L'equip masculí tanca la festa amb un triomf davant el CB Gran Canaria (79-72)

07/09/2021

El primer equip masculí de Valencia Basket va tancar la vesprada de manera positiva amb un triomf davant el CB Gran Canària per 79-72 en un encontre que va arribar a dominar per 17 punts i en el qual va aguantar l’estirada final dels canaris des de la defensa i amb protagonisme dels valencians Puerto i Claver. L'anotació de Van Rossom (13 punts) en la recta final va assegurar un triomf coral en el qual Rivero (12 punts) i un Tobey que va debutar en la pretemporada amb 11 punts van destacar en la parcel·la ofensiva.

Valencia Basket va començar el partit amb el quintet format per Martin Hermannsson, Josep Puerto, Víctor Claver, Jaime Pradilla i Bojan Dubljevic. Un ganxo del capità va tallar l'anotació interior de Pustovyi però un triple de Shurna posava el 2-7 al pas pel minut 4. Dubljevic va connectar amb Pradilla baix l’anella i un triple de Claver van equilibrar el marcador però el CB Gran Canària va aprofitar les pèrdues per a mantindre's per damunt en arribar a la meitat del primer acte (7-10). Rivero treia personals però es deixava alguns llançaments des de la línia i un alley-oop manat per Van Rossom que va baixar Tobey va posar per davant per primera vegada a l'equip taronja. Rivero no es va deixar res des del tir lliure per a allargar el parcial fins a un 6-0 (13-10) que va tallar Brussino amb un 2+0. Cinc punts seguits de Van Rossom deixaven el marcador en 18-12 al final del primer quart.

El segon acte va començar amb un altre alley-oop baixat per Tobey i una cistella després de rebot ofensiu de Rivero però Pustovyi no deixava que la renda taronja cresquera. Un tir lliure de Rivero i un triple de Van Rossom posaven per primera vegada la desena d'avantatge i Dubljevic en la pintura la defensava malgrat els punts del pivot ucraïnés del CB Gran Canària. Una acció individual de Hermannsson i un triple de Salvó col·locaven el 30-21 a cinc minuts del descans però l'islandés, primer escorrent-se de la defensa de Ennis i després culminant amb una safata una acció defensiva de Claver disparava a tretze la renda taronja abans de cinc punts seguits de Ennis per al 34-26. Un palmeig de Dubljevic es va trobar amb un 2+1 de Pustovyi i una cistella de Kramer per a acostar a cinc als grocs abans d'un triple de Bressan des de la cantonada. El propi pivot argentí va retornar la cistella de Shurna per a manar el partit al descans amb 41-33.

Tobey va inaugurar la segona meitat primer anotant en la pintura i després clavant un triple però van ser les recuperacions de Hermannsson les que van alimentar a Rivero en carrera per a tornar a estirar l'avantatge taronja fins a una nova màxima (50-35) després de tres minuts de tercer quart. Slaughter va aparéixer en el partit per a convertir-se en el manteniment ofensiu dels seus però Tobey i un triple de Hermannsson mantenien estable l'avantatge local i uns tirs lliures de Pradilla la van estendre fins al 57-40 al pas pel minut 27. L'aparició ofensiva de Brussino amb huit punts seguits, units a una anella passada de Ennis i un palmeig de Diop van obrir un parcial que Peñarroya va atallar amb un temps mort i un triple de Puerto va tallar el parcial en contra en 2-12 per a deixar el marcador en 62-52 amb deu minuts per jugar.

Però l'equip groc havia canviat per complet la dinàmica del partit i es va col·locar a dos punts amb un parcial de 0-8 castigant els errors del Valencia Basket (62-60 min.33). Una antiesportiva sobre Puerto va portar dos tirs lliures que van acabar amb la sequera taronja però un triple de Ennis posava a un als visitants abans d'una nova acció positiva de Puerto que va anar al cércol amb decisió. Un tir des de la mitjana distància i una cistella a passada de Ferrando de Claver mantenien per damunt al quadre taronja. L'aler valencià es multiplicava també en defensa i aconseguint segones opcions per al Valencia Basket. Un triple i una safata de Van Rossom mantenien per davant a l'equip taronja però Slaughter i un triple de Shurna li donaven emoció al partit que va entrar amb 75-72 en l'últim minut. Un triple de Dubljevic, un rebot assegurat pel capità i un tir lliure de Rivero van certificar un triomf que va acabar arribant per 79-72.