Remuntada davant RETAbet Bilbao Basket per a traure el bitllet per al Playoff (99-90)

25/04/2021

Valencia Basket va remuntar el seu partit davant el RETAbet Bilbao Basket per a acabar emportant-se el triomf per 99-90, una victòria que certifica la presència de l'equip taronja en el Playoff de la Liga Endesa per 15a temporada consecutiva. L'eixida en tromba dels bilbaïns va enxampar descol·locat a l'equip taronja, que va arribar a vore's fins a 21 punts a baix en l'inici del segon quart, però que va anar retallant pas a pas fins a equilibrar el partit en el tercer quart i es va posar per davant en l'últim amb una exhibició ofensiva de Klemen Prepelic (22 punts), encara que el millor en un encontre amb sis jugadors en dobles dígits de valoració va ser el capità Dubljevic amb 18 punts, 10 rebots i 31 de valoració.

L'entrenador Jaume Ponsarnau va començar el partit amb el quintet format per Sam Van Rossom, Joan Sastre, Nikola Kalinic, Derrick Williams i Mike Tobey. El pivot taronja va replicar a la cistella inicial de Brown i una safata de Van Rossom a la primera de Balvin encara que deu punts seguits de Zyskowski mantenien per damunt al quadre bilbaí després dels quatre primers minuts (4-14). Un alley-oop baixat per Tobey va tallar el parcial en contra i Kalinic va anotar a taula després que la defensa provocara la pèrdua de Balvin encara que un triple de Hakanson posava el 8-17 en arribar a la meitat del primer quart. Kalinic va continuar atacant l’anella amb encert i malgrat que Zyskowski mantenia obert el seu recital particular, Van Rossom en una acció individual anotava. Brown i tres tirs lliures de Kulboka estiraven la renda visitant fins al 12-24 a tres minuts per a acabar el primer quart. Dubljevic va entrar en el partit i es va estrenar amb un ganxo i després va traure un 2+0 després de rebot ofensiu. Jenkins defensava la renda bilbaïna i fins i tot l'augmentava, la qual cosa unida a un encert baix l’anella de Dos Anjos elevava l'avantatge visitant fins als 16 punts per a deixar el marcador en 17-33 al final del primer quart.

Valencia Basket va millorar la seua intensitat darrere però no trobava gens d'encert en atac i Balvin i Athinaiou van elevar l'avantatge visitant fins al 17-38 abans d'una antiesportiva sobre Dubljevic que es va quedar només en dos punts des de la personal. Hermannsson va trobar el corredor fins al cércol i després va recuperar una pilota per a assistir a la safata en transició de Vives. Després del temps mort, Kulboka va tallar el parcial taronja però el base islandés de Valencia Basket continuava repartint joc per a trobar a Dubljevic en la pintura. Després va ser el capità el que va trobar a Van Rossom per a la safata encara que Kulboka després de rebot ofensiu posava el 27-42 a tres minuts per al descans. Prepelic va ficar el primer triple taronja del partit i Hermansson es va escórrer fins a l’anella per a ficar la safata que acostava a deu a l'equip taronja. Un mat de Van Rossom la va baixar dels dobles dígits abans d'un triple de Kulboka al qual va respondre ràpid Tobey amb un altre, però Brown també va convertir des de darrere de l'arc. Van Rossom va trobar a Tobey baix l’anella però Zyskowski va tornar a fer créixer la renda bilbaïna amb el tercer triple seguit dels visitants. Un 2+1 de Van Rossom manava el partit al descans amb 42-51.

Un ganxo de Dubljevic va obrir la segona meitat encara que un triple de Kulboka va tornar a posar en deu la renda visitant. Williams va aprofitar la seua superioritat física en la pintura per a atacar l’anella amb força i Kalinic va fer el propi per a convertir la safata. Després d'una bona defensa, Williams va tornar a fer-se gran en la pintura per a traure un 2+0 i retallar a quatre abans d'una safata de Brown per al 50-56 al pas pel minut 23. Hermannsson va convertir des de la mitjana distància i Van Rossom va assistir a Dubljevic per a la cistella a taula però Zyskowski i Athinaiou s'obstinaven a mantindre per damunt als seus. Un triple de Dubljevic i un mat després de recuperació de Williams equilibraven el marcador en arribar a la meitat del tercer quart i després del temps mort de Mumbrú, una safata de Kalinic va culminar la remuntada abans d'un triple de Jenkins per al 61-62. Williams de nou li va donar la volta al marcador però un 2+1 de Zyskowski canviava de nou el comandament del lluminós. Dubljevic anotava després de rebot ofensiu però un nou triple de Jenkins posava el 65-68 abans d'una safata de Prepelic i una acció individual de Williams. Balvin i Serron canviaven de nou el sentit del marcador abans d'un 2+1 de Kalinic que ho deixava en empat a 72 amb deu minuts per jugar.

Un triple de Jenkins va ser contestat per un 2+1 de Labeyrie i un triple de Prepelic va posar el màxim avantatge taronja fins a eixe moment abans d'un 2+1 de Brown que ho empatava a 78. Prepelic va repetir des de darrere de l'arc però Jenkins ho va retornar per a mantindre el partit equilibrat. Prepelic va convertir trepitjant la línia de tres després de caçar el seu propi rebot ofensiu i Hakanson ho va empatar de nou amb la safata a taula a cinc minuts per al final. L'escorta eslové de Valencia Basket continuava acaparant el protagonisme ofensiu però Kulboka el tornava a empatar abans que Prepelic repetira anotant baix l’anella per tres vegades, la tercera d'elles amb addicional, per a donar un poc d'oxigen a l'equip taronja ficats ja en els últims tres minuts. Balvin va traure dos tirs que no va perdonar i encara que els visitants van tindre atac per a acostar-se un poc més, un triple de Labeyrie i una recuperació feien que els segons anaren caient a favor de l'equip taronja. Una cistella després de rebot ofensiu de Kalinic i una altra recuperació certificaven la victòria taronja, que acabaria arribant per 99-90.