Valencia Basket culmina la Liga Regular amb 19 victòries i amb opcions de Top8 (86-81)

08/04/2021

El conjunt taronja gana una vertadera batalla davant TD Systems Baskonia per a aconseguir la seua victòria número 19. Amb aquesta victòria, València Basket tanca la temporada regular guanyant a tots els rivals de la competició a excepció del Barça, i queda a l'expectativa que Zenit de Sant Petersburg perda almenys 1 dels dos partits que els queda per jugar.

L'entrenador Jaume Ponsarnau va començar posant en pista al quintet format per Sam Van Rossom, Joan Sastre, Nikola Kalinic, Derrick Williams i Mike Tobey. Dos tirs lliures de Williams va ser l'única cosa que va poder trobar l'equip taronja per a contrarestar l'eixida en tromba dels visitants (2-8 min.4) fins que un triple de Kalinic i una safata en transició de Williams van apretar de nou el partit. Un mat de Polonara col·locava el 7-10 en arribar a la meitat del primer quart però després de dues recuperacions de Williams, Tobey es va penjar i Kalinic va acabar en carrera per a posar per davant per primera vegada a l'equip taronja. Van Rossom des del tir lliure i Prepelic amb una safata per elevació mantenien per damunt a l'equip taronja i un triple després de rebot ofensiu del base belga i un 2+1 de Williams ampliaven lleugerament la renda taronja fins al 21-14. Dubljevic des del tir lliure la protegia però cinc punts seguits d'Henry acurtaven de nou, encara que una safata després de recuperació de Williams ho deixava en 25-21 en arribar al final del primer quart.

Un triple de Dubljevic va replicar als tres tirs lliures de Peters i Prepelic baix l’anella a la safata de Henry abans que un tap de Labeyrie acabara en un triple de Sastre. Un altre de Henry col·locava el 33-29 en arribar a cinc minuts per al descans però Tobey va afonar dins del cércol un rebot ofensiu i després va anotar en la pintura tot i el 2+1 de Giedraitis. Polonara i un triple de Vildoza van empatar el partit a 37. Un triple i dos tirs lliures de Giedraitis van tornar a posar per damunt als visitants i encara que Sastre va convertir trepitjant la línia de tres, Henry sobre la botzina del descans col·locava el 39-44.

Un alley-oop baixat per Tobey i dos tirs lliures de Kalinic van obrir la segona meitat i malgrat dues faltes d'atac seguides xiulades sobre el serbi, va convertir en la pintura abans d'una cistella d'Henry des de la mitjana distància, un triple de Giedraitis i una safata de Dragic per al 45-53 al pas pel minut 25. Sastre va anotar sota el cércol per a tallar el parcial en contra però Giedraitis va convertir el triple després de l'eixida de bloqueig. Prepelic primer va trobar a Williams per al mat i després va convertir tres tirs lliures per a retallar el desavantatge, la qual cosa unida a altres dos encerts des de la personal de Williams i a un triple després d'una bona transició de Marinkovic li va donar la volta al marcador abans d'un altre triple de Polonara. Però Prepelic va retornar el triple sobre la botzina per a deixar-ho en 60-59 amb deu minuts per jugar.

Dubljevic va convertir després de rebot ofensiu encara que Dragic va contestar després de l'estratègia de fons i un 2+1 d'Henry posava el 62-64. Prepelic va empatar en una acció individual, Polonara es va deixar un en la seua visita al tir lliure i Dubljevic va convertir els dos per a tornar a donar-li la volta al marcador. L'intercanvi de tirs lliures en el qual va entrar el partit el va aprofitar Prepelic que no va perdonar els seus dos llançaments encara que un triple de Polonara i una safata de Sedekerskis van posar el 68-71 a cinc minuts del final. Un tir lliure de Kalinic i un triple de Marinkovic van canviar una altra vegada el sentit del marcador i Vildoza es deixava un llançament lliure per a empatar-ho a 72. Marinkovic no es va deixar res en el tir lliure i després de dues bones defenses, Kalinic va córrer per a penjar-se en transició. Henry es va inventar una falta de tirs per al 76-74 però Kalinic va trobar a Tobey perquè anotara en la pintura. Sedekerskis va posar a un als baskonistas amb un triple però en l'altre costat, Tobey va convertir una pilota solta en un 2+1. El triple de Polonara no va entrar, Williams va assegurar el rebot i després de rebre personal, no va perdonar des del tir lliure. Valencia Basket va tapar l'acció següent però va cometre infracció de camp arrere. Peters va convertir després de rebot ofensiu i Henry li va traure una falta d'atac a Kalinic però l'acció va acabar en un salt entre dos que va acabar caient en mans del Baskonia i en una falta de tirs per a Sedekerskis, que va posar el 83-81 amb 10 segons per jugar. Va haver-hi falta ràpida sobre Williams, que es va deixar un tir lliure i després una altra sobre Henry, que va fallar el primer i va tirar a fallar el segon sense tocar l’anella. Williams també va fallar els seus dos tirs lliures però el rebot va afavorir a l'equip taronja i l'última acció va ser una cistella de Dubljevic per a deixar el marcador final en 86-81.