Ponsarnau: “Ser sòlids amb les nostres idees per a guanyar en un ambient com el de Kaunas”

11/12/2019

Valencia Basket viatja demà a Lituània amb l'objectiu de buscar el seu primer triomf com a visitant en la Turkish Airlines Euroleague i com reconeix el seu entrenador Jaume Ponsarnau, ho fa en una de les pistes més complicades a nivell de públic: “L'ambient de Kaunas en fantàstic per a jugar, sobretot com a local. Però sabem això com va, ho entenem i en tot cas hem de tractar de gaudir d'un ambient de bàsquet tan bonic com és el d'allí encara que siga advers. Això requerix màxima concentració i estar molt centrat en les nostres coses. La nostra arma per a competir els partits també ha de ser des de la defensa. No podem fer una defensa molt tàctica o col·lapsant perquè el nostre no és un equip molt gran, però sí que tindre intensitat sobre la pilota, un poc més d'agressivitat en les jugades del pick and roll i no dubtar del nostre concepte perquè de sobte ells les fiquen. Hem de ser sòlids amb les nostres idees i portar-les fins on es puga emportar”.

 

Sobre el Zalgiris Kaunas, el tècnic taronja reconeix que “el principal valor que han mostrat fins ara és una defensa molt incòmoda. Una defensa amb molt scouting, que s'adapta molt al rival, que impedirà els teus jocs de generació i avantatge que hages demostrat en altres partits. I en atac pot ser que siguen l'equip que juga més sistemes de l'Eurolliga. I cada partit van canviant coses. El scouting per a preparar-te per a jugar contra ells és molt difícil. És molt important aprendre durant el partit però tindre una idea d'intensitat, d'agressivitat i de comunicació molt importants per a defensar-los. I en atac llegir com et defensen i ser valents i dinàmics. Que el que vullguen fer no ho puguen executar perquè tu eres molt dinàmic”.

 

Si no hi ha novetat, Valencia Basket desplaçarà demà als seus 14 jugadors fins a Lituània, incloent a Sam Van Rossom (que no juga des del 26 d'octubre i va haver de ser intervingut fa poc menys d'un mes del genoll esquerre) i Guillem Vives (que arrossega unes molèsties en la cuixa dreta). Ponsarnau assenyalava que el base belga “per a nosaltres és un dels catorze jugadors disponibles per al partit. I més tenint en compte la situació de Guillem. I és que l’hem vist molt bé, entrenant està molt bé. Però tots som conscients del que costa el pas al ritme competitiu, i més en Eurolliga”.


TAGS: