L'últim quart condemna a Valencia Basket a Múrcia (90-82)

19/04/2023

Valencia Basket va caure en la seua visita a la pista del UCAM Múrcia per 90-82 en un partit en el qual malgrat els seus mals percentatges en el tir es va alçar tres vegades gràcies a Harper (21 punts) i Dubljevic (13 punts i 14 rebots) per a mantindre's en partit fins que l'apagada ofensiva en l'últim quart va acabar amb les seues opcions. L'equip taronja va equilibrar amb el rebot ofensiu el bon inici en l'encert exterior del quadre universitari en el primer quart i es va reposar a l'aparició de McFadden (que va portar als murcians a ficar huit dels seus primers onze triples) amb una millora defensiva en els últims minuts del segon acte i l'entrada de Hermannsson per a arribar un a baix al descans. Després del descans, va ser els pivots locals els que van estirar l'avantatge murciana però la solidesa de Dubljevic va aguantar a l'equip en els pitjors moments i la tornada al partit de Harper va encendre l'ofensiva taronja per a mantindre l’encontre apretat. L'energia de Andronikashvili i la nul·la eficàcia taronja en l'inici de l'últim van donar un nou colp, que ja va ser definitiu per a la sort del partit.

L'entrenador Álex Mumbrú va començar el partit amb el quintet format per Chris Jones, Jonah Radebaugh, Josep Puerto, Jasiel Rivero i Bojan Dubljevic. Un encert des de la mitjana distància i un triple del base taronja van donar una primera renda a l'equip valencià que Radebaugh va estirar amb un triple que Jelinek li va retornar. Un 2+1 de Jones va ser replicat per un triple de Chiozza i Rivero va estrenar l'anotació interior de l'equip taronja des del tir lliure, encara que Radovic posava el 12-13 en arribar a la meitat del primer acte. Dubljevic i Pradilla baix l’anella defensaven la renda taronja fins que un triple de Chiozza ho va empatar i un altre d'Anderson col·locava el 20-17. Jones (que va anotar 11 punts en el primer acte) i Jelinek van mantindre obert el festival d'encert exterior i encara que Evans va assumir el protagonisme ofensiu, una cistella de Andronikashvili ho deixava en 25-24 en acabar el primer quart.

McFadden va convertir un nou triple, Valencia Basket es va ficar en bonus en menys de dos minuts i Diop va col·locar el 30-24 abans d'un triple de Harper que va retornar McFadden amb el seté triple en deu intents dels locals. Tot i el temps mort de Mumbrú, Anderson posava el 34-27 al pas pel minut 13 i encara que Claver i un triple de Harper activaven un poc l'ofensiva taronja, el quadre universitari continuava veient l’anella com una piscina. La defensa valenciana va millorar, el conjunt local va baixar la seua increïble eficàcia i un triple de Radebaugh i dos tirs lliures de Claver van retallar. Hermannsson va retornar la cistella de Diop i després va convertir un triple per a tornar a empatar el partit. McFadden va anotar de tres malgrat estar ben defensat i Pustovyi va replicar a la cistella de Puerto però dos tirs lliures de Dubljevic ho deixaven en 47-46 en arribar a l'intermedi.

Jelinek i Anderson van tornar a estirar a sis l'avantatge local en l'inici de la segona meitat abans que Dubljevic des del tir lliure ficara els primers punts de Valencia Basket després del descans. Un triple del capità després de rebot ofensiu no va poder contindre els punts dels interiors de l'equip murcià per a arribar amb 59-51 a la meitat del tercer quart. Després del temps mort de Mumbrú, un triple de Harper i una safata en transició després de recuperació de Jones van retallar i van portar a Sito Alonso a parar el partit. Dues cistelles seguides de Dubljevic van respondre al triple de Jelinek però Pustoviy i McFadden van defensar l'avantatge local abans que cinc punts seguits de Harper deixaren el marcador en 67-65 amb deu minuts per jugar.

McFadden i Andronikashvili van tornar a fer créixer l'avantatge local fins als huit punts amb el 75-67 a sis minuts per al final i el cinqué triple de Harper va ser replicat per un altre de Rojas. Un triple després de rebot ofensiu de McFadden i un tir lliure de Diop col·locaven un màxim desavantatge de deu en entrar en els últims dos minuts. Les cistelles ràpides d'Evans i Rivero ja anaven contrarellotge i Radovic i Anderson van acabar amb les opcions de remuntada perquè la victòria es quedara a Múrcia per 90-82.