Valencia Basket cau a la Fonteta davant el Joventut (89-102)

04/04/2021

El conjunt taronja es veu superat per l'equip de Carles Duran en un partit dominat per l'equip visitant. Van Rossom i Labeyrie, amb 13 punts, màxims anotadors locals en el dia de hui.

Jaume Ponsarnau va començar el partit posant en pista el quintet format per Sam Van Rossom, Joan Sastre, Nikola Kalinic, Derrick Williams i Mike Tobey. Kalinic i Tobey van contestar als encerts inicials de Parra i Bassas, i encara que Pau Ribas mantenia per damunt als seus, el segon triple de Tobey posava per primera vegada per davant al quadre taronja (8-7 min.4). Ribas va encadenar cinc punts per a posar de nou per damunt als verd-i-negres però Kalinic ho deixava en 10-12 en arribar a la meitat del primer quart. Ribas i un triple de Bassas posaven set a baix al quadre taronja però Williams en una acció individual i Tobey baixant una pilota penjada retallaven abans d'un triple de Dawson per al 14-20 a tres minuts per al final del primer quart. Una safata de Vives, un 2+1 de Prepelic i un tir per elevació del mateix Vives van retallar de nou, encara que Dimitrijevic i Dawson mantenien per damunt a la Penya per a arribar amb 21-24 al final del primer quart.

Tomic i Dawson van castigar dos errors per a anotar amb facilitat i portar a Ponsarnau a gastar el temps mort. Després de l'aturada, Labeyrie va convertir un des del tir lliure i el rebot de la fallada del segon va acabar amb la quarta falta d'equip dels verd-i-negres i una cistella de Dubljevic baix l’anella però la Penya continuava anotant amb comoditat (24-30 min.13). De nou el capità i una cistella amb addicional de Prepelic retallaven de nou abans d'un triple de Ribas al qual va replicar Prepelic immediatament amb un altre abans d'assistir a Marinkovic en carrera per a la safata que posava a un a l'equip taronja i portava a Carles Duran a gastar el temps mort a cinc minuts del descans. El propi escorta eslové amb una assistència de fantasia va habilitar al triple de Kalinic que li donava la volta al marcador abans que Brodziansky ho empatara a 37. Kalinic va assistir a Tobey per al mat però un triple de Brodziansky posava el 39-40 a tres minuts per al descans. Birgander i Dimitrijevic van tornar a estirar la renda visitant però Sastre i un ganxo de Dubljevic ho deixaven en 43-47 quan va sonar la botzina del descans.

Bassas i Ribas van estirar de nou a nou l'avantatge visitant i malgrat un triple de Vives, Ribas, un 2+1 de Parra i una cistella de Brodziansky posaven el 46-58 al pas pel minut 23. Dubljevic va anotar el triple però a pesar que va tancar la seua anella en les següents accions, no aconseguia anotar fins a una safata en acció individual de Van Rossom. Una tècnica a la banqueta taronja va donar un tir lliure per al 51-60 però en l'acció posterior un tap de Vives va acabar en un triple de Van Rossom. Pradilla es va fabricar la cistella en la pintura i Dubljevic va convertir quasi des del sòl però l'aparició ofensiva de Morgan i Dimitrijevic protegia l'avantatge dels verd-i-negres en onze punts. Sastre i Van Rossom des del tir lliure només aconseguien rebaixar-lo fins al 62-71 amb deu minuts per jugar.

Labeyrie i Tomic van intercanviar cistelles però Dawson des del tir lliure i un triple de Morgan posaven el 64-78 amb 7:43 per jugar. Dimitrijevic i Tomic van fer créixer la ferida fins als 20 de desavantatge abans d'un triple i un mat en transició de Labeyrie. Dawson també va anotar de fora per a posar el 69-87 entrant en els últims quatre minuts. Van Rossom i Labeyrie van trobar un poc d'encert, però la Penya aprofitava l'excés de desig en l'intent de recuperar la pilota per a anotar en la pintura i defensar la seua renda. Malgrat que Labeyrie i Kalinic van trobar el cércol, Dawson i un triple de Bassas van certificar la victòria verd-i-negra, que acabaria arribant per un resultat de 89-102.