Valencia Basket s’estrena en Eurocup Women de la millor manera (51-77)

17/10/2019

Valencia Basket es va estrenar de la millor manera en la seua primera participació europea. La de Rubén Burgos van sumar la seua primera victòria en Cegléd, davant de l'equip hongarés, per a començar l'Eurocup Women amb les millors sensacions possibles. Les taronja van exhibir una versió molt sòlida ja en la seua primera cita, en un partit molt il·lusionant que entra en la història del club.

Poc va tardar Valencia Basket a llevar-se de damunt els nervis del debut europeu. Els primers triples, de Queralt Casas i Leticia Romero i els bons moviments en el pal de Tamara Abalde, donaven els primers avantatges importants a les valencianes. No obstant els primers punts de Higgins i l'encert de Gorjanacz lideraven la reacció local, per a empatar el marcador. Un parcial de 0-6 que tancava Irene Garí, mantenia a les taronja dalt després del primer parcial (12-18).

L'aparició en atac de Reisingerová, Adams i Rebeca Cotano en el segon parcial, van posar contra les cordes a les hongareses, que van veure com el seu tècnic, Gabriel Carrasco, demanava temps mort buscant una reacció que tornaria a arribar. Gorjanacz, Brezinova... Les locals s'entonaven davant del seu públic i Valencia Basket s'embossava en atac. Anna Gómez i Queralt Casas van aconseguir trobar solucions en uns últims minuts intensos en defensa que deixaven el marcador en 31-37.

Estrenyien les hongareses, que elevaven el llistó defensiu, dificultant les accions ofensives de Valencia Basket. No obstant això, amb menys encert en el joc exterior, es va créixer en l'interior. Julia Reisingerová es va apoderar del pal, i es va convertir en la referència en atac. Junt amb una Queralt Casas sempre a un ritme superior i amb la millora de Leticia Romero i Joy, amb dos triples quasi seguits, les valencianes es van mantindre per damunt amb una diferència important de cara a l'últim quart (42-55).

En l'últim quart, Valencia Basket va exhibir la seua millor versió. María Pina es va unir a la festa, Queralt Casas va seguir entonada i l'equip va trobar el seu joc coral habitual per a fer mal en atac a les de casa. Reisingerová va continuar dominant el joc interior i amb el llistó defensiu molt més alt, Cegléd no va trobar solucions per a detindre l'atac taronja. Al final, les sensacions immillorables, i el resultat acord en un debut il·lusionant que deixa molt clar el potencial de Valencia Basket.