Tercer triomf de la pretemporada davant Casademont Saragossa a Terol (60-83)

10/09/2022

Valencia Basket va sumar la seua tercera victòria de la pretemporada en imposar-se al Casademont Zaragoza per 60-83 en la segona edició del Memorial ‘Pepe Lanzuela’ Copa Teruel Trofeu Ibercaja en un encontre disputat a Terol. L'equip taronja va començar per darrere en el marcador però ja va aconseguir equilibrar l’encontre en l'inici de l'últim acte i des de la defensa va començar a construir un xicotet avantatge que va arribar a estirar fins als 17 en l'inici de l'últim quart. La reacció final dels saragossans va ser continguda per l'equip taronja per a no vore perillar un triomf en el qual el protagonisme ofensiu va recaure en este cas en el joc interior amb 15 puntos de James Webb i 12 de Jasiel Rivero.

L'entrenador Álex Mumbrú va començar el partit amb el quintet format per Sam Van Rossom, Chris Jones, Víctor Claver, Jasiel Rivero i Kyle Alexander. Un triple del base belga va obrir el marcador però Ferrari i Jessup van posar per damunt al quadre saragossà i un triple de Yusta col·locava el 7-3. Una antiesportiva sobre Ferrari ampliava el parcial en contra fins a un 9-0 fins que Jones ho va tallar amb un 2+0. Rivero en la pintura va col·locar a dos a l'equip taronja però el quadre roget tornava a estirar un poc des del tir lliure per a arribar a la meitat del primer acte amb 13-7. Una anella passada de Radebaugh i dos tirs lliures de Puerto van trobar la rèplica del Casademont Zaragoza però dos triples seguits de Webb i Radebaugh ho deixaven en 18-17 al final del primer quart.

Webb va obrir el segon acte amb el seu segon triple per a tornar a posar per damunt al quadre taronja, Puerto va tornar a convertir des del tir lliure i mentre la defensa tancava el cércol, Jones es va fabricar la cistella des de la mitjana distància per al 18-23 a set minuts del descans. Malgrat dos tirs lliures de Yusta, Jones va clavar el triple i Alexander dos llançaments des de la personal per a posar una màxima renda de huit punts en arribar a la meitat del segon acte (20-28). El propi Yusta assumia tot el protagonisme ofensiu dels seus i ficava al pas pel minut 16 les primeres cistelles en joc del seu equip en el segon quart però Webb en una acció individual i una safata després de recuperació de Radebaugh defensaven l'avantatge taronja. Un triple de Jessup ho deixava en 27-32 en arribar al descans.

Un ganxo de Webb va obrir la segona meitat i tot i l'encert de Yusta, Alexander va ficar primer des de la mitjana distància i després va culminar una assistència de Jones per a portar al tècnica del Casademont Saragossa a gastar el temps mort sense haver consumit dos minuts de la segona meitat amb 29-38. L'equip taronja continuava trobant a Kyle perquè convertira prop de l’anella però deu punts seguits de Jessup es van menjar bona part de l'avantatge valencià fins a dos tirs lliures de Jones i un triple de Radebaugh per al 39-45 en arribar al minut 27. Simanic es va unir a la tasca ofensiva local amb un triple però Van Rossom des de la mitjana distància i Rivero després de rebot ofensiu mantenien per damunt al Valencia Basket. El cubà taronja contestava a l'encert exterior de l'equip saragossà i un triple des de mig camp de Lucas Marí ho deixava en 45-56 amb deu minuts per jugar.

Marí va obrir l'últim acte convertint en dos punts una pilota penjada i Rivero va continuar anotant, tant des del tir lliure com culminant una transició, per a estirar encara més l'avantatge fins a posar-la en 17 punts i portar a Schiller a parar el partit amb només 81 segons d'últim quart disputats amb 45-62. Jessup seguia al seu anotant des de fora i el Casademont Zaragoza va aprofitar els errors per a retornar el parcial amb un 7-0 abans d'un triple de Millán Jiménez i una cistella de Godwin. La resta d'exteriors del conjunt roget van trobar un poc d'encert per a acompanyar a Jessup però Jones i un triple de Webb permetien a l'equip taronja entrar amb 14 d'avantatge en els últims tres minuts. Amb els joves en pista i des de la carrera i amb el segon triple de Lucas Marí, l'equip taronja fins i tot va fer créixer el seu avantatge perquè el partit acabara amb 60-83.

Fitxa tècnica

Casademont Zaragoza 60 (18-9-18-15): Ferrari (7), Sant-Roos (4), Yusta (13), Jessup (19) y Mekowulu (4) – cinc inicial – Langarita (0), Lomazs (8), Mara (0), Simanic (3), Hlinason (2), García (0)

Valencia Basket 83 (17-15-24-27): Van Rossom (5), Jones (11), Claver (0), Rivero (12), Alexander (8)- cinc inicial- Puerto (5), Webb (15), Osarenren (2), Radebaugh (12), Jiménez (5), Marí (8), Bellver (0)