Victoria de prestigi a casa del líder (93-94)

06/02/2022

València Basket continua acumulant bones sensacions, assaltant la complicada pista del real Madrid en un partit duríssim en el qual Joan Peñarroya va poder comptar, per primera vegada en la temporada, amb les 12 fitxes sèniors, encara que Víctor Claver no va redebutar. 16 punts per a Jasiel Rivero i Klemen Prepelic, màxims anotadors *taronja del partit.

L'entrenador Joan Peñarroya va començar el partit amb el quintet format per Martin Hermannsson, Neno Dimitrijevic, Xabi López-Arostegui, Bojan Dubljevic i Mike Tobey. Dos encerts des de la mitjana distància del base islandés i del capità Dubljevic van replicar a les cistelles inicials del quadre local i un triple de Tobey posava per davant al quadre taronja després de consumir-se els primers dos minuts. Dubljevic i Dimitrijevic en sengles accions individuals replicaven a dos triples de Yabusele per a mantindre per damunt al Valencia Basket fins que un mat de Tavares posava el 12-11 després de quatre primers minuts frenètics. Huit punts seguits de Heurtel van estirar la renda local als nou i malgrat que Pradilla va tallar el parcial culminant amb un mat una bona circulació, el tercer triple de Heurtel portava a Peñarroya a gastar el temps mort amb 23-13 al pas pel minut 6. Pradilla va tornar a finalitzar per dues vegades i Prepelic s'escorria fins al cércol per a la safata per a retallar davant un Real Madrid que va fallar el seu primer triple a la sisena, la qual cosa unida a dos encerts des de darrere de l'arc de Dubljevic i Puerto tornaven a empatar el partit i una cistella de Rivero després d'una bona defensa de Pradilla obligava a Laso a parar el partit amb 25-27. Causeur va tallar el parcial taronja en 0-12 i tot i el triple de Yabusele, Prepelic i Pradilla ho deixaven en 30-31 al final del primer quart.

Poirier i Rivero van intercanviar cistelles des de la mitjana distància i Labeyrie des del tir lliure mantenia per damunt al quadre taronja en un inici de segon quart en el qual els dos equips van baixar l'excel·lent encert del primer acte. Un triple de Llull posava el 37-35 però un triple de Prepelic i una safata de Dubljevic canviaven de nou el sentit del partit. Rudy ho deixava en 39-40 en arribar a la meitat del segon quart abans d'un triple de Van Rossom al qual va replicar Rudy amb un altre. Quatre punts seguits de Dimitrijevic i dos tirs lliures de Xabi López-Arostegui van estirar a set l'avantatge visitant abans d'una cistella de Heurtel que va tornar al partit amb el mateix encert que va mostrar en el primer acte per al 44-49. Puerto va anotar després de recuperació però un 2+0 de Tavares i una safata sobre la botzina de Yabusele manaven el partit al descans amb 48-51.

Prepelic va obrir la segona meitat amb un triple, la qual cosa unida a un encert de Dimitrijevic des de la mitjana distància i dos tirs lliures de Dubljevic van suposar un parcial d'eixida per a posar la desena d'avantatge abans que Rudy ficara la primera dels blancs en la segona meitat. López-Arostegui va culminar en safata una recuperació i assistència de Dimitrijevic i un tir lliure d'una tècnica a Heurtel i una altra assistència del normacedoni, en este cas per a habilitar a Rivero en la safata, portaven a Laso a parar el partit amb 50-63 al pas pel minut 24. Amb els dos equips en bonus, l'equip blanc va aprofitar millor les seues opcions des de la línia de personal, la qual cosa unida a l'entrada en partit de Williams-Goss i Llull van retallar malgrat els esforços de Rivero, que es va convertir en el focus ofensiu de l'equip taronja en eixos moments. Una acció personal de Williams-Goss era el 62-67 abans de dos tirs lliures de Puerto i malgrat els viatges a la línia dels blancs i un triple de Llull, un mat de Tobey i tres tirs lliures de Hermannsson mantenien per damunt al quadre taronja. Un nou triple de Llull ho deixava en 71-74 amb deu minuts per jugar.

Un triple de Rudy per a obrir l'últim acte ho empatava a 74 però Rivero va aconseguir el mat de rebot ofensiu i López-Arostegui va clavar el triple per a continuar defensant l'avantatge taronja. Un triple de Llull des de la cantonada ho tornava a empatar, en este cas a 79 amb un poc menys de sis minuts per al final. Prepelic va encadenar dos encerts en la pintura però un 2+1 de Tavares posava el 82-83 ficats ja en els últims cinc minuts. Dimitrijevic es va fabricar la cistella en una acció individual, Rudy es va deixar un des del tir lliure i el base normacedoni va assistir a Rivero per al mat en transició. Després d’una errada dels locals, López-Arostegui va convertir un triple que portava a Laso a parar el partit amb un poc més de tres minuts per jugar i set a dalt per al quadre taronja. Rudy va castigar una pèrdua amb un triple i una falta en atac xiulada a Prepelic va acabar amb una canastra de Causeur per al 88-90. El triple de Xabi no va entrar i Yabusele des de la línia de personal ho empatava a 90 amb 1.19 per jugar. Rivero es va anar al cércol amb força i va anotar el mat però la falta per darrere de Poirier li va fer caure malament i vaig haver d'abandonar el partit. López-Arostegui va anotar el tir lliure en el seu lloc i després de la fallada local, Prepelic només va convertir un tir lliure. Tavares va fallar però també ho va fer Prepelic i un triple de Llull posava el 93-94 amb 3,6 segons per jugar i bola taronja. Va haver-hi falta sobre López-Arostegui, que va fallar el primer i va llançar a fallar el segon però Dubljevic va assegurar una bola extra i el temps es va consumir amb victòria taronja per 93-94.