Èpica remuntada a Bolonya per a estrenar 2023 (73-75)

04/01/2023

Valencia Basket arranca el 2023 amb una èpica remuntada en la pista de la Virtus Segafredo Bologna. Enfront d'un desavantatge que va arribar als 17 punts en el tercer quart, l'equip va lluitar i va estrényer, liderat per Carrera i Gülich, per a acabar donant la volta al partit en els últims minuts. L'alemanya va posar la canastra guanyadora. Espectacular manera d'estrenar l'any, posant el 5-3 en el grup de la EuroLeague Women i continuant somiant en els playoffs.

L'equip taronja va eixir amb Leticia Romero, Queralt Casas, Alba Torrens, Marie Gülich i Lauren Coix. Estrenava a les locals Rupert de tres i contestava Casas prop del cércol. Encara que Valencia Basket feia un 5-0 que li posava per primera vegada a dalt, la Virtus estava molt encertada en el triple i posava un avantatge de 6 punts. L'equip reaccionava de la mateixa manera, però defensant i eixint al contraatac per a empatar les coses. Hi havia temps mort local i ara eren elles les que reaccionaven i amb major contundència. 11-0, de nou colpejant des del triple, i Rubén Burgos parava el partit. Gülich tallava el parcial des del 6,75. La diferència era de 7 punts al final del primer quart.

Valencia Basket estava intentant retallar, però el cércol semblava escopir la pilota. Transcorreguts poc més de 3 minuts de quart i aprofitant que ara les italianes també tenien dificultats per a anotar, l'equip es posava a un punt de la mà de Cox. Molt bona faena en el rebot defensiu per a evitar segones oportunitats de la Virtus. Les de Rubén Burgos estaven fent una gran faena per a evitar que elles anotaren fàcil, encara que això suposara que hagueren de passar pels tirs lliures. Recuperaven 7 punts d'avantatge amb una Parker, que estava sent imparable des de totes les posicions. El tècnic taronja demanava temps mort per a intentar donar-li la volta al marcador abans del descans. No obstant això, dues pèrdues de pilota consecutives provocaven que la Virtus pujara la diferència a 11 punts. Ho frenava Carrera, però Laksa anotava un triple que pujava la màxima fins al moment a 12. Torrens ho deixava en 10 al descans (43-33).

La Virtus pujava la distància a 15 punts en l'inici del tercer quart. A l'equip li faltava una mica de claredat i confiança en atac fins i tot en canastres fàcils. Hi havia ansietat per la falta d'encert i Parker castigava. 17 a baix i Rubén Burgos demanava temps mort. Un triple de Cox donava pur oxigen, però calia estrényer en defensa i continuar trobant el cércol. I l'equip va respondre. Carrera tancava un parcial de 8-0 que baixava la diferència dels dobles dígits. Zandalasini ho parava, però Valencia Basket ja s'havia acostat. Apareixia una altra vegada Carrera, aquesta vegada reduint a 6 punts amb un 5-0 particular. No obstant això, en la recta final de quart l'equip taronja no aconseguia completar la remuntada i Laksa deixava un matalàs de 10 punts per a la Virtus.

L'equip italià començava l'últim període amb 4 punts consecutius que estiraven el xiclet. Buenavida contestava amb un triple. Quedava molt de temps per davant. Des d'una gran defensa col·lectiva, Gülich se sumava en atac i retallava a 5 punts. El tècnic local demanava temps mort després de falta sobre Salvadors, que tindria tirs lliures a continuació. El parcial era de 1-11, després de tir lliure. Només 4 a baix i més de 5 minuts de partit. Amb un xicotet 3-0 de les italianes, Rubén Burgos parava el partit. L'equip no va poder aprofitar diversos atacs i Zandalisini anotava una canastra que era un pitxer d'aigua freda. 8 de diferència. Un 8-0 taronja entre Ouviña i Carrera empatava el partit mancant 27,5 segons. Parker anotava dos tirs lliures i el tècnic de València Basket demanava temps mort. Ouviña eixia endollant un espectacular 2+1, encara que el rebot s'eixia, l'agafava Valencia Basket i anotava Gülich. 2 a dalt amb 1.6 segons per al final. Temps mort local. Les italianes no anotaven i les taronja s'emportaven la victòria.