Valencia Basket s'enfrontarà al Orman Genclik en la Ronda de 16 (96-51)

22/12/2021

Valencia Basket va donar un espectacle a la Fonteta i va tancar la seua passe a la Ronda de 16 de l'Eurocup Women de la millor forma possible passant per damunt d'Estrella Roja. L'equip taronja va donar la seua millor versió en tots dos costats de la pista i les actuacions destacades d'Allen, Ouviña i Trahan Davis, amb esment especial a les jugadores de L’Alqueria del Basket Claudia Contell i Awa Fam, que van aprofitar al màxim els seus minuts. Les de Rubén Burgos s'enfrontaran al Orman Genclik turc en la pròxima eliminatòria continental.

El conjunt taronja va saltar a la pista amb Cristina Ouviña, Queralt Casas, Bec Allen, Laura Gil i Marie Gülich. Ho estrenava Gil gràcies a una preciosa assistència de Casas. El tècnic visitant parava el temps després de només una cistella més de Valencia Basket. Transcorreguts tres minuts de partit, Katanic anotava els primers punts del seu equip. Les de Rubén Burgos havien eixit amb una bona activitat defensiva que els va permetre robar pilotes, córrer i anotar. Després d'un 8-0 que elevava l'avantatge local a 11 punts, Vukovic tornava a demanar temps mort. El parcial taronja pujava a 10 punts i l'avantatge a 13 i Jankovic ho frenava des del tir lliure. La diferència arribava a 16 punts de la mà de Salvadores i Elliott reduïa a 14 just al final del primer quart.

En l'inici del segon període, la cadet Awa Fam convertia els seus primers punts amb el primer equip. Gil es feia llavors protagonista de l'anotació de Valencia Basket, endollant tant des de la pintura com des de l'exterior, posant l'avantatge en 18 punts. Arribava a continuació un parcial visitant, aprofitant alguns atacs improductius de les taronja. Burgos ho parava i l'eixida de temps mort va ser amb triple de Ouviña, però les sèrbies continuaven acostant-se. Malgrat tot, la concentració de Valencia Basket era perfecta i no va tardar a tornar a veure el cércol i posar terra pel mig. Parcial de 12-0, amb Contell i Allen liderant en anotació, per a col·locar l'avantatge en 26 punts. Nedeljov les desembossava, però la diferència continuava sent molt gran. Trahan-Davis la deixava en 27 al descans (53-25).

L'equip taronja no va baixar el ritme després de passar pels vestuaris. La renda era cada vegada major i Gülich no tardava a posar-la en 32 punts. KKZ Crvena Zvezda tractava de retallar des de la línia de triples malgrat tot. Valencia Basket va mantindre la solidesa habitual durant tot el quart i va evitar que la diferència es moguera dels 30 punts. Davant la inconveniència que suposava tindre a Gil i a Trahan-Davis carregades de faltes, Fam va guanyar protagonisme en aquests minuts de partit amb grans sensacions. Ouviña va elevar la diferència a 36.

Estava ja tot decidit de cara als últims 10 minuts de partit. El diferencial comptant amb l'anada estava en 55 punts. La sensació, no obstant això, era que tots dos equips continuaven deixant-se la pell en la pista, encara que al conjunt visitant no li entrava res. A Valencia Basket li entrava tot. Parcial d'eixida de 12-0 i l'avantatge arribava a la barbaritat de 48 punts. La Fonteta va gaudir fins a l'últim segon mentre el conjunt taronja celebrava la seua classificació per a la Ronda de 16 de l'EuroCup Women.