1994-95

00/00/0000

Temporada de mal record per a la història del València Basket, perquè suposa el descens de categoria.

La temporada s'inicia amb una gran notícia en el social, s'inaugura la nova Fonteta, amb la reforma de l'anell inferior acabada i amb un aforament molt més preparat a l'alta competició. Per a impulsar el suport al club, s'organitza un inici de campanya espectacular, en la que qualsevol aficionat podrà aconseguir el seu passe de fons per només 2.000 pessetes, incloent un emotiu concert de Revolver en la pròpia Fonteta.

La plantilla patix una important remodelació, abandona el club Brad Branson desprès de 6 temporades i la temporada s'inicia amb moltes cares noves: Com a fitxatge estrela arriba Xavi Crespo procedent del FC Barcelona i de recent internacionalitat espanyola. L'aler català no arriba a quallar i rendix per davall del que espera. Arriba també Warren Kidd, jugador de físic imponent que marca les diferències davall els cércols en la posició de 5. Com parella interior nord-americana arriba l'ala-pívot tirador Joshua Grant, procedent de Golden State Warriors.

Per a l'exterior, dos arribades a destacar, la de l'excel·lent llançador Rod Mason, capaç de, per exemple, anotar 10 triples en un sol partit amb la camiseta valenciana. Va ocórrer un 5 de novembre de 1994 en la Fonteta davant de TDK Manresa, en la que va encertar en 10 dels seus 12 llançaments. Arriba a l'equip també un jove Nacho Rodilla procedent de Llíria, i que acompanyaria Mason i a un altre de què tornava, Carlos Dicenta, en les labors de base. Una altra arribada significativa, la de Paco Olmos, que s'incorporava al primer equip com a segon entrenador. Una altra de les incorporacions, Dani Álvarez, procedent del CAI Saragossa, es lesionarà de la mà de gravetat en una acció amb Bannister precisament a Saragossa a l'inici de l'any.

De la temporada anterior seguirà Juan Carlos Barros en la seua sexta i última temporada donant relleu a Crespo en la posició d'aler. Víctor Luengo continuarà guanyant galons en les posicions d'escorta i aler i Pedro Rodríguez ajudarà a Kidd i Grant en la rotació interior.

Avançada la temporada, l'equip no funciona com és d'esperar, i es produïxen dos canvis significatius, la substitució en la banqueta, on Manu Moreno deixarà el lloc en el seu quart any a les mans d'Herb Brown. Eixe canvi redundarà en una substitució d'americans, Rod Mason deixarà el seu posat al potent Kevin Lynch.

Els canvis no acaben per donar el resultat que s'esperava, i l'equip cau al Play-Off de descens, en el que es mesurarà al Somontano Osca amb avantatge de camp. Els oscenses, que van preparar el Play-Off amb més temps d'antelació al trobar-se afonats en la classificació, superen els valencians en el primer partit disputat en la Fonteta. Pamesa València empata la sèrie, però els dos partits a Osca són per als locals, liderats per John Morton i Wayne Tinkle, certificant així el descens a la Lliga EBA. Un gran nombre d'aficionats valencians desplaçats a Osca per a recolzar al seu club, mamprenia el camí a casa més amarg.


N

Nom

Posició

-

Herb Brown

Ent

-

Paco Olmos

2ºEnt

5

Joshua Grant

AP

7

Daniel Álvarez

B

8

Kevin Lynch

E

9

Arturo Llopis

P

10

Warren Kidd

P

11

Nacho Rodilla

B

12

Xavi Crespo

A

12

Juan Carlos Barros

AP

14

Carlos Dicenta

B

14

Pedro Rodríguez

P

15

Victor Luengo

E

Tambié van estar

Manu Moreno

Ent

5

César Alonso

B

6

Rod Mason

B

12

Perfecto García

A


TAGS:

Notícies relacionades

1993-94

1992-93