Valencia Basket assegura la tercera plaça a Santiago (85-89)

14/05/2022

Valencia Basket va segellar la tercera posició al final de la Fase Regular de la Liga Endesa després d'imposar-se en la pista del Monbús Obradoiro per 85-89 i tindrà el factor pista a favor en la seua eliminatòria de quarts de final enfront del Bitci Baskonia, que començarà no abans del dimarts 24 de maig. L'equip taronja va anar per davant en el marcador des de l'inici, va aguantar el seu avantatge malgrat la reacció gallega abans del descans i va tornar a posar una renda de fins a 16 punts en el tercer acte. Els homes de Peñarroya es van reposar a la falta d'encert de l'últim acte, on van encaixar un parcial de 19-2 per a acabar guanyant el partit gràcies al sprint final de Dubljevic (22 punts, 7 rebots i 5 assistències per a 33 de valoració) i Van Rossom (16 punts i 8 assistències).

L'entrenador Joan Peñarroya va començar el partit amb el quintet format per Sam Van Rossom, Olivier Hanlan, Josep Puerto, Jaime Pradilla i Bojan Dubljevic. El capità taronja va replicar al triple inicial de Thomas Scrubb i un triple i un 2+1 de Dubljevic, al costat d'una cistella de Puerto mantenien per damunt al quadre taronja després dels primers minuts pese a l'encert ofensiu de Scrubb. Pradilla i Van Rossom es van unir al bon inici ofensiu i Hanlan primer va trobar a Dubljevic per al seu segon triple i després anotava els seus primers punts per a estirar la renda taronja fins al 8-19 en arribar a la meitat del primer quart. L'equip gallec va retallar a set el seu desavantatge en el moment en el qual el partit es va parar per a homenatjar la trajectòria d'Albert Oliver, amb Víctor Claver, que va ser company seu en la seua etapa a València, li entregava una placa com a record del seu pas per l'equip taronja en una trajectòria professional que va començar en 1997. El segon triple de Suárez i el primer de Robertson posaven el 18-19 al pas pel minut 7 encara que Dimitrijevic tallava el parcial en 10-0 amb una acció individual i Labeyrie no perdonava des del tir lliure. Dimitrijevic repetia per dues vegades pel carril central i després assistia a Rivero per a l’anella passada que deixava el marcador en 20-29 al final del primer quart.

Rivero va allargar el parcial des de la mitjana distància i López-Arostegui i Labeyrie van posar un nou màxim avantatge per a portar a Moncho Fernández a parar el partit, però l'equip taronja va continuar allargant el parcial fins al 2-18 per al 20-37 abans d'una antiesportiva que li donava cinc punts a l'equip gallec i un ganxo de Birutis que retallava a deu la renda taronja en arribar al minut 15. Una recuperació que va acabar amb una safata de López-Arostegui va tallar el parcial en contra i encara que Birutis continuava fent mal en la pintura, Labeyrie va clavar el triple per al 29-43. Robertson va agafar el protagonisme ofensiu de l'equip gallec per a posar el desavantatge local per davall de la desena i portar a Peñarroya a parar el partit amb 36-45 a dos minuts del descans. Ellenson va continuar arrapant l'avantatge taronja abans d'un triple de Van Rossom. L'equip gallegó va aprofitar dos errors per a retallar un poc més i manar el partit al descans amb 42-48.

Dos triples de Van Rossom replicaven al bon inici ofensiu dels exteriors de l'equip gallec i dues bones circulacions de pilota van acabar amb sengles triples de Dubljevic i Claver que portaven a l'equip local a parar el partit. Tot i l'aturada, el capità taronja va rebotejar en atac per a assistir a Xabi i després l'aler basc va traure un viatge a la línia de tirs lliures per a convertir un. L'equip taronja va tancar el seu cércol i Dubljevic es va fabricar el ganxo per al 49-65 abans d'un triple de Thomas Scrubb. Pradilla per dues vegades mantenia estable la renda taronja malgrat que l'equip gallec trobava encert en Okouo i Dimitirjevic i un triple de Hanlan la tornaven a estirar fins al +16 abans d'una cistella de Scrubb per a deixar-ho en 60-74 amb deu minuts per jugar.

Rivero va ficar la primera cistella de l'últim acte però el conjunt gallec va encadenar dos encerts i Peñarroya va parar el partit amb 64-76 a huit minuts per al final. Un 2+1 de Ellenson baixava la renda taronja de la desena abans d'un encert des de la mitjana distància de Rivero però Okouo, un triple de Phil Scrubb i dos tirs lliures de Muñoz col·locaven el 74-78 a cinc minuts del final. L'equip taronja no trobava res en atac i un nou triple de Phil Scrubb i una cistella de Robertson li donaven la volta al marcador per a posar per damunt al quadre gallec amb el 79-78 ficats ja en els últims tres minuts del partit. Van Rossom des de la mitjana distància va tallar el parcial en contra en 19-2, Robertson no va fallar des del tir lliure i Van Rossom no va encertar esta vegada, per la qual cosa Robertson va traure un altre viatge al tir lliure però només va aprofitar un dels seus llançaments. Van Rossom no va fallar des de la personal per a empatar-ho de nou i després de la fallada de Robertson, Dubljevic es va fabricar el ganxo per a tornar a posar per damunt al Valencia Basket. Després del temps mort, la defensa taronja va recuperar la pilota i va haver-hi falta sobre Dubljevic, que no va fallar des de la personal. Phil Scrubb va ficar el triple ràpid, la falta sobre Van Rossom li va donar dos tirs al belga que només va aprofitar un i va haver-hi una falta sobre Phil Scrubb, que va fallar el primer i va llançar a fallar el segon però López-Arostegui va assegurar el rebot i el triomf per 85-89.