Retorn a la senda de la victòria a Leganés (41-64)

18/11/2021

Valencia Basket va completar un partit molt sòlid en la volta de la LF Endesa després de la finestra FIBA i va tornar a la senda de la victòria a casa del Innova-tsn Leganés. Una gran primera part va permetre al conjunt taronja obtindre una bona renda que li va valdre per a mantindre les distàncies en una segona part amb més protagonisme local. Vital l'encert d'Ángela Salvadores amb 16 punts i 23 de valoració.

València Basket va eixir amb Leticia Romero, Queralt Casas, Bec Allen, Celeste Trahan-Davis i Marie Gülich. Va costar anotar en els primers minuts i estrenava Trahan-Davis a les taronja. L'equip estava erràtic però molt ferm en el rebot ofensiu, a partir del qual van començar a agafar confiança i a veure el cércol. Això es va traduir en un parcial de 2-12 que forçava el primer temps mort local. De poc li va servir a Evaristo Pérez, perquè el seu equip no va anotar a continuació i Valencia Basket va eixir com un corró. Amb treball en equip, destacant l'encert d'Allen, el conjunt de Rubén Burgos va posar la renda en 17 punts al final del primer quart.

L'eixida del segon període va tindre protagonisme local amb un parcial de 7-2 liderat per Koizar, que obligava al tècnic taronja a parar el partit. En aquesta ocasió va ser Salvadors la que va posar l'efectivitat a Valencia Basket. 5 punts consecutius de l'escorta per a tornar a ampliar distàncies. De nou es van succeir uns minuts de dificultats de cara al cércol, encara que la defensa continuava sent excel·lent. Contell va prendre les regnes en atac amb 5 punts seguits que, sumats a dos tirs lliures de Gil, elevaven la diferència a 23 punts. L'equip taronja tenia el partit controlat al descans (16-39).

Encara que res més començar la segona part, Gülich augmentava l'avantatge a 25 punts, es va notar la millora local en tots dos costats de la pista. Parcial de 9-2 marcat per una empitjora defensiva de Valencia Basket i que provocava el temps mort de Rubén Burgos. Malgrat tot, encara quedava un bon matalàs de 18 punts. El parcial va arribar a 11-2 i Gülich ho frenava des del tir lliure. Amb un 5-0, Leganés posava la mínima en 14 des del primer quart. El conjunt pepinero superava en aquest període els punts que havia anotat en tota la primera part.

Salvadores no havia acabat el seu espectacle. La jugadora espanyola va fer un parcial particular de 0-8 amb dos triples que retornava la renda visitant als +20. Aqueix encert particular, unit a la volta al to defensiu de la primera part, permetia a Valencia Basket dominar de nou. La mateixa Salvadores elevava l'avantatge a 24 punts. Una diferència que reduïa Palenikova des del triple i Burgos ho parava malgrat la renda i quedar menys de 3 minuts de joc. Per sort, el conjunt taronja va poder mantindre aqueixes distàncies i emportar-se el triomf amb un bon matalàs.