Valencia Basket tanca l'Eurolliga amb derrota a Barcelona (85-71)

14/04/2023

Valencia Basket va acabar la seua participació en la Turkish Airlines EuroLeague amb una derrota per 85-71 en la pista del FC Barcelona en un partit en el qual els triples i la superioritat en el rebot dels locals no van permetre als homes de Mumbrú recuperar-se en un partit en el qual van ser per darrere des del principi. L'equip taronja va trobar encert suficient en la primera meitat de la mà de Harper i Jones per a agarrar-se al partit malgrat l'exhibició en el primer quart de Mirotic i els cinc triples de Abrines en el segon. I agressivitat defensiva en l'inici de l'últim per a encaixar només dos punts en els primers sis minuts d'eixe quart acte no soltar-se malgrat arribar a vore's tretze a baix en el tercer. Però l'encert final dels homes importants del FC Barcelona no va permetre la remuntada.

L'entrenador Álex Mumbrú va començar el partit amb el quintet format per Chris Jones, Jared Harper, Josep Puerto, Víctor Claver i Kyle Alexander. Una anella passada del canadenc va ser la primera cistella del partit i Harper va castigar la pèrdua local amb una cistella des de la mitjana distància abans que Vesely ficara la primera del quadre blaugrana per a obrir un parcial de 9-0 que li va donar la volta al marcador. Jones va retornar el triple de Mirotic i Harper va traure dos llançaments lliures, la qual cosa unida a un triple de Claver col·locava de nou per damunt al quadre taronja en arribar a la meitat del primer quart, encara que un 2+0 de Vesely que va acabar en una jugada de quatre punts, un mat del propi txec i un triple de Mirotic (que va fer 18 de valoració en el primer acte) portaven a Mumbrú a parar el partit amb 20-12 a tres i mig per al final de la primera habitació. Rivero no va trobar l’anella i Kalinic va estirar l'avantatge local a deu abans que Jones tallara des de la mitjana distància un altre parcial. Cinc punts seguits de Dubljevic i una cistella trepitjant la línia de tres de Rivero van retallar per a arribar amb 24-21 al final del primer quart.

Webb va baixar un alley-oop per a obrir el segon acte però cinc punts seguits de Tobey tornaven a estirar la renda local abans d'una cistella després de rebot ofensiu i un 2+0 de Rivero. Tres triples seguits del Barça tornaven a engrandir la bretxa encara que Evans trobara a Webb per al mat fins al 40-29 a cinc minuts per al descans. Després del temps mort, Webb va clavar el triple però Abrines continuava encistellant des de darrere de la línia. Jones i Harper van atacar l’anella amb decisió per a sengles safates amb Abrines en trànsit ficant el seu quart triple del quart, encara que Harper esta vegada li ho va retornar ràpid i Jones va convertir un tir trepitjant la línia de tres que va portar a Jasikevicius a parar el partit. El cinqué triple de Abrines va trobar la rèplica d'una safata de Harper i un 2+1 de Claver per a arribar amb 51-46 al descans.

Radebaugh va ficar la primera de la segona meitat a passada de Dubljevic però Vesely va emergir amb cinc punts seguits i una antiesportiva rebuda, encara que Evans va robar la bola extra i la va convertir en un mat. Un triple de Mirotic posava el 59-50 i malgrat una anella passada de Radebaugh i una acció individual d'Evans, un altre triple de Mirotic tornava a fer créixer la renda local a nou en arribar al minut 25. Tres tirs lliures de Harper i una safata de Pradilla es van trobar amb la rèplica de Sanli per a protegir l'avantatge blaugrana i un triple de Kuric la feia créixer encara més, encara que un alley-oop baixat per Pradilla ho deixava en 72-61 amb deu minuts per jugar.

Una bona defensa va propiciar un encert des de la mitjana distància d'Alexander i després d'altres bones accions darrere, un alley-oop baixat pel propi Kyle retallava a set abans que Satoransky ficara la primera del Barça en l'últim acte. L'equip taronja només va concedir dos punts en els primers sis minuts de l'últim quart però no va trobar res davant per a rebaixar el seu desavantatge fins a un triple de Radebaugh després de recuperació del propi escorta taronja per a posar el 74-68. Després de l'aturada, Vesely i un triple de Mirotic van acabar amb les opcions de reacció taronja. Això va apagar per complet l'ofensiva taronja i l'equip blaugrana va anar fent gran la ferida des del tir lliure perquè el partit acabara amb 85-71.