1995-96

EN ESPANYA Liga EBA - 2º Liga Regular
00/00/0000

El descens de categoria de l'any anterior implica de forma necessària una gran revolució a nivell de Club. Pamesa València, de mans dels germans Fernando i Juan Roig continua impulsant esta nova etapa, per a la que es decidix iniciar un projecte a diversos anys vista. Al capdavant del nou projecte es trobarà l'entrenador potser més important en la història del club, Miki Vukovic, procedent de l'elit del basquetbol femení en esta mateixa ciutat.

La base de l'equip EBA la formaran els jugadors jóvens nacionals dels anys anteriors, passant a ocupar majors galons. Així, Nacho Rodilla i Víctor Luengoes convertiran en els màxims referents en l'exterior. Com a acompanyant, es contractarà Bernardo "Berni" Álvarez, un dels jugadors amb més projecció de la categoria i procedent de Tarragona. Cèsar Alonso, després d'acabar el seu període de cessió, es consolidarà en la figura de base suplent, aconseguint el seu espai en l'equip.

En l'interior, es contracta a Phil Cartwright, un americà que s'unix a la vida del grup i s'integra amb total normalitat. Acompanyant-li en l'interior, seguixen JJ Llamas i Jesús Fernández i s'incorporen des de la pedrera Rubén Burgos, un 4 amb facilitat per al llançament i Felipe Enguix. En l'exterior, Ferfecto Garcíaajudava en les rotacions.


La resta de l'equip, completat de nou per jugadors de la pedrera com Ernesto Martínez, Pablo Esmoris, Antonio Tortajada o Ricardo Calatayud. En total, 9 de 14 jugadors en plantilla eixits de la pedrera del Pamesa València, un equip "local" per a aconseguir l'ascens.


Conforme avança l'any, el grup va sent concient de les possibilitats d'ascens, els resultats són bons i s'ix airós de pistes complicades com Moncada. La dura competició de l'EBA anava sent a poc a poc superada. S'unixen esforços també en els aficionats, formant-se la Penya Bàsquet Che de la unió de totes.


Debuta com delegat del primer equip Alfonso Castilla, després de passar per les labors d'encarregat del material i convertint-se amb el pas del temps en una de les figures més veteranes en el club.


En la lligueta prèvia a la Final Four, l'equip va aconseguir superar rivals forts per l'ascens com Huelva, liderada per Ray Smith, i Fuenlabrada, liderada per Iván Corrales i Jackie Espinosa. S'arribava amb èxit a la Final a Quatre a disputar a Lugo.

Camí a Galícia, la música de Presuntos Implicados amenitzava el viatge, tant que va sonar l'una i l'altra vegada en tot el viatge d'anada. Una vegada allí, la victòria en semifinals davant del Cornellà d'oriol Junyent va desbordar l'alegria. L'equip estava, de nou, classificat per a l'ACB. La derrota en la final davant de CB Granada es convertia en intranscendent. Aquell any, l'ACB no va permetre ascensos, però els problemes econòmics del CAI Saragossa van obrir la porta a l'esperança, i Pamesa València tornaria, només un any després, a l'ACB.

Com a aperitiu a esta gesta, ja en posttemporada, l'equip viatjaria fins a Grècia (Salònica i Atenes) per a disfrutar de l'ascens. Allí, a més d'un torneig, l'equip va tindre l'oportunitat de conéixer a una llegenda del basket com Dominique Wilkins, jugador llavors de Panathinaikos. Un regal en un fi d'any de somni.


N

Nom

Posició

-

Miki Vukovic

Ent

-

Fernando Jiménez

2ºEnt

4

Antonio Tortajada

P

5

Berni Álvarez

A

6

Ricardo Calatayud

B

7

Ernesto Martínez

P

8

Jesús Fernández

AP

9

Pablo Esmoris

P

10

Phil Cartwright

P

11

Nacho Rodilla

B

12

JJ Llamas

P

13

César Alonso

B

14

Felipe Enguix

P

15

Victor Luengo

E

També van estar

12

Perfecto García

A

14

Rubén Burgos

AP


TAGS:

Notícies relacionades

1994-95

1993-94