Valencia Basket estrena l’any amb una patida victòria en Lugo (70-73)

04/01/2020

València Basket va aconseguir la primera victòria de 2020 en la pista de Durán Maquinària Ensino Lugo (J15 LF Endesa) després de sobreposar-se a una gran remuntada local de 19 punts que va fer patir a l'equip taronja fins a l'últim sospir del partit. Amb esta victòria, en la que Queralt Casas ha sobreeixit amb 22 punts, les de Rubén Burgos mantenen la tercera plaça de la lliga.

El partit va arrancar amb molta igualtat. Britanny Miller feia mal en la pintura davant un Valencia Basket coral. Així va ser fins a l'equador del primer quart, quan el ritme taronja es va imposar i va haver una clara protagonista: Queralt Casas. L’anella era com una piscina per a l'escorta, que a més d'anotar 10 punts en eixos primers compassos, va ser un autèntic portent en defensa. Entre ella i Joy van aconseguir un primer avantatge al final del període (12-23).

Les jugadores de Rubén Burgos van aprofitar els símptomes de falta de confiança del seu rival per a elevar l'avantatge fins als 19 punts. Moment en què les gallegues van començar a espentar més en defensa, amb una zona que va descol·locar l'atac taronja. Un parcial de 14-3 amb una precisa Odwyer va reduir el matalaf del Valencia Basket per davall dels 10 punts al descans (31-39).

La inèrcia del segon quart va acompanyar les gallegues. Tot i que els triples de Joy en el principi del període les mantenien en certa manera a ratlla, a poc a poc van ser guanyant terreny a l'equip valencià. Molts problemes en ambdós costats de la pista. Julia i Meiya no s'estaven trobant còmodes en la pintura. L'al·luvió local va deixar tot per decidir (50-56).

L'exhibició de Queralt i el gran treball de Tamara no estaven sent suficients per a frenar a Odwyer, Miller i Nyingifa. Aliaga les va arribar a posar a només un punt de desavantatge, però a Queralt no li va tremolar el pols per a, amb un triple, tornar a allunyar-les. A menys d'un minut, Durán Maquinària Ensino estava a tir de tres punts per a forçar la pròrroga, però la defensa taronja va permetre la victòria.