobey després de rebot ofensiu ho pujava a +17 abans d'un triple llunyà de Redivo. Brown va esmaxar després de l'estratègia de fons i després de la pèrdua taronja, Sulejmanovic va anotar baix l’anella i Ponsarnau va parar el partit amb 78-68 i sis i mig per jugar. Un triple d'Arco va posar a set a l'equip gallec i encara que Thomas va robar la pilota que haguera permés al Cafés Candelas Breogán acostar-se més, Vives va fallar des del tir lliure i l'encert no arribava. Un triple des de la cantonada de Redivo va posar el 78-74 a cinc minuts del final. San Emeterio no va ficar i Lofberg va posar a tres al seu equip des del tir lliure. I encara que Will no va convertir, Brown va cometre falta en atac però l'equip taronja seguia negat i McCallum empatava el partit a 78 amb tres minuts per a acabar. Sastre va tallar el parcial en contra des del tir lliure i Redivo sobre la botzina de possessió ho tornava a empatar amb un llançament dificilíssim. San Emeterio va traure la falta i va anotar des de la personal, Brown i Doornekamp van fallar els triples i McCallum ho empatava amb una acció personal. Will no va ficar el triple, Dubi va furtar la pilota en l'altre costat i Vives va traure la falta personal encara que només va anotar el segon. Però la defensa taronja, que va estar a punt de furtar la bola en dues ocasions, va tancar el seu cércol, els triples del Cafés Candelas Breogán no van entrar i el triomf es va quedar a la Fonteta per 83-82.